Thursday, June 4, 2009

Love Story 3..Detik terindah (Anniversary)

Sambungan dari cite yang lepas..

Arwah nenek juga memainkan peranan dalam nak memujuk family aku ni.aku la yang dok cite kat nenek then nenek la yang kuat jugak pujuk ummi dan abah.first sekali nenek pujuk abah la. dah tu abah lak wat solat mintak petunjuk untuk jodoh anak dia ni..tak tahu la ape yang abah nampak,cuma abah cakap suruh lah diorang datang merisik dulu.aku memula tu macam tak percaya gak la tapi dah abah cakap macam tu takkan nak tanya banyak lak.kang ubah fikiran lagi haru..haha..tapi aku cakap ngan abah ,macam mane ngan ummi sebab ummi la yang paling keras sekali.abah cakap yang tu biar abah yang uruskan..untuk memendekkan cite,ummi pun stuju la jugak.so datangla family x-boyfriend tu datang merisik dan seterusnya datang bertunang..sebenarnya dalam bertunang ni pun banyak gak halangannya..dengan aku sampai feed up dan aku pernah call abah cakap kalau macam ini lah,aku nak kawen kat pejabat agama je.senang dan mudah.tak perlu pening kepala..dah la aku menangis beriya-iya sangat masa tu sampai nak cakap pun susah.dok tersedu-sedan..ish..ish...sedih dan klako pun ade kalau difikirkan hal tu..malas la nak cite sebab ape lak.korang faham-faham jelah kalau perkahwinan tu family tak berapa stuju sangatkan..dah fahamkan..senang cite aku lagi.huhu..(ini kes dah malas nak taip..hahah..)

Maka apabila tiba tarikh yang dinantikan iaitu 04-06-06,dengan rasminya termetrailah hubungan kami dengan ikatan suami isteri yang sah..dengan 3 kali lafaz(husband gemuruh sangat la tu..)aku sudah bergelar isteri kepada MOHD ADZHAR BIN HASSAN..setelah 6 tahun menghadapi onak duri tau..Dan hari ini jugalah GENAP 3 TAHUN usia perkahwinan kami..baru setahun jagung.masih banyak yang perlu di tempuhi..Nur Aleesya tanda cinta kami..untuk mr hubby tersayang sudilah membaca sedikit coretan ini ye..Juga buat Aleesya seandainya Aleesya sudah boleh membaca suatu hari nanti..(eii macam nak tinggalkan wasiat la pulak..)

To my beloved Hubby :

Suamiku,

Tahukah kenapa aku sangat menyayangimu?

Disaat kau mula menikahiku

Allah sungguh telah menunjukkan kuasa terbesarNya kepadaku

Semua terasa indah,

Hidup terasa lengkap,

Ibadah pun menjadi terasa semakin nikmat


Dan kau,

adalah kekasih seperti yang kusuka

adalah teman seperti yang selalu ku harapkan

adalah imamku yang sangat dekat

My heart is full of endless gratitude

That you are the one who guide me thru


Suamiku,

maafkan aku dalam setiap layananku terhadapmu

seandainya itu membuatmu terkecil hati

percayalah bahawa aku ingin menjadi yang terbaik buat dirimu


Dalam bimbinganmu kurasakan nikmat Allah yang tak terkira

Di lenganmu kujadikan tempat bersandar buat diriku

Di hatimu disitulah ketemui cinta kita yang sejati


To my cute daughter

Anakku,
Bila ibu boleh memilih

Apakah ibu berbadan langsing atau berbadan besar kerana mengandungmu
Maka ibu akan memilih mengandungmu Kerana dalam mengandungmu ibu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah
Sembilan bulan nak, engkau hidup di perut ibu
Engkau ikut kemanapun ibu pergi
Engkau ikut merasakan ketika jantung ibu berdetak kerana kebahagiaan

Engkau menendang rahim ibu ketika engkau merasa tidak nyaman,

kerana ibu kecewa dan berurai air mata


Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia
Saat itulah… saat paling membahagiakan

Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,

Mendengarkan ayahmu mengumandangkan azan,

Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang

junjungan kita Rasulullah di telinga mungilmu


Anakku,
Bila ibu boleh memilih duduk berlama-lama di ruang rapat

Atau duduk di lantai menemanimu menempelkan puzzle

Maka ibu memilih bermain puzzle denganmu


Tetapi anakku

Hidup memang pilihan

Jika dengan pilihan ibu , engkau merasa sepi dan merana

Maka maafkanlah nak

Maafkan ibu….Maafkan ibu

Percayalah nak, ibu sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita ,

agar tidak ada satu kepingpun bahagian puzzle kehidupan kita yang hilang

Percayalah nak

Sepi dan ranamu adalah sebahagian duka ibu

Percayalah nak
Engkau adalah selalu menjadi belahan nyawa ibu
(Hasil dari Puisi Hati Ratih Sanggarwati)

p/s:-
-suka sangat baca puisi tu..sedih wok..
-lepas ni aku akan back to the normal mood..
-layan jela pic kat bawah ni..

seriusnye muka..berdebar ke??


pengantin perempuan yang control ayu..


mesra gitu..

bersanding..

dialah dihati





11 comments:

~zuraiwan~ said...

sweet je muka ko ek..

ibu_arifa said...

hari ni genap 3thn yek! :) happy anniversary yer Fara.. semoga sentiasa berbahagia, jodoh berpanjangan, dimurahkan rezeki dlm keluarga mu, dan dilindungi Allah dr apa jua bala bencana mahupun hasutan (dr manusia ataupun syaitan)) yg boleh menggugat keharmonian rumah tangga yg telah terbina skrg..amin..amin..aminnn

Mrs. Adz said...

zura ->ish ko ni zura adelak sweet..tapi dalam hati ku..yeke sweet (yahoo..)

ibu arifa ->terima kasih min atas sedikit ucapan itu..wah dah macam pengerusi majlis ek..amin..

naurah makwa said...

semoga bahagia ke akhir hayat yer kak..ramai betoi member blgger sambut annvs. bulan ni..

ami said...

happy anivesary..semoga perhubungan yg terjalin kekal abadi...

[-suziey-] said...

happy anniversary!!! yeay kita sama..hheeheeh...so celebrate kat mane?
p/s: kemain lagi arwah nenek main peranan yhek...alhamdulillah..mendirikan masjid:p

mama auni firdina said...

happy 3rd anniversary ek ummiesya..sowi terlewat sehari wishnyer..hehhehe

sya doakn moga kalian berdua bahgia selamnye..moga jodoh berkekalan di dunia n akhirat..bertambah bahgia lg dengan kehadiran aleesya yg cute..byk onak duri nye yer korg mase bercintan cintun..alhmdulillah,bersatu akhirnya..=p..muahhh ckit kt eisya

Ummi Salsabila said...

slm ummi aleesya..
happy 3rd anniversary.smg kekal bhgia..hingga akhir hyt:)

sori lmbt.sweet nye pic ummi kawen.suke tgk pic org kawen..huhu

nunya said...

hehee...aniversary akak sama ngan besday saye laaa.....apepon selamat bebahagia ke akhir hayat!!

nunya said...

hehee...aniversary akak sama ngan besday saye laaa.....apepon selamat bebahagia ke akhir hayat!!

Mrs. Adz said...

nunya -> thanks for the wish... nanti blh celebrate sama2... hihi....