Tuesday, April 7, 2009

Eisya demam pulak

Semalam ummi sempat kuar sekejap waktu ofis untuk nak bawak eisya pegi klinik. mula-mula ingat nak cuti je,tapi bile memikirkan baru je cuti then keje yang sangat banyak so ummi just kuar skejap jela. Nasib baik bos bagi.hahaha..Actually doc cakap eisya ni mungkin dia alergi pada gandum sebab biskut rusk tu ummi beli yang gandum punya. So doc suruh ummi beli nestum beras untuk eisya dulu.cuba kasi eisya makan dan tengok macam ne. Eisya lak demam ni. Aduh malam tadi tido setengah jam nangis,setengah jam nangis..huh..bergilir-gilir la ummi ngan daddy eisya dukung eisya.mata ni tak yah cakap la mengantuknya,dah macam hantu zombi kampung pisang hahaha... tapi demi anakkan..itulah pengorbanan seorang ayah dan seorang ibu.ceh..cakap macam best sangat je. Tapi alhamdulillah semua urusan dipermudahkan Allah...baiknya ayat ni kan. So lepas je balik dari klinik, terus minta babysitter eisya bagi eisya makan ubat demam,antibiotik ngan air garam tu. Huh mencabar sungguh nak bagi eisya makan ubat..macam nak kena berperang ngan dia..Habis semua baju-baju kena sembur balik ngan ubat tu. Eisya..eisya..ubatkan manis..sedap!! padahal ummi sendiri susah nak makan ubat.kalau tak sakit teruk jangan harap la ummi nak makan ubat then sebab tulah eisya ikut perangai ummi.kuang..kuang.. Sebelum nak last entry ni tengok jelah picture ni. Tapi ape kaitan pic ni ngan entry kali ni. Ala 'ape-ape je' dan yang penting 'mantop'..(macam syamsul ghau-ghau lak)

eisya yang memang suka sangat ngan laptop


2 comments:

Mama_Aqish said...

sian eisya...tapi demam2 pun aktif gak ek main...hope cepat sembuh auntie doakan...

[-suziey-] said...

ala siannya eisya..besela baby kalu demam meragam la malam..
amboih khusyuk menaip ape tu..baca blog mama ke:D