Saturday, April 25, 2009

Beautiful Girls Award...

Award ni juga dari mama syafi/ adda. Terima kasih banyak-banyak coz bagi award ni kat ummi..Beautiful girls tau..auw..suka sangat orang cakap ummi beautiful..hhaha..


Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

No 1 – Sah-sah la ummi ni perempuan..tulen tau..huhu...

No 2 – Dah copy ye..dah letak award dengan bangganya lagi..

No 3 – Ala..nak kena ade sebab la pulak..7 pulak tu..dah la kekeringan idea ni..Hentam la labu...

1)Perempuan adalah tulang belakang seorang lelaki..Tanpa perempuan lelaki tidak mudah untuk berjaya.So lelaki-lelaki kat luar tu,hargaila seorang perempuan.Lelaki tak boleh hidup tanpa perempuan..(yeke ayat aku ni..)

2) Perempuan akan menjadi seorang ibu..Jadinya 'tangan ibu yang menghayun buaian mampu untuk mengoncang dunia'..dasyat tau ayat ni..

3)Perempuanlah yang melahirkan seorang anak kedunia ni..Sangat besar pengorbanan itu..Bayangkan seorang ibu mampu membawa anaknya di dalam perut selama 9 bulan 10 hari..

4) Perempuan yang melahirkan anak dan sewaktu itu dia meninggal dunia, matinya adelah 'mati syahid'. Tak perlu pergi ke medan perang..

5)Mulianya seorang perempuan itu sehinggakan apabila dia menjadi ibu lahirlah 'syurga dibawah telapak kaki ibu'

6) Perempuan seorang yang mempunyai jiwa yang lembut,mudah tersentuh,lebih menyayangi ,maka anak-anak akan lebih rapat dengan ibunya la..

7) Perempuan apabila menjadi seorang isteri, sangat mudah untuk mendapat pahala..setiap perbuatannya dengan niat untuk suami semuanya adalah pahala..


huh..cair otak dok pikir sebab-sebab ni..dah macam nak jawab exam lak..ish..ish..Maka dengan ini juga, ummi akan memberikan award termasuk la soalan-soalan diatas..kepada kawan-kawan baik ummi dan sesiapa juga yang membaca entri ni(kena amanah ye..Allah tahu..hahah ayat ugut ni.padahal nak korang rasa macam ne ummi kena fikir..huhu..)

-mama aqish
-zura
-ummi abdullah syakir
-diniedinar
-ibu nabila
-mummy aliya
-cutemiut78
-mummy ayu
-mama sara
-mama aqeel
-rina
-yanadzul
-ibu dalila
-mama qaisara
-mama auni
-ummi abiqis
-ummi salsabila
-ummi aqeef
-mama danish
-mama adwan
-kak de/chep
-mama irfan
-mama fawzan

~pada yang dah wat tu tak yah la wat lagi k..sian korang kena fikir lagi..~







2 comments:

[-suziey-] said...

waaa best ni ..awards for ladies:) mama aqeel tu me ke? hehehe..sbb i ibuaQeel..kalu bkn i sorry terpasan:D

Putra Mama said...

mama fawzan tu i ker? tq...