Wednesday, December 10, 2014

Ward 438b-Puteri Specialist Hospital

Biar menjadi kenangan di sini....

Pengalaman pertama kot.. Alhamdulillah, tak pernah lagi aleesya dan amani kena tahan ward sebelum ni.. So memang tak ada pengalaman langsung.. Tapi Allah, nak uji, nak bg tahu apa yang orang lain rasa...
1.12.14- amani demam yang serius skit.. Muntah banyak kali.. habis semua keluar walaupun air masak..

rentetan peristiwa..

30.11.14: Siang tu bawak dorang ni g jalan-jalan.. g angsana..g jusco.. beli apa yang patut.. pastu balik umah, malam tu pulak ada majlis cukur jambul sepupu daddy dorang.. pergi pun dalam lepas isyak macam tu.. hah, sebelum tu de g beli hadiah tuk baby.. Malam lepas majlis tu, dah rasa badan amani macam panas je.. ingatkan sebab amani penat.. so suh amani tido macam biasa..

pukul 3 pagi:
amani bangun pastu nangis.. dia kata dia demam.. bile rasa, mmg betul dia demam.. terus la on ubat demam.. lap kan badan semua.. pastu dia tido semula..

1.12.14: Pagi tu lepas bagi amani susu, dia dah mula muntah.. habis selambak kat selimut.. bagi makan ubat..mandi dan dia tido semula.. pastu nangis sbb tak selesa.. minum air masak.muntah..muntah lagi.. tah berapa kali dah.. bagi susu lagi pun sama gak..
 so masa tu, ingat nak terus bawa g puteri hospital je..tapi call, sekali tutup daa.. sempena hol sultan johor kot..hihi..lupa sebab apa cuti..
 jadinya bawak jelah amani g klinik pakar kanak-kanak taman pelangi.. giler ramai orang kat klinik.. masa nak tunggu giliran tu sempat sekali amani muntah.. dah jmp doc, kena amik injection sbb kalau bg ubat,mesti dia muntah lagi.. doc just suh bg ubat demam je nanti..
balik umah, nak bg makan ubat, ok lagi memula.. sekali tak lama lepas tu..muntah lagi.. habis la semua ubat.. sian sgt tgk amani sebab dia dah sampai keluar air kuning2 dah..habis semua isi dalam perut.. dengan tak makan.. asyik keluar je.. amani pun dah tak nak minum susu even air masak.. dia kata t muntah lagi..

pukul 8.00 malam:
masa tu amani dah lembik je..so amik keputusan pergi jelah emergency.. nak tunggu esok baru nak g jumpa doc kat puteri, nanti apa2 boleh berlaku.. Terus ke emergency.. kena masuk ubat kot muntot.. doc pun kata memang kena tahan sebab amani dah muntah byk kali sgt.. dah dehydrate..
maka bermulalah episod bermalam di ward...

Amani kena tahan sampailah hari rabu.. 3.12.14.. Memang tak sanggup rasanya kalau tgk budak-budak ni sakit.. lagi bile dia nangis kata sakit.. waaaa.. meleleh gak air mata tgk dia.

Memang satu pengalaman jaga anak kat ward.. tengok anak-anak yang lain sakit.. Berkongi suka-duka dengan mak-mak yang jaga anak kat sana.. Moga anak-anak ummi dilindungi oleh penyakit yang merbahaya.. Layan gambar lak pulak.. penat dah nak menaip.












Alhamdulillah.. Dah sihat.. Dah boleh balik umah..

Hah, tulah pengalaman pertama ummi dan amani.. Apa-apa pun, sakit tu ujian Allah, Ujian tu tanda Allah sayang.. Kan..kan...




Thursday, November 27, 2014

Kali Pertama Dalam Tahun Ni.. ~2014~

taip padam..taip padam.. Apa jugalah nak tulis ni...

