Wednesday, June 10, 2009

sTORY MoRRy...(nusajaya)

Salam semua..kita bertemu lagi ye..(wei nape aku wat ayat macam ni..).hihi..sebenarnya dah tahu nak tulis ayat pe..ala boleh la jugakkkan..Ummi nak cite ni pasal weekend lepas ummi bawak eisya pergi jejalan..pergi mane tu? ala pergi ke nusajaya. Nusajaya ni merupakan pusat pentadbiran baru bagi Johor Bahru,so semua pejabat-pejabat kerajaan akan berpindah kat sane la.nusajaya ni dia menghala ke arah gelang patah.kalau dok jb ni mesti tahu la tempat ni.Saje jela jalan-jalan bawak eisya bersiar-siar. Actually pergi ke sane dengan my BIL. dia bawak la anak dia sekali. my FIL pun joint skali..best gak sesekali jalan rerami ni..Sepanjang perjalanan tu eisya happy sangat sebab ade geng la kan..ade cousin dia yang twin tu melayan eisya..ketawa memanjang jela dia..dah pandai berkawan anak ummi ni,tapi eisya kawan-kawan dia semua lelaki.agaknya sebab itu eisya ni ade skit perangai macam lelaki..dia tak suka anak-anak patung ni,mungkin sebab asyik tengok cousin dia ni main kete-kete je..ape-ape ajelah eisyakan.uik..benda la cite pasal lain lak ni..ok la kita kembali ke cerita asal je. Masa nak pergi nusajaya ni weall ikut highway..sampai je kat sane,hari dah macam nak hujan pulak..mintak-mintak sangat jangan hujan lagi sebab tak syok la kalau hujan. tak leh la turun bawak eisya jalan nanti..

Sesampai je kat sane pergi site BIL dulu la..dia ade projek kat sane.pehh..dalam hutan tu projek dia..jalan nak menuju ke Kg Sungai Melayu..ladang kelapa sawit ko..Hah sebelum tu nusajaya ni juga merupakan hutan tau..masa sampai tu memang banyak yang belum siap lagi..semuanya dalam proses pembinaan lagi..nak buat hospital,universiti kat sane..memang dia nak wat macam Putrajaya la..tapi setakat yang disiap tu memang cantik betul bangunan dia..ala-ala kemodenan gitu..ade ambik pic gak kat sane,tapi tak terang sangat la sebab hari dah hujan.hujan renyai-renyai dah langik dah hitam sangai..nak hujan lebat la tu..so tak boleh la bawak eisya jalan-jalan kat tempat bot-bot tu..kat sini dinamakan Puteri Harbour..cantik tempat ni,tapi belum betul-betul siap la..kalau dari danga bay pun kita leh pergi ke nusayaja ni tapi kena naik bot la..lagipun kat danga bay tu ade wat cruise dari danga ke nusajaya ni..teringin nak naik tapi kena tunggu eisya besar skit la..kecik lagi takut nanti hujan ke susah lak..tak pun daku pergi berdua je kan..hahah eisya tinggal la...Jadi disebabkan hujan tu,ummi ngan eisya hanya berjalan sampai habis atap jela..yang lelain semua dah sampai hujung kat tempat bot tu..tak pela eisyakan nanti kita datang lagi ye..Ramai gak yang datang melawat masa tu.Lepas je habis berjalan tu masa nak balik hujan selebat-lebatnya.nasib baik dah masuk dalam kete..tapi ape hal ngan eisya ni..monyok je masa tu.la rupa-rupanya eisya dah ngantuk la..best sangat la tu kena angin jadi mengantuk la minah tu..daddy ambik then tidokan eisya kat bahu.baik daddykan..hihi..ayat memujuk ni.


masih dalam pembinaan

pic yang sempat diambil..

Oleh kerana perut pun dah bernyanyi-nyanyi,we all pun pergi la jusco bukit indah. eh..apehal aku asyik pergi jucso je..sebenarnya dah naik boring tak tahu nak pergi mane lagi..maka jusco la tempat pilihan..ummi ni dah boleh jadi wat part time kat situ..asyik muka ni je kat jusco tu.kikiki..Makan la kat kfc.cepat skit kfc ni tak panyah nak tunggu lama-lama kan.sebabnya perut dah lapor la..lepas tu kan masa makan kat kfc tu eisya asyik nak nganga mulut je..kesian eisya pun nak makan.last-last sebab kesian sangat ummi pun bagila eisya rasa skit mash potato kfc tu(eh betul ke aku eja tu)..bagila eisya rasa skit.ummi ambik kentang je.daddy dah marah masa tu sebab benda tu kan tak elok untuk baby..tapi ummi bagi rasa skit je..'cukup ye sayang,nanti ummi buat sendiri ye..'alamak..kenapa tetiba mata mengantuk ni.dah nak tertutup je.tula sebab lepas makan so mata pun nak tertutup la ni..oleh kerana dah malas nak fikir benda ape nak tulis lagi, uols tengok jela gambar-gambar yang diambil tu..hahaha ade korang kisah ke aku nak tulis ke tak kan..layan jela.......

eisya kat Jucso & eisya bersama atuk

p/s ~ baru balik dari klinik tadi..alhamdulillah berat eisya bertambah. 9.5kg now.naik 1 kg..takut jugak berat eisya tak naik sebab eisya tak kuat sangat makan..main je lebih


5 comments:

MeL said...

wah eisya da 9.5kg! berat tu, sure comelss gebuss ni..geramnye tgk eisya, sedap digomol2 hehe..

[-suziey-] said...

nama dh la lebih kurang..nusajaya n putrajaya...environment pn xlari jauh gk....ala2 putrajaya no 2 la nih..fungsi pn same..ltk sume pejbt kerajaan,..heheh:p amboih sukenyte eisya..

lily azliyana @ mama zara said...

oh..eisya comei nih dok jhr ke rupenye. sy dulu study utm. lame giler tak round jb (padahal umah kat bp jek..hehe).rindula kat jb..n rindu zmn belajar n bercinta dulu..hehe..

nway, dh nak siap rupenye nusajaya tu ek. bgsla ade jugak tpt mcm tu membangun kat jhr..hihi

Ummi Salsabila said...

oo.nusajaya..1st time denga.terok btol US ni.teringin gak nak pi.bestnye eisya dalan2 ye..montelnye eisya.9.5kg!!! wooo..bestnye....

sayanghasni @ yus said...

gitu ler kite nie kan..
dok JB nie balik2 gi Jusco..
tak penah lagi gi nusajaya..
kalau ler cam putrjaya..
best jugak tu...

ada gak tempat nak melepak yer..
takde ler lepak Danga Bay jer yang bila ler nak siap tu..
asyik wat construction jer...