Wednesday, July 1, 2009

Port Dickson--1st day..

Assalamualaikum....(memula masuk umahkan kena bagi salam..)dah lama tinggal umah ni..sarang pun dah ade skit-skit..bebenornya ummi pergi PD last week.dah tu balik lak hari isnin.terus la wat ape yang patut untuk nak pergi kejekan..actually kitaorang pergi sabtu malam..sabtu tu kan ade sekolah ganti untuk hari raya so kena la pergi keje dulu..balik sekolah je dalam kul 8 malam bertolak la ke PD..eisya lak tido je sepanjang perjalanan..bagus sangat..boleh la ummi terlelap sekejap..sampai kat sane dalam kul 11 malam..kitaorang pergi sana tido kat Hotel Selesa sebab my BIL ade wat family day,so kitaorang pun joint la..tido semalam kat sane then ahad tu lak tido kat umah TM..seronok betul cuti-cuti malaysia ni sebab dah lama tak bercuti-cuti di tepi pantai..eisya lak ni la 1st time tengok pantai..macam pelik skit muka dia sebab tak pernah nengok ombak lagi kan..Ramai betul orang kat PD..eisya memang bagus sebab dia tak wat perangai pun..jejalan kalau ngantuk terus je tido..bagus anak ummi ni..lain kali kita gi jejalan lagi ye..niat tu ade nak bawak eisya pergi zoo kat melaka tu..nanti tengok la sebelum posa ni ke..hari tu ummi nak singgah masa on the way balik, tapi daddy kata dia malas lak..penat la tu..tak pela next time kita gi k eisya..kita tengok haiwan lak ye..

ni pic masa memula sampai tu..sempat gak la ambik gambar bilik dia..Hotel Selesa..boleh la kalau nak stay kat sini lagi..Tapi tak dapat bilik yang katil queen sebab dah penuh semua bilik..kat situ banyak sangat orang wat family day..so kitaorang ambik jela ape bilik yang ade..ala lepas tu katil tu daddy rapatkan sebab takut nanti eisya jatuh kalau tido kat tepi tu..eisya lak masa tu baru je bangun..tengok la muka eisya baru bangun tido tu..dengan rambut tak kemasnya.. hahaha.. lantak la eisyakan sebab dah malam..Jangan marah ye sebab yang dua orang duk gambar berdua tu harus interframe k.posing berdua kejap...(merangkap honeymoon la ni..huhu..)

pic ni lak masa pagi ahad..kitaorang pergi breakfast dalam kul 7.30 am..kena pergi pepagi skit sebab ramai orangkan..eisya lak kebetulan dah bangun masa tu..dengan eisya tak mandi nya angkut je pergi makan..tapi tetap cute walaupun tak mandi..weh,ummi dah mandi ke??hahaha..ummi mesti la dah mandikan..lepas je kitaorang breakfast tu,terus la bawak eisya pergi kat pantai..muka pelikkan eisya masa ni..kikiki..orang first time nengok pantai,gitu la..pergi pantai ngan family BIL tu la..yang syok tu sebab eisya dah ade orang layan tau..best ar ummi leh la main air skit..yang tengah dukung eisya tu ibu eisya..biras ummi la tu..dia rajin melayan eisya..bagus kak as..i like u..yang lelaki tu semua anak dia la..semuanya lelaki 4 orang..cousin eisya sebelah daddy ni ramai lelaki..sebab tu eisya tak suka toys yang perempuan ni..dah yang melayannya semuanya lelakikan..


yuhu..ade orang interframe lagi..wah dua orang sehati sejiwa tu tengah dok melayan perasaan tau...teringat waktu bercinta la tu..hihihi..yang boys dua orang tu si twin..cousin eisya la..yang si adik tu suka betul melayan eisya..rajin sesangat..masa nengok air ni kan,macam dah tahan je nak mandi..so ummi pun bawak eisya balik bilik salin baju eisya then ape lagi..masuk la swimming pool..eisya suka sangat..haih la anak ummi ni..nanti ummi masukkan eisya kelas swimming ye..masuk dalam kolam terus ketawa je..suka bebenor mandi kolam

okla..nanti next n3 ummi cite lak sambunganya ye..dah nak kena siap ape yang patut ni..kang lambat lak nak gi keje..






14 comments:

mama auni firdina said...

halamakkkk,g pre honeymoon tuh..besh nyerr..hehehhe

Hotel selesa 1 ari bape hengget ekk..

naurah makwa said...

naura tak pernah gi PD tau..cam best jer..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku x pernah lagi jejak PD..siannya laa kat aku..honeymoon pun xsempat2 :(

mummy_ayu said...

seronoknya eisya..mummy pun nak bawak iris gie cutie, tapi tak sempat lagie..tahun depan kot..jelous je tgk eisya dah gie jenjalan..best!

[-suziey-] said...

waa tumpang famili day org tuh..ekek:D syiok bercuti wei:p

ibu_arifa said...

oo..best lah..gi mana2 pun ada org nak dukung/melayan eisya..korang jd cam 'pengantin baru' jer lah..

bilalah turn aku lak nak p bercuti nih?!1

Intan said...

Bestnye eisya "cuti-cti malaysia"...

Wahh ada org tu siap posing berdua memandang "ke depan" lg tuu...ha ha plan nak "tambah" lg ke??

lily azliyana @ mama zara said...

seronotnye eisya cuti2 kat pd ehh..=)

Mrs. Adz said...

mama auni ->rasanya dalam 100 lebih..masa tu dapt sepesel skit..rm90 je..

naurah -> naurah,jom la g pd..boleh daku joint lagi..best ko..

Mrs. Adz said...

elissmie ->ajak la hubby g pd..leh honeymoon sekali..

mummy ayu ->bestkan dapat jejalan ni..kalau banyak duit dah lama keje daku jalan je..hahha..

Mrs. Adz said...

suziey->haah mampu tumpang je la..tumpang pun best gak tau..jimat koskan..huhu..

ibu arifa ->haah min,jadi pengantin baru..huhu..dah dapt lesen ni leh la bawak arifa g jejalankan..

Mrs. Adz said...

intan ->haha..plan nak tambah tu memang ade tau..hujung tahun ni kalau boleh..huhu..

mama zara->memang syok..leh release tension skit..

Diarihatiku1976 said...

kat mana selesa tu... mcm best je katil dia tu...

Mrs. Adz said...

hotel selesa tu kat sebelah regency resort... kat sblh kiri jln kalau nak menghala ke bandar port dickson...