Tuesday, January 12, 2010

Denggi???

Pagi semalam, dalam kul 8.30 dah sampai ke Hospital Puteri ..Huh,orang no 1 tu..sebabnya takut tak sempat lak nak g skul nanti..tapi paed masa tu,ade emergency kes lak..so kena la tunggu paed sampai klinik semula..eisya masa kat klinik tu,temperature eisya 39'c..terus nurse masukkan ubat ikut punggung..eisya dah tertido lepas tu..sampai la paed datang semula dalam kul 10..lenguh gak tangan mendukung eisya masa ni..

So,masa kena check tu,citela semuanya pada paed pasal eisya yang muntah-muntah dan cirit birit ni..pastu time malam memang temperature eisya naik..after dah check semua tu,nampak muka eisya ni ade macam merah-merah je..badan pun ade skit-skit..paed cakap symptom ni macam denggi je..so better kena check darah..masa paed cakap masa tu,adoi..takut betul..mintak sangat eisya jangan kena denggi sebab denggi ni kan kalau kena habis sakit semua sendi..dah macam nak nangis masa tu..lepas dah g makmal tu,kena datang balik dalam kul 12 untuk tengok ujian darah tadi..Balik umah dulu,mandikan eisya jap..sempat bagi eisya makan lagi..tapi lepas tu keluar balik makanan tu..

Dalam tengah nak siapkan eisya tu,ade call dari hospital.cakap dah boleh datang tengok result..emm..berdebar tul masa tu..dalam hati.memang doa sangat eisya tak ade ape-ape..Jumpa paed semula,then paed cakap 'Alhamdulillah aleesya negative denggi'..Ya Allah..memang itulah jawapan yang nak di dengar..Memula rasa better eisya admit je,tapi paed cakap monitor sampai 48 jam..kalau demam lagi memang terus admit la..tapi kalau dalam masa tu,eisya dah teruk,terus bawa ke emergency je..So now,memang tengah monitor je la eisya..Hopefully,eisya akan terus sihat seperti biasa..

Terima kasih pada yang mendoakan eisya cepat sembuh..Moga satu masa nanti eisya tahu yang ramai blogger ni sayang pada eisya..ummi perasan je lebih..

rindu nak tengok eisya buat muka macam ni..cute tak??

p/s:
-cite ni dah macam karangan lak..hihii
-Selamat Hari Lahir buat adik ku..Sory lambat wish..

7 comments:

ibu damia said...

semoga cepat sembuh yer eisya...nanti leh lari2..pas tu suruh ummi ngan daddy kejar2...

p/s: senin lepas aku pun baru balik dr PUTERI...tgk SIL kena admit coz sakit ulu hati rasanya.....tapi alhamdulillah...dah keluar pun dia...

sharifah syahirah TSM [chep] said...

eisya...
cepat2 sembuh...
sian ummi tu..risau jer...
atok pun risau tu.
eisya kene senyum nnt cepat sembuh =)

Ummi Salsabila said...

siannya eisya.nsb bek bkn denggi..riso n sianla bdk2 if kn denggi..

Get well soon,dear...hugs!:)

shila ariff said...

eisya demam lagi ke??..tak sembuh lg ke??..dah lama le eisya demam..
aunt pun naik risau gak..ada bintik2 merah kat muka??..byk ke??..kalo ikut pengalaman hazim dulu pun..demam sampai semggu..naik bintik2 merah..rupa2nya..kena campak..fara kena selalu check bdn eisya tau...

MeL said...

aduh mmg risau kan..alhamdulillah bkn denggi. hope eisya is getting better now ;)

ibu_arifa said...

alhamdulillah...bukan denggi. cepat2 lah sembuh Eisya yer...kuat! kuat! kuat!

[-suziey-] said...

uish aku paham ape ko rs..mmg panic..aQeel dmm panas pn risau tahap gaban...alhamdulillah bkn denggi..demam nk pandai benda baru tu..hehe...sian eisya:)