Thursday, October 24, 2013

Dia juga baby Oct..








SELAMAT HARI LAHIR SAYANG... NUR AMANI...
3 TAHUN...
Moga Amani terus membesar dengan sihat dan sempurna.. Sayang Amani...





Wednesday, October 9, 2013

9.10.08 Dia Dilahirkan..













Selamat Hari Lahir Sayang...
Nur Aleesya binti Mohd Adzhar..
 5 tahun..


Hari ini 9.10.13 genaplah usia permata hati sulung ni berusia 5 tahun.. Aleesya dilahirkan secara czer.. 
Ummi, daddy & adik , sayang kakak eisya sangat-sangat.. Doa ummi dan daddy sentiasa mengiringi kakak eisya.. Muahhhhhhh...


p/s:-
-abadikan entry birthday kakak eisya..
- bilelah nak rajin update mcm dulu..haihhhh...

 

Saturday, February 16, 2013

Restoren Makanan Laut Yeo Sekeluarga & Legoland.. (kenangan dpli)















amik kau..tak berupdate sekali letak gambar byk giler..wakakakaa..okla, kiranya n3 pertama di tahun baru 2013 ni..hihi..dah masuk bulan 2 baru nak n3 tahun baru..emmm hampeh tul..
gambar tu semua kenangan terakhir bersama kawan2 rapat..waaaaa..rindunya ngan korang..rindu nak duduk dalam kelas dgr lecture..rindu nak makan sesama.. segalanya dah berakhirkan..tak pe,ada rezeki kita jumpa lagi..walaupun laut cina selatan memisahkan kita...ceh wah..ayat mcm dlm drama..huhu...
itu saja sebagai permulaan n3.. oppss 18.2 ni dah mula LM (LATIHAN MENGAJAR).. takut lak tetiba..harap dapat buat yang terbaik.. nanti kita cite pasal LM tu.. cau cin cau..



Saturday, December 15, 2012

Berakhir Sudah kelas Micro Teaching..

Cepat betul masa berlalu...dah bulan 12 dan tinggal beberapa minggu je lagi nak ke tahun 2013..

terasa rindu pulak dengan kenangan-kenangan yang lama..pahit dan manis..cehcehcehhh...

mulai bulan 2 tahun depan start la Latihan Mengajar..dapat sekolah mana pun tak tahu lagi ni..

seronok pulak bila belajar ni..tak stress mcm kita keje..stress dengan exam ngan asaimen je la..tapi ada kawan-kawan yang sama-sama dengan kita..

macam baru je daftar masuk nak belajar awal tahun ari tu..ni dah habis..waaaaa..masa itu mencemburui kita....

Alhamdulillah juga,berjaya habiskan study dengan berstatus pelajar sepenuh masa,isteri dan ibu..mampu melaksanakan semua tugas itu..tahniahhh untuk diri sendiri...

sedih juga rasa bila nak tinggalkan zaman study ni..memang zaman study la yang paling seronokkan..abis kelas je boleh g makan, jalan-jalan kejap..wat study group..stay up siapkan keje..jadi burung antu..heheheheee...

moga Persahabatan dan Ukhuwah yang terjalin ni terus dikekalkan..baik dan buruk kita itulah kita.. pelajar DPLI ICT UTM..

tamat dan berakhir sudah kelas Micro Teaching (MT)  kami..bila ingatkan balik waktu nak MT ni mak aiiii tak boleh tido malam..berdebarnye tu..macam tak pernah ngaja je rasanya..yelah nak berlakon mcm mengajar dalam kelas kan..hihhihii..

bersama lecturer En Megat.. Korang, mesti rindu saat kita berlakon ni nanti...

geng satu kepala..teman seperjuangan..teman bergosip (opppss)..Liza Ismail..
(apasal aku mcm gemuk dlm ni..ke memang dah gemuk..waaaaa..)


orang tengah sibuk,sempat lagi tu gedik jap..sekali sengit daaa..hentam la Dila kan..janji adooo..


group MT..terima kasih korang..wat asaimen sambil berbincang secara maya..FB sebagai penghubung..hihi..
wei,apasal lah gedik sgt minah depan tu..wakakakakkaa...itulah orang yang teringin nak menari sumazau..tolong ajarin aku.....

cakkkkk..cantik tak baju kitaorang..ni la baju yang konon-konon batik tu..hehehehe..baju kelas la kiranya... t pakai kat sekolah tau..mesti ingat kat korangkan...seorang kumbang yang selalu menjadi ketua di kelas kami...gud job ameen...



rugi pulak rasanya tak mencoret aktiviti yang dah dibuat kat blog ni..sekurang-kurangnya leh gak ingat balik nanti..tulah,tak sompat..lagi pun sifat M nak update tu dah menebal sgt ni...huhuu..
apapun korang...

