Thursday, October 22, 2009

Aku dah bosan!!

Hah,kenapa tajuk aku dah bosan tu??sebenarnya nak cite,perangai eisya bila dah bosan..eisya ni cepat bosan skit bila main lama-lama..tapi yelah kan dah tu main sorang-sorang je..memang la budak tu bosan..yang si ummi sibuk nak lipat baju,si daddy lak sibuk ngan laptopnye,so si anak terpaksa la main sorang-sorang..tapi lagi satu,eisya ni memang cepat boring skit la..daddy eisya cakap,eisya ikut perangai ummi dia..aku pun dok fikir la,betul ke aku ni cepat bosan..tapi bila renungkan memalam tu(masa nak tido la ni)memang la daddy cakap aku ni cepat bosan..kalau asyik buka almari je,tengok baju yang sama..tengok kasut pun kasut yang sama..wei,kalau korang,bosan tak??nak pergi keje je mesti aku dok termenung lama kat depan almari..baju pe lah aku nak pakai ni..bila nak beli baru,daddy mesti cakap,'baju tu dah penuh satu almari'..memang aku bosan ayat tu..perempuankan suka pakai benda yang baru..hihiii(mampus la aku kena berleter ni kang..)maap ye encik hubby ku..terluah perasaan skit la kat sini..

tapi bab eisya ni lak,dia boring sebab asyik permainan yang sama je..(aku rasa la..)dah tu,toys bebudak ni kan mahal-mahal sekarang..tu pun aku dah beli satu setiap bulan..kadang-kadang terbeli lagi bila jejalan tu..lagi satu,mak ngan bapak eisya ni bukannya tauke balak,tauke minyak ke,ataupun tauke tesco..tecsokan tempat aku membeli pampers dan susu cik eisya ni..bestkan kalau jadi tauke tesco tu..huahuahuaa..berangan je lebih..yang sebenarnya aku ni kuli je..bila la nak jadi tauke ye?angan-angan mat jenin jela..hihiii

sebab aku ni kuli,aku kena train eisya dari sekarang la..sekarang ni,eisya dah pandai gak memilih kalau gi kedai toys tu,kadang-kadang kalau tak dapat mesti macam meronta skit..itu baru setahun,kalau dah besar,huh tak tahu lah macam manekan..aku nak train eisya,kalau masuk kedai ape2 pun,dia hanya boleh beli satu barang je..itu kalau dia yang hendak la..tapi kalau mak bapak dia yang nak belikan,barulah boleh beli dari satu..dedulu,aku kena macam tu gak la..ini bukan membalas dendam ye,tapi nak mengajar untuk berjimat cermat..kalau kaya tu,lain cite la..hahahaaa..okla,membebel entah ape-ape la,kita tengok pic lagi tenang skit jiwa..

budak yang menunjuk perasaan..kesiannye la..

muka tak puas hati sebab kena main kat tempat lain

sebab dah bosan ngan toys,kerusi pun boleh jadi mainan..hah,lepas tu terhantukkan..

lepas tu,beg kamera pun leh jadi mainan..


p/s:-batuk eisya tak baik lagi..macam de kahak je..sungguh eisya tak selesa


8 comments:

10 said...

cian eisya main sorg2 ek... kena cari kawan la camtu... hihhhhiiiihhhiii...

kalo hawa pun bg je kertas dan pen main2 sorg2 la... kekadang tu kita dok depan laptop dia pun sibuk gak nk tgk gambar dia kat skrin desktop ni...

em... jangan ajar anak bermewah sangat... nanti sumanya dia nk... x dapat je benda tu mesti wat ragam...

eisya x sihat ek... dah makan ubat lum?

[-suziey-] said...

hahahaa..ssama la cam aQeel..dia cpt bosan..kalu beli mainan baru..kejap je la..camtu gk la kalu bw g main kt mana2..tp kalu yg membolehkan dia berlari ke hulu ke hilir,.ha tu dia la raja..
comel plak aku tgk eisya yg dkt kusi tu..ekeke:p

Putra Mama said...

mmg kene cr kwn la tuk eisya ni.. baru x boring..hihi.. boring smpi terbaring2 tu yg x thn tu..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. kira ok la kan.. blh gak dia main sorang2... klu mirul pun kekadang time sorang2 tu.. mula la mulutnya riuh satu umah

adda said...

cutenye eisya.. ni ummi dia kena cepat2 bagi kawan kat eisya ni.. mesti dia suka

shila ariff said...

biasa le tu...hazim pun mcm tu gak..mudah bosan ngn mainan yg dibeli..benda yg kita tak bagi main..itu le yg dia nak sgt main...huhuhu..sabor je le

ibu_arifa said...

hahaha..so cute gambar eisya yg pegang kepala tuh.. Dalila tgk terus dia pun ikut sama...hehehe

anak aku kadang2 aku bg main brg dapur jer..yg plastik jer lah mcm senduk, besen2, tipuware semua tuh,,hihihi

ibu damia said...

budak2 memang cepat boring kot....dulu aleesya pun macam tu jugak...banyak mainan yg kita beli main kejap pas tu dah tak nak main...lepas buat penyiasatan (cewahhh...siap siasat lagi tu), barulah kitaorg alert yg aleesya suka main benda2 macam puzzle2, susun huruf or something like that la....tapi yg pasti eisya kena dapat adik barulah tak boring ekekekeke