Tuesday, April 21, 2009

The Legends Golf & Country Resort

Cuti minggu yang lepas ummi bawak eisya tido hotel lagi..kebetulan lak my bil nak pergi main golf so ummi pun joint la sekali. sambil tu boleh gak realease tension skit. We all semua stay kat The Legends Golf & Country Resort. Ala dekat kulai je. Saje je nak bawak eisya mandi kolam lagi.nak ajar dia berani skit ngan air.Eisya dah nak mula berani untuk masuk kolam. Bagus anak ummi ni..Kitaorang pergi hari sabtu petang dan balik ahad petang. Just 1 night je kat sane..Eisya ni memang suka agaknya tido hotel sebab lena betul dia tido..maybe sebab ade aircond, tu yang sedap je dia tido. Emm..nak kena pasang aircond ke kat umah..memang dah lama ummi berangan nak pasang aircond tu tapi daddy eisya ni selalu cakap nanti la dulu..so nanti ummi try pujuk balik k..hahaha..pau duit mr hubby la kan..so layan jela gambar-gambar ni...


eisya baru je sampai..dengan cousin eisya tu Sophia. Eisya macam pelik je masa ni..asyik tengok merata tempat je..tempat lain kan..


hahah..tengok la aksi eisya makan ngan bergambar tu..walker eisya tak bawak lak so ummi bagi jela atas stroller ni..abis semua dia sembur-sembur kat stroller tu..tengok la betapa comotnya tu..eisya..eisya..Gambar yang kat sebelah tu lak eisya dok happy sangat bergambar sampai terkeluar lidah.tapi sekarang ni eisya kalau bergambar mesti suka wat muka macam tu..perasaan cantik la tu..eii..anak sape la ni kan..huhuhu..

tengok jela gambar tu..eisya ni kelakar betul la..masa mula-mula seronok je nak mandi..ummi pun bersemangat la nak main ngan eisya tapi hahaha...eisya boleh la mengantuk sangat time tu..tengah-tengah mandi tu eisya nangis nak tido..ummi pun try la baringkan eisya kat boya tu then eisya lak dah macam mamai sangat masa tu..kesiannya anak ummi ni..last-last eisya tido la atas boya tu..daddy la dodoikan eisya, bawak la eisya round-round kolam tu..versi baru punya dodoikan anak dalam kolam ye..lawak betul la..dah la ceksi anak ummi ni..nasib baik kecik lagikan..emm dah macam mat saleh kat tepi pantai je..eisya malunya nampak peyut la...lepas daddy wat round-round tu ummi pun salin la baju eisya..terus je letak dalam stroller then eisya tido dengan lenanya..ummi pun baring kat kerusi kat kolam tu..huh sampai ummi pun ngantuk jugak tengok cousin-cousin eisya tu mandi.dengan ummi sekali tertido..best la tido kat kolam..nyaman je dengan angin bertiup tu..huh..memang syok la..sedar-sedar daddy ajak balik..Ok la..nanti ummi cite lagi ye..eisya dah memangil nak tido tu..dadada...








9 comments:

[-suziey-] said...

hahhaa..klako la eisya..atas boya tu pn bole tido ek..geram btol tgk bdn eisya..semangt sgt..rs nk gigit je...u bg dia mkn ape ek..

ibu_arifa said...

Eisya mcm dah umur setahun dah kesemangatan badannya tu.. cam leh berjalan dah. Larat ker dukung eisya lagi sekarang?

auni firdina said...

ya allah..debabs nyer eisya ni..geram ler auntie nengok kamu ni..geget kang..pastu ceksi lak 2..leh lak tdo kt boya..hehhe..tomei2

Adwindaa said...

amboi2 lena nya tido...
mama eisya.. nak pinjam eisya satu malam..nak pelukkkk...best woo peluk eisya... nak geget leh?? hehehehe

Putra Mama said...

x sunburn ke eisya pki ceksi2 cam tu.. nasib baik putih gebu.. x pernah lagi bwk fawzan mandi swimming pool.. nak try jgkla nnt..

Mrs. Adz said...

suziey->memang la klako eisyakan..eisya makan nestum n jus je dulu..hari tu makan bubur nasi berak-berak..

ibu arifa->larat ke tak nak wat macam ne..eisya lak klu nangis tak nak org lain.nak ummi gak..huh boleh bina badan tau..

mama auni->eii malu la auntie..nampak aurat..haha..

adwinda->pinjam??ala nanti ummi tak de bantal peluk lak..tapi boleh gak ehh..boleh tido berdua2an..hahaha...18sx ni

Mrs. Adz said...

putramama->dah pakaikan eisya sunblock..sapu seluruh badan ngan beli untuk muka sekali..jom la mandi ngan eisya fawzan..

QQ said...

EISYA NI MMG COMEL LAR..MANE2 LEH TIDO..PENAH BWK SARA MANDI WATER PARK..DIA LAK YG LBH DR KITE..MMG BEZ AR..

mummy_ayu said...

salam perkenalan...montelnye eisya..geram tgk!geget cikit leh tak?