Monday, June 8, 2009

Karenah Aleesya

Emm..ummi dah tak tahu nak cite pe sebenarnya ni..(pahadal ade je benda nak post tapi mood tak de la) So ummi wat keputusan cite jela pasal eisya..lagipun dah lama tak cite pasal eisya ni.Esok genap la Aleesya 8 bulan. dah banyak gak la yang eisya dah pandai sekarang ni..perangai pun dah makin menjadi-jadi..

- Eisya dah pandai melambai atau tata/bye-bye tu la.dah tu kejenya asyik nak tata orang je.sampai nak tido pun tgn dok tata lagi.
- Dah pandai laju kedepan tapi belum merangkak lagi. cuma meniarap tapi lajunya..huh abis semua tempat yang dilarang ditujunye.eisya paling suka main carpet.dah pakai toto pun ditolaknya toto tu sebab nak main bulu-bulu kat carpet tu..
-Eisya ni pelik skit sebab dia tak suka main anak patung atau toys yang berpatung-patung ni..banyak dah ummi beli tapi dia asyik tolak je kalau bagi kat dia..dengan dibo,tiger,rabbit dan barney semua tu dia akan campak kalau bagi kat dia ok..eisya akan berminat ngan telefon(yang ade bunyi tu),laptop dan permainan yang masukkan dalam gelung tu,atau pun dia suka dengan duck yang main masa mandi tu.
-Juga dah pandai melembikkan badan sekarang ni.kalau dia nak main tapi kita tak bagi dia akan lembikkan badan tu..sampai nak dukung pun tak larat sebab dia beratkan badan dia..'eisya tak kesian kat ummi ke'.wei aku dah macam boleh ade muscle tau.hahah..
-Tepuk tangan juga dah pandai sekarang ni tapi style dia tepuk tu tangan mesti genggam. bukan nak bukak tangan tu..
-huh..kalau nak walker dah laju giler.berlari dah sampai kita jadi takut dia jatuh..semakin mencabar nak bagi dia naik walker tu..
-dah mula suka 'mengemas rumah'.semua barang-barang yang bleh dicapai akan 'dikemasnya'..
-mulutnya pun dah makin banyak.kadang-kadang dia nak tido tapi mulut dok ngomel lagi..menjerit-jerit la tapi mata nak pejam..ummi tak faham sangat bahasa jerman tu..

itu adalah sebahagian perangai eisya sekarang ni..(aku dah malas ni wok..) so layan jela gambar-gambar eisya ni..

antara aksi eisya..(rambut panjang lagi masa ni)

eisya yang berwajah baru..eisya dah potong rambut

kes ummi deh geram sangat ni..ummi masukkan eisya dalam box mainan dia tu..hihi



10 comments:

firahadifa said...

chumel nyer aleesya.. feel like wanna chew her pipi...

ibu_arifa said...

pandainyer Eisya.. cumel sungguh gambar2 dia tuh.. yg lucunye dah kena msk box dah tuh..hehehe..
rambut pendek pun comel jgk.. potong sndiri ker anto kedai? plan nk potong gak rambut dalila ni..

lily azliyana @ mama zara said...

hee..dh potong rmbut pon still lebat jugak rmbut eisya nih. rmbut kakak zara yg maintain cenggitu jugak.bile ntah nk pjg..huhu

Mrs. Adz said...

ibu arifa -> auntie,kesiankan kat eisya..ummi tu dia marah kat eisya sampai letak eisya dalam tu..tapi eisya suka la.hihi..rambut eisya tu kawan ummi yang potong,ummi takut nak potong sebab ummi takut kena telinga eisya..auntie cepat la potong rambut dalila tu..ade geng ngan eisya nanti.

Mrs. Adz said...

mama zara -> ala kakak zara rambut tak lebat pun cute gak auntie..eisya panas tu yang ummi eisya potongkan pendek..macam boykan auntie..

Mrs. Adz said...

firahadifa ->auntie nak kiss eisya,kiss jela..eisya suka tau..terima kasih auntie sebab cakap eisya comel..eisya malu ar.. :-p

MeL said...

comelnye eisya! geram tgk dia..eisya lahir selang p hari je ngn mika ye? mika 10hb ni msk 8bln..

[-suziey-] said...

ala eisya pn dh gonjeng ke..xpela bole pnjg lg..waaaa eisya sdh beso la..

mama auni firdina said...

aikk,eisya cut hair ekk..makin comel laaaaa..pndai kwn ummi ptong kn..sesuai jer ngn eisya..muahhh ckitttt

naurah makwa said...

dah potong rambut la..tapi rambut still nampak banyak lagi..bak sini sikit sedekah rambut kat Damia..