Friday, July 3, 2009

Port Dickson --LaST DayS..

Ni entry yang last untuk nak cite pasal kat PD tu..tapi sebelum tu,sedih la ari ni,waaaaaa.....hari ni adik daku balik dan sampai kat klia kul 9.40 pg..tak dapat nak ambik dia kat sana sebab tak ade cuti la..dia belum pernah nengok eisya lagi ni..(kak de,nanti datang jb ye..) ok la,sambung balik n3 sebenarnya ni..

hah..ni la pic masa bawak eisya g swim..suka sangat si eisya ni..ummi cakap kat daddy lepas ni nak kena cari kelas la untuk eisya..lagipun berenang ni kan bagus untuk kesihatan..eisya setahun je nanti insyaAllah nak masukkan dia kelas renang..mana tahu boleh jadi perenang negarakan..hahaha..perenang muslimah tau..kikiki..eisya main air sampai tak nak naik dah..asyik suh tolak dia je..ummi tak dapat la nak mandi sebab semua orang mandi..tinggal ummi je layan eisya..berkorban demi anak ko..budak yang comel tu sebelah eisya tu,entah la anak sape..dia suka sangat layan eisya..aku pun layan gak la wat teman eisya main air..comel budak tu..dia pun asyik dok nak suruh eisya diri macam dia..'kakak,eisya tak boleh berdiri lagi la' itu yang ummi cakap kat dia..dah tu lagi la banyak tanya..daku pun layan sambil tolak eisya main air..memang bebudak sedang tu banyak bertanya kan..layan je la..masa kat swimming yang untuk kids ni,memula ade budak main gak,tapi aku suruh diorang main kat hujung-hujung sebelah sane je..haha eisya nak bolot separuh kolam ni..nasib baik budak ni dengor kata..hihihi..jahat betul ummikan..pentingkan anak sendiri..huhu..sorry la ye sayang semua sebab eisya nak jalan-jalan dalam air je..kalau tak diorang semua ni suka sangat main sembur-sembur air tu..habis kena kat muka eisya..kesian lak nengok dia asyik dok pejam je mata..yelah dia mana tahu nak lapkan air tu kan..


lepas je weols check out dari hotel tu,terus la ke Guest House TM..tapi boleh check in kul 2 lak.masa tu baru je kul 12..so terus la ke bazar yang ade kat PD tu..syok gak nengok barang-barang kat sane..tapi cuaca panas sangat..kesian lak kat eisya sebab masa tu eisya macam mengantuk je..ummi pun dukung la eisya sebab dia kalau nak tido kena ummi je dukung..sempat gak la rempat sepasang 2 baju untuk eisya..baju yang kat tepi pantai tu..ceksi gitu..huhu..last-last eisya pun tertido ..tu daddy yang dukung lak..singgah jap gerai makan kat situ,ummi makan sorang je sebab yang lain semua dah kenyang..makan nasi ayam..sedap gak..

petang tu lak,weols gi pantai lagi..semuanya nak mandi lagi..mandi pantai lak..so ummi pun bawak gak la eisya nengok burung-burung berterbangan..eisya suka nengok burung-burng ni..yang lain semua mandi kecuali ummi..malas nak mandi sebab malas nak salin baju..hahha..habis stroller eisya ummi tolak sampai betul-betul tepi pantai..hihihi..nak bagi eisya nengok air laut la..pastu bergambar kat jet ski..nak naik tapi tak ade orang nak layan masa tu..bestkan sekali sekala tengok matahari terbenam kat tepi pantai..cantik betul..


ni gambar waktu gi dinner kat restoran ape tah..lupa dah namanya..ade wat live band kat situ..tapi makanan hampeh tul la..jangan pergi lagi la kat sini..dah la lembs..yang di order tak sampai tapi nasi dah sampai..1 lauk tu lama bebenor nak dibuatnya..nasi dah habis baru nak sampai..dah la menunggu lauk sampai nasi dah sejuk..eii nak je suruh diorang ni main game 'dinner dash' tu..huhu..ummi suka tau main game ni..agaknya kalau ikut game tu weols dah hilang semua love..muka dah merah dah..kikiki..game lak yang di kaitnya kan..eisya nasib baik la main je permainan dia..tapi suka sangat jatuhkan and suh kita ambik lak..banyak kali lak tu..penat la wei..dah tu last-last daddy simpan je toys tu..hahaha..kesian lak eisya..ummi la yang layan dia..hah!!nampak tak sifat keibuan daku tu..menyuapkan eisya watermelon juice..suka sangat eisya minum..lepas dinner tu,g la jejalan jap kat bazar yang lain lak..rembat lagi baju eisya..best la eisya dapat banyak baju..daku jugak yang tak beli ape-ape..balik dalam kul 10 lebih then bagi eisya susu,terus la eisya lena diulit intan..huhu..esoknya balik dalam kul 10 pg..

dah habis la cite bab holiday tu..nanti mybe nak bawak family ummi lak pergi holiday..eisyakan suka berjalan-jalan ni..my MIL kata eisya ni besar memang kaki jalan la..hahaha..ummi dia pun suka gak jalan..huhu..adios...

p/s
- esok kena bawak budak pergi sukan kat padang bandaraya.. :-(
- kak de..jangan lupa baju eisya ye..
- esok juga nak tengok transformer..bye eisya..






10 comments:

naurah makwa said...

bagus jugak idea tuh nak masukkan eisya kelas renang..kat tempat naura nih kawasan kampung..kalau bandar ada a kelas2 renang..kempunan la nak ajar damia swimming

mrs e said...

iskkk..

bestnyerr g holiday..

naja ni bila lah dpt g lagi ek..

UmiDAnisH said...

wau.. si cute tu berenang.. cam danish pun shuke gak main pelampung dia..

MeL said...

beshnyer eisya g holiday. sonok dia swimming2, mkn2 ye..cute tul eisya ni, gerammm!

CuTeMiUt78 said...

heh..heh.. blh gang ngan mirul yg skee main air...

ibu_arifa said...

jeles2..dah banyak kali ek Eisya dapat mandi kolam... buat jer lah pool satu kat umah tu ha?..buat kecik utk Eisya dah ler..hihihi

sayanghasni @ yus said...

bestnyer gi PD...
yus jalan kat melaka jer aritu..
nak pegi jauh, hubby demam lak..
ingat nak gi gunung ledang..
hujan lebat lak..
huhu..
nnti nak belikan Syahir kolam arr..
boleh challenge eisya nie..

neezareef said...

my hubby nk ajo sndiri anak2 brenang sbb maknye x pndai kan..hahaha

[-suziey-] said...

holaa..sonotnye wei...siap mandi swinming pool..dlaan2..kalu g pd kan..aku suke mkn seafood ler..tp susah nk cari yg sedap..kalu ade msti mahal gilr..

Fara_Adura said...

comei aje eisya mandi kolam renang tuh..:D

Fara penah bg sofea mandi pantai pd.. seb ler tak gatal2 pastuh..hehe