Friday, August 14, 2009

Eisya rindu kat auntie...

Auntie-auntie semua..ingat lagi tak ngan eisya..kali ni eisya nak interframe lagi..eisya rindu ngan auntie semua..selalu ummi je yang cite pasal eisyakan, so ni eisya lak nak cite pasal eisya sendiri..

Sekarang eisya dah 10 bulan 5 hari..ummi cakap eisya dah nak setahun dah..ummi selalu cakap dia rindu masa eisya kecik-kecik dulu. daddy lak selalu nak tido kan eisya macam masa eisya kecik tu,eisya tak suka la..eisya sekarang dah besar..eisya tak suka tido macam tu lagi..sekarang eisya dah ade style tido sendiri..hihi..tapi eisya suka tido ngan daddy sebab nanti daddy yang akan tido dulu..eisya akan korek biji mata daddy..daddy tak marah kan??

Hari tu eisya ade dengar ummi cakap ngan daddy pasal nak buat birthday party eisya..eisya suka la..tak sabar eisya nak tunggu party tu nanti..ade kek kan,tapi eisya dah boleh makan ke??nanti eisya tanya ummi ye..auntie nak tahu tak pe yang eisya dah pandai sekarang ni..eisya tulis pe yang eisya tahu jela..nanti ummi sambung lagi k..

-eisya dah berani nak berdiri kat sofa tu..eisya suka sangat..ummi cakap eisya dah boleh angkat badan sendiri..
-hari tu ummi bawak eisya pergi klinik..doctor cakap berat eisya dah 10.4 kg..ummi pun cakap berat eisya dah naik..
-eisya dah merangkak,tapi eisya takut nak laju-laju..eisya buat slow-slow je..nanti eisya cuba buat laju-laju..
-eisya suka tunjuk barang-barang kat ummi..nanti ummi bagi tahu ape nama barang-barang tu..
-eisya dah pandai main cak-cak.ummi suka layan eisya main..eisya sorok belakang bantal pastu eisya cari ummi..
-ummi dah ajar eisya sedut straw..tapi eisya tak pandai lagi.. eisya belajar lagi ye ummi.
-eisya dah tahu tunjuk kalau ummi tanya mana daddy,mana atuk,mana tuk ngah..eisya sayang dorang semua..
-eisya suka baca buku..macam-macam buku ummi beli..eisya dah kenal kalau ummi tunjuk mana bear,star,cat ngan mouse je..yang lain eisya tak kenal lagi..ummi ajar lagi ye..
-eisya dah pandai tepuk tangan..bye-bye pun eisya dah pandai dulu lagi..eisya selalu bye-bye ummi nak pergi keje..eisya tak nangis pun sebab ummi cakap cari duit untuk beli barang eisya..yeye..nanti eisya dapat barang baru lagi..

auntie,eisya dah tak ingat la ape lagi yang eisya dah pandai..ummi update semula la nanti..nak tengok gambar eisya tak??masa ni eisya pergi pameran orkid..banyak sangat bunga..ummi suka la tu tengok bunga..tapi ummi cakap tak boleh lama-lama sebab ummi cakap bahya jalan kat tempat ramai orang..eisya pun takut..nanti kalau eisya sakit,kesian kat ummi..selalu tak tido sebab eisya..

cantik tak flower tu??

eisya ngantuk masa ni..


eisya ngan ummi..love u ummi..


eisya takut nak tengok air tu..eisya tengok daddy je


eisya ngan ummi lagi..


ummi,apa yang ummi fikirkan tu??


ummi ni,tak abis lagi ke berangan??


eisya with daddy..love u daddy

eisya dah ngantuk..nanti eisya tulis lagi ye..sayang auntie semua..miss u auntie..




11 comments:

ibu_arifa said...

dah 10.4 kg dah skrg?!! tak larat lah ummi mu nak dukung lama2 nnt tu.

sungguh comey KESEMUA gambar mu nak.. gaya apa pun cute jer ditambah pakai sepit rambut tu..

ibu mu sama lah minat dgn aunty..suka pokok bunga..tp aunty tak kuat berangan tau..tu ibu mu sorang jer..hikhik..

[-suziey-] said...

waa dh 10kg..uish semangt gk ank ko nih..
we masuk yg beutiful princess conest tu..somel gambo eisya yg 1st tu pastu masuk yg wth parents gambo no 3 tu..bole menng ni..mmg comeyy,,....

10 said...

eisya dh 10kg yer... hawa 1 tahun 1 bulan 7kg++ je... asik sakit mana nk naik berat dia... cute sgt la eisya ni... geramnya... cubit pp ckit bleh x?

MeL said...

comelnye eisya ni..bam2 nye da 10.4kg? hihi..lenguh tgn ummi dukong eisya ye? mika rsnye br 9kg+ kot, tu pn mommy da xlarat nk dukong lm2 hehe..

ibu damia said...

ermmmm...macam pernah tgk lah awak ni.....study kat UTM kan .....course pendidikan?

MuMMy 2 Haqq said...

eisya..ckp ngan mama kalo rindu eisya masa kecik2 dulu..tambah ler sorang lagi..hehehe..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam ummi...wahh semngtnya eisya...patutlah nampk bam bam..hehe

adda said...

eisya boleh celen abg syafi ni.. berat dia skrg 11 kilo jer.. ni dh 1 tahun 5 bulan.. chaiyok hehe.. eisya dh nak setahun dah yekk.. cepat je masa berlalu kan

shila ariff said...

wah..pandainya eisya wat karangan tentang diri eisya...bila besday eisya?? umur eisya lbh kurang umur hazim je....hazim dah masuk 11 bulan hari ni tau....

Intan said...

Uihhh semangat nya eisya...mesti best kalo peluk ni. Aunty nak peluk cikit leh tak comel :)

So so cute lah eisya nie.

s@yangh@sni said...

alamak eisya,,,
kalau acik yus pegi pameran orkid aritu musti kita dapat jumpa kan..

10 kg??? mummy tu kecik ajer..
musti tak larat nak dukung lama2..
cepat2 pandai jalan ok..