Wednesday, August 5, 2009

*Luahan perasaan*-kononnya..

hye semua..lama dah rasanya umah ku ini sunyi sepi je..tuan rumah demam la..abis semua anak beranak demam..last week pun dok terbaring kat umah je..Sekarang ni kalau cakap pasal demam je mesti orang semua takutkan..kat klinik ngan hospital je berduyun-duyun orang datang..semuanya nak pastikan diri bukan dijangkiti H1NI..mak oi,kalau kat sekolah tu lagi la sekarang ni,asal demam je memang terus suh mak bapak bawak balik la..yang aku kena demam ni sebab, dalam bilik guru tu semua sumbat budak yang demam-demam..dah tu mahu aku tak berjangkit sekali..eii memang la menakutkan betul sekarang ni..Guru-guru je kalau kena demam selsema je,terus akan dapat MC..untuk mengelakkan berjangkit kepada orang lain..Hari tu ade satu kelas tu sampai 5 orang sekali balik..ambik ko..dah tu yang tak datangnye lagi..total yang tak datang adela dalam 10 orang lebih dalam satu kelas tu..memang cikgu-cikgu kalau demam je cakap,tak yah datang sekolah la..duk umah elok-elok ye anak-anak muridku..Berborak sesama cikgu semlam,"Eei,jangan la sampai sekolah kita kena tutup lak..penat nak berganti hari sabtu tau kalau kena tutup sekolah nanti"..hambik ko..kena ganti hari sabtu tau..memang la aku kalau boleh jangan la sampai sekolah daku tutup..penat wei nak berganti tu..cuti memang la best..

Ini pun minggu ni daku bekerja 7 hari seminggu tau..sabtu ade hari KOKORIKULUM, ahad lak jadi fasilitator untuk pelajar form 3..ambik ko..7 hari bekerja..minggu depan lak kena sekolah 6 hari seminggu..sabtu ade lak cuti ganti untuk raya..wei,tolong!!tolong!!bila aku nak bermanja-manja ngan eisya ni..kesian eisya,kalau malam main kejap je dah tido..tapi nak wat macam manekan,kena la bekorban untuk masa depan eisya..lagipun lagi ramai parents macam ni kan??betul tak geng..

ok la..dah-dah la mengupdatenye kan..buku penuh nak kena bertanda ni..huh tak sempat nak tanda kat sekolah..dah la bebudak nak exam lagi ni..esok nak kena fikir nak ajar pe lagi..eisya lak selsema ngan batuk tak baik lagi ni..tunggu sampai jumaat ni,kalau tak ok gak,nak bawak jumpa paed ..kesian dia nak tido malam mesti gelisah semacam je..tak selesa nak bernafas la tu..selsema tolonglah pergi jauh-jauh dari eisya ye..


5 comments:

ibu_arifa said...

sedey dan kesian nyer aku baca citer ko kali ni.. satu family demam yer.. rajin2 mkn ubat yer..kesian si comey Eisya tgh batuk2 yer.. :(

hoo..kena ganti ker kalo sek tutup..aku ingat-tak yah ganti..hihihi. Sek ko pakai 'mask' tak bebudaknyer? sek aku tak kena pakai lagi.

Harap fara sekeluarga cepat2 sembuh yer.

[-suziey-] said...

emmm aku dh lama melalui tu..huhu..tp bezanya..weekdays aku bz keje..belik mlm..weekend plak bz study..attend class..mmg kesian sgt kt anak kita yg kecik tu..huhu..tp ape nk buat..life is not that easy...
hope ko pn tabah n saabr cam aku ok..

mrs e said...

takut kan..

H1N1 dah banyak merebak sekarang ni..huhu~

Ummi Salsabila said...

seram je bace en3 ni..

risau la.h1n1 ni mkin mereabak.xbenti2..

kami pun takut nk kuar jln2 tmpt2 rmi org.lg2 bwk aufa..

Ya Allah,jauhknla dr kitesume..amin.

Intan said...

Semoga fara dan eisya lekas sembuh dan di jauhkan dari penyakit yg bahaya itew...amin.

Cepatlah ilang penyakit "babi" nie!