Thursday, July 30, 2009

Akhirnya..wangi la

Alhamdulillah..daku terpilih juga sebagai pemenang dalam contest ibu addin dan nasa tu..tak sangka leh menang lak..tapi itulah pengalaman pertama daku bergelar ibu..semuanya telah dizahirkan kepada bentuk penulisan..tapi banyak lagi yang tak tulis tu..masa tu,dah malas nak wat panjang-panjang sangat..dapat juga la merasa sabun yang wangi tu..syok..terima kasih wat suami ibu addinnasa ni coz dialah merangkap juri dan memilih pemenangnya..juga tahniah kepada semua pemenang..copy skit kata-kata juri ni ye..
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tahniah buat ibu kepada...

40 penyertaan - merangkumi hampir 33,209 patah perkataan utk dinilai dldm masa 4 hari! Bukan tugas mudah – tiada kriteria yg rigid boleh dijadikan rujukan. Posting yg dramatik atau yg lucu menjadi pilihan? Pastinya setiap satu dari kesemua 40 pengalaman adalah unik – tiada yg kurang, superior apatah lagi setara. Gaya dan bahasa penulisan? Ini bukan pertandingan menulis cerpen. Akhir sekali, biar saja “deria” yg menentukan.
Tahniah kpd semua ibu-ibu yg telah memberikan sehabis tenaga/masa mengenang kembali setiap detik pengalaman dan menzahirkannya semula dlm posting anda. Meminjam kata-kata dr sebahagian ibu-ibu:- semoga anak-anak ini setalah dewasa akan membaca posting ibunya dan memahami penderitaan yg ibu mereka lalui.
Setelah ditimbang tara – deria dan akal sepakat mengesahkan ibu-ibu yg bertuah utk menerima hadiah yg ditawarkan adalah ibu-ibu kepada anak-anak ini (tidak mengikut turutan):

Damia Aleesya
Nur Aleesya Mohd Adzhar
Muhammad Uwais


Manakala hadiah saguhati adalah milik ibu-ibu bagi anak-anak ini:

Muhammad Najmi Isyraq
Shafiq Nazhan
Nur Humairah Adelia

Tahniah kpd kesemua ibu-ibu. Anda semua adalah pemenang – pemenang di hati anak-anak anda.
Abah AddinNasa
--------------------------------------------------------------------------------------------------
betulkan kata-kata juri tu..ibu semua adalah pemenang di hati anak-anak kita..suka dengan ayat ni..macam syahdu lak..huhu..

okla habis bab tu...

nak cite pasal hari tu sempat lagi pergi dinner kat DAMAI VILLAGE..tempat dia ni terpencil skit..kat Kg Danga..sekarang dah ade la rumah-rumah tepi tu,masa pergi memula dulu tu,hutan je kiri-kanan..takut gak nak pergi..tapi dah tempat sedapkan..layankan aje la..tengok gambar jap ye..(gambar agak kekuningan la sebab tak guna flash,nanti tak nampak suasana village..hihihiii)

gambar satu family..

syok eisya nengok ikan-ikan kat situ..tapi banyak nyamuk la..

makanan yang dimakan..habis licin semuanya..shark fin dia sedap betul..macam nak makan lagi je..


ok..itulah episod makan-makan ngan menang contest tu..harap lepas ni ade la lagi rezeki eisya..



9 comments:

Yan said...

tahniah yerrr..

MeL said...

congrats! rezeki eisya tu ;)

[-suziey-] said...

tahniah weiiii menang...syiok nye..bagi aku setengah sabn tu..ekekek:D
waa sedpnye ikan tu...siakap 3 rasa ke eh

Ummi Salsabila said...

tahniah!!! xsia2 karang sory mory ritu kan..

sedapnye mkn2..yum yum..

shila ariff said...

wah wah wah..menang hadiah sabun tu...dah tu pi mkn2 besor lak..nak tanya skit...ummi, org kuantan kan?? area mana?? kami ni kat balok perdana...

ummuabdullahsyaakir said...

Salam ummieisya..dah lma xjaln2 blog ni,rindu..eem tahniah..rezeki ummi n eisya..lps ni terusknlh join contest lagi..insya Allah ada rezeki nnt.

Sedapnya ikan siakap tu,eem teringn nk makn maskn Malaysia pulak..eem

ibu_arifa said...

wah..tahniah.. wangi lah mu pas ni.. hihihi

sape yg xcitet kat gambo bwh tu..hahaha..gurau jer geng! peace..
sedap2 lah tgk menu kat sinun yer.. shark fin lagi tuh..

CuTeMiUt78 said...

eemmm tahniah ya... lama tak g kat damai villange ni.. hik.hik..hik..
jom la vote utk mirul gak.. ada hadiah menanti utk pengundi2 mirul

nunya said...

wahh...dah lame teringat2 nak g damai village tu..tp tak penah sempat...hehee..ingat lagi dulu2 bukak pose ramai2 zaman2 blom kawen..mase tu al ngn aseng pon baru2 je stat keje..open table lagi tu...hehee