Friday, August 28, 2009

~Opsss Malunya..~

Mood update lagi...jangan biarkan rumah anda diselubungi sawang....betul tak??tapi nak tulis pe ni..membebel lagi ke..bulan puasa ni,lebih baik kurangkan membebelkan..takut nanti kurang pahala puasa..jap-jap..fikir idea pe!!!
-
-
-
-
ok ok,dah dapat dah..dok membelek pic-pic eisya then terjumpa lak pic yang skit terlampau ni..jangan mare ye sebab post kan pic macam ni..ala bukan nak expose anak,saje je nak suka-suka..(lagipun blog aku lantak aku la kannn..kekeee) kecik lagi tak pe..wat kenangan untuk eisya..kalau dah besar memang la malu..

pic ni kalau tak silap ambik minggu lepas ataupun minggu sebelum tu..dah lupa dah..hihiii..malas nak angkat air mandikan eisya kat tempat biasa..last-last ambik ko,mandi je dalam bilik air..kalau malas lagi best,aku mandikan eisya guna paip je..tapi kalau style macam tu kena 2 orang la..sorang tolong pegang sorang lagi jiruskan air..kat umah ni tak de bath tab..maklumla rumah kampung..kalau ade lagi senang..(ummi pun leh tumpang..hihiii)..

aku nak joint contest ni,tak tahula sempat ke tak..hari ni dah nak balik kg..balik JB semula hari isnin,mesti contest dah tutup..akan ku usahakan post hari ni..kalau tak sempat tu,tak dapat la nak joint..oit,kata tak nak membebelkan..tapi sempat lagi ni..itula p'puan kan..banyak skit mulutnya..hihiiii..macam eisya juga la sekarang..mulutnya amboi,bising satu rumah..cik kecik tu kalau dah membebel semuanya dijerit-jeritnya..kalau baca buku lagi la pulak,entah la bahasa pe yang kuar..dah macam-macam bahasa dengar..tapi bestkan dengar bahasa budak ni..

opss..nak cite skit ni..eisya sekarang ni dah pandai ngamuk tau..kalau pe yang dia nak tapi kita tak bagi,memang la dia ngamuk..tapi dia ngamuk sakitkan badan sendiri..hentak kali sambil pe yang dia pegang tu dia akan hentak-hentak jugak..lagi best hari tu,dia ngamuk sambil ambil remote astro tu,dia hantuk kat kepala dia..klako lak aku nengok..hari tu marah la kat dia..ala marah macam kita cakap "hait" tu,leh dia menangis beriya-iya..terasa hati sangat la tu..tapi nangis sambil datang kat ummi dia ni pastu terus peluk..hahahaaa nak suruh pujuk la tu..memang bestkan nengok aksi bebudak ni..

ok la,dah makin banyak lak citenya..layan aksi skit terlampau ni ye..
-




-





-







ummi ni,mandi pun nak ambik gambar!!


cik kecik ni tengah mencari sabunnya..suka main sabun..(kena pakai sabun 'oilatum' yang paed bagi sebab kulit eisya senang dapat ruam)



tengok tu,sibuk mencari sabun dia..





12 comments:

Mama_Aqish said...

wah...sonotnyer eisya main air....tembam dah eisya ek...

ibu damia said...

tembamnya eisya ekkk.....budak2 kalau dapat main air memang best....x caya tgklah nanti bila dah boleh berdiri atau jalan, tak nak de mandi dalam tub ni...mesti dia suruh buka shower lak...


p/s: Kg mana?

ratna said...

geramnya tgk badan dia yg gebu tu. bg sikit kat anak auntie bole??

e.l.i.s.s.m.i.e said...

woweyyy, sexynya awak..lebat lak tu rambut nya :)

Putra Mama said...

mkn terserlah ketembamannyer... ;)

syanis said...

sangat comel.. sangat tembam..... muuaahahhh

ibu_arifa said...

hahaha...kesian eisya gambar mandi tersiar di internet..hihihi...tp budak2 lagi kan..apa nak kisah..

mmg tererlah ke gebuan dia nih..bulat tul badannyer..mesti ko pun suka peluk dia kan..aku pun cam tu gak..tambah kalo geletek dia tang peha...lagi suka..

aku esok baru nak balik kedah jgk...hujan 24 jam nih..susah lah nak kuar cari baju raya...

aku dah lama tak kasi dalila mandi kat tub cam ni...hari tu ada try..tp dia menangis...nak mandi berdua/berdukung jugak..

MeL said...

comeinye eisya bam bam ni..sedap betul bdn dia klu dipeluk2 ;) kish2 sket pipi eisya tu hehe..

Ummi Salsabila said...

Ya Allah..tembamnyer eisya..gebus btol yer..kiss.kiss..farah bg die mamam pae? aufa xnek2 pun bdn die..sbb die xnk mamamla.nyusu jer..:(

Intan said...

Memang kan fara, gelagat dan kerenah depa nie buat kita rasa terhibur even depa tengak mengamuk sekali pon!

Intan rasa anak pertama nie kebanyakan nya mmg sensitif sikit tu yg depa asik nak attention je and kalo org buat dunno je nak "amuks" bagai, pah tu leh manja balik ngan kita...so cute ;)

P/s: Phewittt cekci mekci lah eisya ni...gebus badan nya itew!

adda said...

sedapnye badan anak dara ni.. rasa nak ngap..ngap ajer hehe

[-suziey-] said...

adoi..geram btol aku tgk bdn dia..hehe..ala kecik xpe..xmalu..ok la tu..ekek:D seksi sket:D