Entry pertama dalam tahun ni.. giler ko!!!!!!.. dah nak akhir tahun cik kak... pemalas.. hihihi..

tapi selalu juga jenguk kat sini.. baca n terjah blog kawan-kawan.. cuma untuk mencoret tu macam tak sempat je.. macam 'm' je.. macam tak de mood je.. hahahahaha...coiiiii

ni sebab cuti sekolah.. tetiba datang pulak semangat nak menulis kat sini.. dulu selalu je luahkan, ceritakan, apa-apa jelah kat sini.. wat-wat kenangan sendiri.. tersenyum sendiri bila baca yang lama-lama tu.. haihhh, tetiba terasa 'eh,tua dah tuan blog ni rupanya... kuikuikuiiii..

pasal keluarga???? alhamdulillah.. aleesya dan amani dah besar dah... aleesya tahun depan dah masuk darjah 1.. amani dah 5 tahun.. cepat tul masa.. macam nak dorang kecik je lagi.. tapi mana bolehkan.. harapkan moga dorang terus membesar dengan sempurna dan sihat.. tak tahu lah macam mana tahun depan.. aleesya dah masuk sek tu.. kena siap-siap macam ummi g sek gak la tu.. huru-haralah pagi-pagi nanti.. kecoh.. macam mak kita dulu..hahahaha..

pasal diri sendiri??? alhamdulillah juga.. sekarang ni dah mengajar di SMK Tasek Utara 2.. tempat menumpahkan tenaga dan ilmu di sana.. moga-moga terus kekal di sana.. umur pun dah semakin bertambah.. dah 30 an rupanya... tapi terasa muda je lagi.. kikikiki...

nak suh dia tumpang lalu kat sini lah.. baru best skit..layannnnn..











horay... berjaya hasilkan satu entry... clap..clap.. tuk diri sendiri.. hihihi.. siap gambar lagi.. pic masa raya haji.. oklah tu..untuk permulaan.. pas ni tgk kalau rajin update lagi.. cite-cite pasal g jenjalan lak.. daaa..

Assalamualaikum....

Thursday, October 24, 2013

Dia juga baby Oct..








SELAMAT HARI LAHIR SAYANG... NUR AMANI...
3 TAHUN...
Moga Amani terus membesar dengan sihat dan sempurna.. Sayang Amani...





Wednesday, October 9, 2013

9.10.08 Dia Dilahirkan..













Selamat Hari Lahir Sayang...
Nur Aleesya binti Mohd Adzhar..
 5 tahun..


Hari ini 9.10.13 genaplah usia permata hati sulung ni berusia 5 tahun.. Aleesya dilahirkan secara czer.. 
Ummi, daddy & adik , sayang kakak eisya sangat-sangat.. Doa ummi dan daddy sentiasa mengiringi kakak eisya.. Muahhhhhhh...


p/s:-
-abadikan entry birthday kakak eisya..
- bilelah nak rajin update mcm dulu..haihhhh...

 

Saturday, February 16, 2013

Restoren Makanan Laut Yeo Sekeluarga & Legoland.. (kenangan dpli)















amik kau..tak berupdate sekali letak gambar byk giler..wakakakaa..okla, kiranya n3 pertama di tahun baru 2013 ni..hihi..dah masuk bulan 2 baru nak n3 tahun baru..emmm hampeh tul..
gambar tu semua kenangan terakhir bersama kawan2 rapat..waaaaa..rindunya ngan korang..rindu nak duduk dalam kelas dgr lecture..rindu nak makan sesama.. segalanya dah berakhirkan..tak pe,ada rezeki kita jumpa lagi..walaupun laut cina selatan memisahkan kita...ceh wah..ayat mcm dlm drama..huhu...
itu saja sebagai permulaan n3.. oppss 18.2 ni dah mula LM (LATIHAN MENGAJAR).. takut lak tetiba..harap dapat buat yang terbaik.. nanti kita cite pasal LM tu.. cau cin cau..