~~korang memang best~~

 


Tuesday, December 4, 2012

~HELLO KITTY THEME PARK~

Assalamualaikum pembuka bicara..

ceh,dah lama tak menulis tetiba hari ni ada mood pulak..ok la jugak kan..walaupun tak update kat blog,tapi selalu je jenguk lagi kat sini..sempat lagi baca geng2 blogger punya cerita..jeles i tau, korang semua dah macam-macam cerita..aku??? nan adooo..hihiii..

ok,jgn banyak cite,jom kita menjelajah ke Hello Kitty ni.. eh,korang boleh la pergi lepas ni..antara salah satu tempat yang boleh dituju kat Johor Bahru ni bila cuti-cuti Malaysia ngan anak-anakkan..best gitu..huhuhuuuuu

Rate nak masuk : untuk yang tak de mykad kena rm 65.
tunjuk mykad dapat rm50 sorang..kids pun sama gak. yang bawah 3 tahun tak kena bayar..free k..
pastu kat sini ada Hello Kitty n satu tingkat lagi ada Thomas,Barney ngan byk lagi la..nak masuk kat situ kena bayar harga lain k..tapi kalau nak amik dua pass sekali dpt la rm85 utk dua tempat tu..cuma kena datang awal la sebab kat sini buka dari pukul 10 am sampai 6pm saja..

ni masa keluar je dari lift..memula nak masuk la..mesti la gambar dulu kan..eh,dah besar anak-anak dakukan..hehehhe..dah tua la maknya..huhuhuuuu

kat dalam ni ada banyak bahagian..tapi semua kena beratur lain-lain k.. ada Nail saloon,Cookies, Jewellery ngan Custome..hah sebelum lupa,masa nak masuk kat sini kita akan dapat pass..pass tu bila nak masuk kena chop...ada la nanti staff dia mintak untuk chop..tempat ni semua sekali saja boleh masuk bila kita dah chop tu nanti..kira macam passport la..ada chop-chop bagai..emmm faham tak..fahamkannn

emm yang ni lupa dah apa nama tempat dia..tapi kiranya macam rumah hello kitty la..semua dalam tu barang-barang hello kitty..cun giler..comel..sesuai untuk gegirl..hehehheee...

huhhuuuu,tuan tanah wajib la enterpramekan..ni dalam rumah tu lagi..mak yang lebih excited..wakakakkaaa...dulukan masa i muda u,i memang peminat hello kitty ni..sebab dah rasa dia 'kertu' ni baru la berubah..klu tak dlu semua brang pun nak hello kitty..termasuk la barang dalam kete...hehehheeee

amboi eisya, ingat nak makan ke duk kat kusi ni..siap tadah tangan nak baca doa..bagus anak ummi..sebab selalu diamalkan..ni meja makan tau..giler comel kusi dia...huhhhh

piano hello kitty...cantikkkk

ni perhiasan helli kitty la..ada macam-macam perhiasan..

pinggan mangkuk pun sama..comel betul..sweet je..hihiii..

ni dapur hello kitty..ko nak apa,semua ada..senduk pun ada hello kitty punya...

yuhuuuu..tempat untuk beradu...comellllll...klu mcm ni memang rasa nak tido je kan...ada kitty besau leh peluk lak tu...

wakakaka..anak beranak hello kitty...yang ni dalam tempat custome..leh la pakai dan bergambar..tuk laki pun ada tau..tapi husband i tu pemaluuuu..hehehheee


emmm yang kat sini pun best..dapat gelang free..

hah,yang ni pulak show dia..ada time la show dia ni..best ..suka la budak berdua tu..siap joget2 lagi..


yang ni ada perarakan hello kitty..sepanjang jalan tu buat..


nail saloon..suka eisya warna-warna kuku dia ni..adik amani pun sama gak..cuma ummi tak wat la..nanti susah lak nak solatkan..



tu antara barang-barang hello kity...


dah habis sessi menjelajah ke Theme park ni..kat sini ada tempat makan Restoren Lat (yang kartun tu),tapi belum siap lagi..cuma da macam stall la..dia ada jual mcm sandwich ngan roti-roti..boleh la nak hilangkan penat sambil makan-makan..

sampai sini dulu..dah nak siap pergi kelas ni...jumpa lagi...tata titi tutu.....