Thursday, June 18, 2009

Sepetang di Taman Merdeka

Ahad lepas memula kitaorang plan nak pergi mandi kolam kat RJCC,tapi disebabkan cuaca panas sangat so ummi pun cancel la.kesian lak kat eisya nanti demam dan hitam la pulak..Last-last tu tak tahu nak pergi mane,daddy pun ajak la pergi taman merdeka..Taman merdeka ni baru je disiapkan separuh la, sebab masih separuh lagi dalam pembinaan. Best gak la kat taman merdeka ni.Ade banyak laman kat sini contohnya laman kemerdekaan,laman malaysia,laman penjajahan komunis.ala banyak lagi la..puas lak aku nak hafal nanti..huhu..Orang pun ramai gak la yang datang lepak kat sini..Boleh la jadi salah satu tempat lagi nak bawak eisya tengok orang kat taman selain kat danga bay tu..lagipun kat situ ade restoran merdeka skali..Dia ade wat buffet untuk lunch and dinner. Not bad gak la makanan buffet kat situ..Best jugak dengan banyak pilihan lagi..wei aku malas la nak tulis pepanjang,so uols..layan jela gambar yang tak seberapa ni ye..

memula nak masuk jumpa ni dulu..


ibu dan anaknye.peace..

ibu,ayah dan anaknye..


patung yang cun di Laman Malaysia..hihi..:-p


sape la ambik gambar ni..ngada bebenor la..


p/s:
-nak tanya ni kat belakang eisya ade macam bengkak kena gigit semut je tapi ade nanah skit.kena ape ekh..takut la..
-eisya sekarang dah boleh duduk sendiri..bestnye nengok perkembangan eisya..love u sayang..



11 comments:

mama auni firdina said...

da pndai duduk yer ieysa..bgs2..nnt cpt2 lak berjln2 yer..leh saing2 ngn auni..bape berat iesya skg?

sonok yer bejln2..wah sgt cantik kete itu?sape punye ekk??

Fara_Adura said...

Wahh..syoknye jalan2..i laikk too..hehe

Banyak pic cantek2.. i laikkk too jugek..keke.. kete tuh pon cantek..sporty oh..kalo nampak kat highway..mesti tego..ohh..canteknye..kete tuh

ummumishkah said...

mesti eisya seronok tu dapat outing.. :)

[-suziey-] said...

RJCC tu ape? hola cun banget patung itu..ekekek:D

ala besela tu..mcm bisul tu kan..pecah kan buang nanah dia cuci bersih2..besela budak..kulit sensitip...

sayanghasni @ yus said...

ni yang rasa cam nak pergi sabtu nanti..

**kalu dah pecah nanti sapu jer minyak gamat..syahir pun ader..

Mrs. Adz said...

mama auni -> ala kete hubby ku sekarang ni..tapi kepunyaan abang ipar ku..

fara adura ->ala tak sehebat kamera dslr tu..memang sporty kete tu..melaram la skrg ni ngan kete tu..haha

Mrs. Adz said...

ummumishkah -> memang best jejalan kan..

suziey ->tula bisul la tu..mcm ne lak kecik dah kena bisul??kotor ke..

RJCC -Royal Johor Country Club

Mrs. Adz said...

yus ->pegi la jejalan kat sane..wei bile kita nak jumpa..mesti best jumpa member dlm blog ni..

Yan said...

bengkak?? ade nanah??? uikk pesal ekk.. bukan semut kot.. penyengat tak?? buh gamat tak kat situ??

ermm taman merdeka tak penah tau pun.. ade eh... dah lame tak meronda2 sekitar jb..

Intan said...

Huh cun lah patung tu...ni nak kena p sana so leh bergambar skali ngan patung tu :)

CuTeMiUt78 said...

wah..bestnya.. eemmmm agak kan..bila plak kita nak ketemu ya.. :D