Saturday, December 26, 2009

Aku Seorang Perempuan

Kalau dah namanya perempuan tu,tetap perempuan jugak la..ni la kesan daripada pemerhatian eisya selama ni..selalu eisya tak buat macam ni,dia hanya memerhatikan saje dan just main handbag je..biasala la keluarkan barang-barang dari handbag tu..dah la handbag ummi eisya ni,dah macam poket doraemon sampah sarap..daddy eisya tak bagi beli handbag yang besar sebab dia kata,nanti lagi la entah ape-ape ade kat dalam tu..hihi..malu kalau orang tengok isi dalam tu..tapi,nak tahu tak eisya wat pe??jom tengok..jeng..jeng..jeng..

-









-







-








-







-








-

hah,nampak tak..eisya nak pakai lipstik..nasib dia tak boleh buka,kalau tak habis..sambil tu tengok kat bedak ok..sebab selalu aku pakai lipstik dalam kete,mesti tengok kat cermin bedak tu..

bila kita tak bagi,lagi dia suka..berapa kali dia sapu kat bibir tu..hihi..jgn suka make up lagi eisya ye..tunggu dah besar baru boleh..

11 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..cutenya aksi alesha tuh. pndai die tiru ummi pakai lipstik eh..dh namenye gegirl kan..naluri keperampuanan sgt tinggi..=D

ibu_arifa said...

hahaha..anak aku punsuka tgk jgk mcm perangai Eisya tu. yg dia selalu tiru, aksi aku pakai celak mata/kening dan bedak compak tu.. meraung kalo kita ambik balik bedak tu dari tangan dia,siap pandai calit span kat bhg bedak tu yg aku tak tahan nak gelak tu.

Intan said...

He he...mmg nak tergelak tgk perangai bebudak nie...suka tul tiru apa yg kita buat. Sama je ngan arissa, kalo npk ibu dia dok pakai gincu haaa mula lah dia pon sama mai dekat pas tu soh tenyeh kat mulut dia sama.

Eisya sgt pandai tuuu...siap tgk cermin lagik :D

Girl will alwz be girl!

ibu emy efy eqy said...

best tengok aksi make up eisya...

tak pe, lepas ni minta mama belikan set make up ye.

Naz-Segalanya disini said...

semua ibu ibu diatas ialah ibu kpd anak perempuan..agak2 klu ibu tiru aksi kakak eesya..bahaya x

Fadhlah said...

semua anak perempuan mcm tu kot...

ecamajasara said...

waaaa...sara pun cam gini gak..nak wat camne dah namenye pompuan..

mamaMUHAMMAD said...

cute sangat tgk eisya pkai lipstick tu..macam best je baby girl ni..hehe
kita kecik2 dulu tak advance pun macam budak2 sekarang..

[-suziey-] said...

hahaha like mother like dotter tau..ekeke:p so cute la..eisya mekap2 ni nk g dating ye?ooooo nk dating ngn sape tu haaaaa??

CuTeMiUt78 said...

hik..hik.. ni kes like mother like dotter la... eisya takpe ferempuan.. ok la kan.. mirul kadang2 nak gak try pakai tau...

MeL said...

ahaha! comelnya eisya..mesti salu tgk ummi makeup ni hihi