Sunday, June 14, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest

Hahaha...tetiba je ari ni wat blogwalking then banyak bebonor yang joint contest baby in red anjuran MomBloggersPlanet ni.so dengan tetiba gak dok la mencari kat folder eisya,manelah tahu terjumpa eisya pakai baju merah..dah tu nengok banyak lak gambar eisya in red ni..ummi pun tanya kat daddy eisya cakap la mcam nak joint je,daddy cakap kalau rajin joint je la..sebebnrnya dah malas nak update blog ari ni,dah tu nengok lak due date 15 june,maknanya esokla,kena la wat entry tu ari ni gak..memeriahkan contest ni lagi..ala gambar eisya in red ni pun tak posing cantik pun,sempoi je..jadi kita layan la syarat dulu ye.......

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

  • Get a photo of your baby in RED (red dress/red shirt/red pant/red hat/red towel/red blanket… no! you can’t paint your baby red…ha..ha..ha)
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Explain why your baby should grab the title “Cutest Baby in Red
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post. That’s it! Easy peasy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eisya in red ...

eisya in red with blink-blink

koleksi in red 1..

koleksi in red 2..

Nama baby : Nur Aleesya bt Mohd Adzhar
Umur : 8 bulan
Tarikh Lahir : 09 Oct 2008
why your baby should grab the title “Cutest Baby in Red“ :-

Eisya layak untuk 'Cutest Baby In red' kerana eisya memang nampak cantik dan cute kalau pakai warna merah ni..eisya ni kulit dia putih kemerah-merahan skit so kalau pakai warna merah nampak lebih menyerlah..Lagi nampak cantik sebab eisya mempunyai sepasang mata yang bulat dan bulu mata yang lebat dan lentik,berseri lagi dengan rambut eisya yang lebat dan baru potong tu.Eisya dan ummi memang suka bergambar,jadi dah banyak gambar eisya sekarang ni..So kalau menang boleh la eisya letakkan gambar eisya yang cantik-cantik tu ke dalam photobook tu dan ummi lak boleh la bergaya ke sekolah dengan bag dari Alicewonders.

So kekawan semua sebelum date line ni jom la joint contest ni..Hadiah dia memang best-best tau..Anyway terima kasih kepada semua dia bawah sebagai penganjur dan sponsor..Ini link dia k..

Cutest Baby Contest



p/s
- esok dah keje semula..bestnye dok umah cuti ni..
- amacam jadi tak effect kat eisya in blink-blink tu..
- ehh..boleh ke gambar ade effect tu ek..kikiki...


10 comments:

ibu_arifa said...

comeynyer.. memang de 'bom' lah eisya ni in RED..terserlah ke 'bam-bam ' dia tu.. tgk tu..siap nak bawak keta lagi tu..hehehe

pandai Fara wat blikn2 tu ek.

Ummi Salsabila said...

alessya ni mmg bam bam la.gewam betul aunty.nak geget2 bole x?

mnyknye pics alessya in red,terornye ummi nye edit pic gitu..

good luck!!

p/s: bl fara stat mengaja?

ummumishkah said...

so sweet.. good luck!

Mrs. Adz said...

ibu arifa ->bam..bam yang semakin tak larat daku nak dukung ni..eisya nak blajar kete ngan auntie la ni..huhu

ummi salsabila ->baru blaje je edit tu,tak jadi sangat..ngaja start isnin ni la..(malasnye..)

ummumishkah ->10q auntie..

sayanghasni @ yus said...

comeinyer Eisya...
nak2 picture yang blink2 itu..
merah tu kaler faberet auntie yus tau..

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang cute la aleesya in red. Semoga menang ya

Mrs. Adz said...

yus ->haha..suka ke.ambik la..ummi pun suka gak red ni tapi yang lebih nye pink la..

cutemiut78 -> terima kasih auntie..

mama idzareef said...

gud luck... salam kenal kembali...

[-suziey-] said...

weehooo...good luck eisya...aku pn masuk gk..last minit giler aku post..ekek:D

genial said...

i love your works!!! go go go Eisya!
salam kenal :)