Monday, August 24, 2009

Eh,tak posa ke??

Tak ade pe nak story,tapi nak update gak..so tetiba teringat lak cite pasal 1 ramadhan hari tu..masa tu kan hari sabtu..memula tu rasa macam malas je nak kuar rumah,tapi daddy cakap nak ajak beli baju raya kat jusco..hari tu dia dah usha kat jusco la tu..dah tu memang boringkan duk umah je..kalau leh makan ok la gak..hihiiii..so pergi la ke jusco..cik kecik eisya tu,tinggal la kat umah babysitter..hehehe...sekali sekala nak gak jalan berduakan..lagipun nak pergi sekejap je..dapat la jugak daddy ni sambar baju raya dia..cehh..dah jadi daddy pun nak baju raya lagi..haaahaaa..padahal aku gak yang suh beli..gigih gile nak suh jugak beli baju sebab nak sama warna..akhirnya dapat gak yang sama warna..ok la daddykan..lepas siap shopping tu,rasa letih la..lepak la kejap kat kerusi jusco tu..boring la pulak lepak macam tu je..nengok orang lalu lalang..ape lagi,ambik handphone,terus la snap pic sendiri..daddy cakap tak malu ke ambik pic sendiri..ala nak malu pe,sape lagi nak ambik gambar kita kalau bukan kita sendirikan..hihiiii..kalau model tu lain la,ade orang nak ambik gambar dia..layan jela daddy je..


muka orang yang keboringan..(ade ke perkataan ni??)


si dia juga menjadi mangsa..susahnye nak suruh senyum..errrr...


eii..tembannya muka..tidakkkkkkkkkk


yuhu..dah naik boring si dia melayan..(tengok tu,tak senyum lagi..)


kepenatan..lentok-lentok manja..auww...


oppsss nak cite jap ni..masa memula posa tu,daku watkan eisya bubur nasi..tapi eisya makan skit je..dia macam tak minat lak resepi baru tu..so cakap la kat daddy tak sedap ke bubur ni..daddy lak dengan bersungguh-sungguh ambik sikit kat jari dia dan terus letak kat mulut..tetiba daku nampak.."eh,tak posa ke??" daddy terus berlari ke toilet kumur mulut..last-last daddy datang n cakap "lupa la posa hari ni"..haaahaaa lawak tul la..nasib baik wife dia ni nampak,kalau tak dah sedap je dia makan bubur tu..hihiiii ape jugak la daddy eisya ni..



11 comments:

adda said...

hehe leh lak tersasul yek.. tp kalau betul2 tak sengaja xpe.. selamat pose yek

ummuabdullahsyaakir said...

Salam ummi,oho jaln2 dgn hubby kat Jusco ye?
Emm kdg2 ada lki yg suka ambik gmbar ad yg tak suka bgambr,mcm suami saya mmg tak suka bgambr..klu stkat gmbr 2,3kpng je blh la...hehe

Eemm klu smpi makn 1mngkuk lps tu baru teringt tu rezeki...lupa tak ape,tapi klu ingt tapi masih makn juga tu yg blh batalkn puasa..

Apapun slmt berpuasa yea. ^_^

Intan said...

Ekeke...leh "tersilap sudahhh" la daddy eisya nie ;) Yelah fara pose baru start, tu yg senang "terlupe" kot...he he.

Amboiii posing-mosing "berdua"....phewittt!

ibu damia said...

ihiks..ihiks...keluar dating berdua yer......

p/s: sekali sekala perlu gak keluar berdua , barulah hubungan makin intim...

Ummi Salsabila said...

hehe.klako..1st day mmg terlupe kan.duk umah ni.silap2 boleh bukak freezer mkn minum plak.hehe

comella posing manje2 gitew.sweet.cik abg gak xsenyum2.hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my hubby pun skang ni mls btol nak bergambar..kalo ms berchenta dulu rajin nau..huhuhu..dier tau bini dier nak letak kat blog :P

MeL said...

ahaha! xsengaja xpe. i n hampir2 da semlm time buat susu mika hehe..sib baik :P

ibu_arifa said...

terkejut aku...ingatkan ko nk beli baju raya utk ko dan eisya lagi...kalo betul mcm nak menjerit jer aku (sbb jeles) aku dah lah selai pun lum ada..ko dah nak masuk baju utk hari raya ke berapa punya pakai dah...jeles..jeles,,sib baik asben ko saje yg beli..

Putra Mama said...

boleh plak terase bubur tue?? sabor jer lah.. hr pertama dimaafkan.. ;)

[-suziey-] said...

amboih bole plak memasing boring..ekek:D so dh setle ke sopping? ke baru1st round?ekeke;D
wei lupe xpe..nape laki ko xtelan sesudu br ko tgur..hahaaa

CuTeMiUt78 said...

kemain berposing sakan lor... heh..heh..heh..heh.. sib baik teringat pose..klu tak mau habis semangkuk dimakan kan