Tuesday, December 15, 2009

Cuti-Cuti Malaysia...(part 1)

Bestnye pergi holiday..rasa macam nak pergi lagi je..tunggu daddy eisya mintak cuti ye..kalau dapat kita holiday lagi..jalan-jalan dan cuci mata lagi..ok..ok..hari tu sempat la pergi holiday sekejap..sekejap pun rasa macam lama je..tapi pergi mana tu??ala bukan jauh pun,dekat selatan jugak..perjalanan dalam 2 jam lebih je...kitaorang pergi 2 family..ramai best skitkan..lagi meriah.. ade orang layan eisya kemana kami pergi..ke sini la..


hah,dekat je kan..ke Melaka..best dapat main air kat sini..tapi ade jugak yang tak tak bestnye..kenangan manis dan pahit pun ade..tapi tak yah cite la..kita tgk yang manis je la ye..

pic eisya dengan sape tah ni..red indian agaknya..

masa ni baru je sampai..sampai masa tu dalam kul 9 lebih..nak check in belum boleh lagi..so terus la pergi ke A Famosa Water World ni..bawak eisya main air lagi..ramai tul orang masa ni..jenuh nak beratur beli tiket..masuk rm40 for adult dapat sekali makan la..punya ramai orang sampai masa nak ambil makanan tu kena beratur 1 jam 30 minit..korang bayangkan la..sampai ade yang dah bertekak dengan pekerja tu sebab lambat sangat..yang teruknye tu,sorang je pekerja dia..dia la ambil order,dia la buat makanan,dia la jugak yang jadi cashier..mana la orang tak bisingkan..

eisya dan cousin dia semua bergambar dengat ular ye..tu ular betul tau..beli barang kat kedai tu,so dapat la bergambar..masa ni beli sun block sebab terlupa nak bawak then beli seluar aku sekali..aku salah bawak seluar..hihi..saje je nak buang duitkan sini..dah la mahal..eisya tengok je ular tu..siap nak pegang lagi..tapi aku tak bagi..aku yang geli..

tara..dah masuk dalam air ye..masa ni memang klakar sebab boleh salah bawak baju dengan seluar..daddy la ni..hihi..salahkan orang lak ye..padahal diri sendiri yang minta tolong daddy kemaskan beg nak g swimming ni..lelaki dia pakai ambik jela baju ape2 pun..dengan tudung pun leh tak bawak..hah,pakai jela seluar baru ngan baju yang ade tu..hihi..

cik kecik ni asyik nak main gelongsor ni je..penat tau..kena gelonsor kan dia..kekekeee..sampai menangis sebab tak bagi dia main kat situ..layankan aje la..

eisya dah semakin berani main sorang-sorang sekarang ni..habis dia pusing satu swimming pool tu..tapi kena guide la kan..nanti nak beli yang pakai kat badan tu la..selamat skit..syok dia tengok orang main air..

macam-macam aksi eisya masa ni..daddy layan je pe yang eisya nak..aku tak boleh nak main sangat..nanti tudung basah sayang tudung..hihi..

agak lama jugak eisya dalam air ni..sampai bibir dah biru sebab sejuk..tapi bila suh naik dia nak main lagi..meronta-rontakan badan..last sekali pakda jugak sebab takut nanti dia demam lak..salin baju,bagi susu,tengok la pe dah jadi tu..terus terlena..kesian eisya,penat la tu..

nanti tunggu kisah kat hotel ye..kita sambung lepas ni..tunggu ye..

10 comments:

ibu damia said...

awalnya ko sampai...sah2 dah check in kul 3 kan...alasan nak beli seluar baru tu...ecehceh...ckp daddy...

p/s: penat kan layan budak2 main air..nasib baik lah ko bawak ramai rakyat..leh gak ader org layan....

mama tisya said...

wah sronok eisya dpt jln2 sambil mandi manda kt pool ye

ecamajasara said...

waaaaaaaa...bez2...dtg ngr kite tu..

[-suziey-] said...

hhoohoho aku br je booking pakej a farmosa smlm..pegi tgh januari 2010..insyaAllah..hehe..samela minat kita..ekek:p
sonot dpt bw ank main air kan..hehe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya cuti2..bila laa turn au plak yer..huhuhu..nak cuti nak cuti nak cuti..bawak laa aku sekali lenkali :P

lily azliyana @ mama zara said...

owh..bercuti2 kat a-famosa rupenyer erk..mmg nmpak si eisya sonok sgt main air..ummi n daddy pon sure enjoy layan telatah eisya kan..=D

naurah makwa said...

ei..gelinya tgk ular tu

shila ariff said...

wah..bestnya eisya dapat main air sampai kepenatan tu....

ummiaqeef said...

best kan..kite pun pernah pergi mase baru2 kawin dulu..hehe..

10 said...

bestnya... cuti2 m'sia...