Monday, July 13, 2009

Perjumpaan,Shopping,Melantak..

hello..hello..hello..dah lama rasanya tak update blog ni..hahaha..daku telah dilanda wabak 'm' tu sebenarnya.nak pulak adik-adik tercinta datang ke JB ni,so masa dok layan diorang jela..layan cik kecik tu lagi..my hubby lak demam.kesiannya la..tapi dalam kesian tu sempat lagi gi jejalan..pastu bila balik umah mulala wat muka demam balik..eiii..pelik tul aku..tapi sebab dakukan isteri solehah,so kena la wat pe yang patut..Akceli,adik-adik ku sampai hari jumaat hari tu.dalm kul 7 mlm..daku dah lama tak jumpa yang no 3 tu sebab dia blaja kat qairo..baru je balik then ajak datang JB coz dia pun lum tengok eisya lagi..Hihihii..eisya memula tu takut ngan mak-mak sedara dia ni sebabnya dah lama tak jumpa dan jarang jumpa..lelama skit barula ok..siap gelak-gelak sakan lagi..bagus-bagus..bolehlah ummi relax jap ye cik eisya..

Weols sabtu tu pergila jalan kat jusco..mestila korang kata daku ni tak ade tempat lainkan..balik-balik jucso..ala kat JB ni,tu jela tempat yang best bawak eisya jejalan sebab luas dan ade babyroom..kalau nak susukan eisya ke,salin pampers ke,semuanya senang..So bawakla adik-adikku itu berjalan-jalan..hasil dari berjalan tu memangla ade untuk cik kecik ni..memang macam tak boleh je kalau tak beli untuk eisya...rembat la baju yang memurah je..dah nak tengah bolan ni,,so pepaham jelah ye..(pokai..)dah penat berjalan tu memang wajib la singgah untuk isi tenaga balik..huhu.. sebab daddy eisya ni demam,kita turutkan la selera orang demam ni..orang demam nak makan steamboat,so pergila Johnny's restaurant..makan la weols kat situ..

adik-adikku..amboi syoknye korang berdua ni makan..


ummi,eisya ngan orang demam..demam pun selera tinggi ko..

dah siap makan tu sambung balik jejalan jelajah jusco..hahaha..skit punya lama kat sana,setiap kedai kalau boleh nak masuk..cik kecik ni pulak dah macam tak selesa sebab pampers dah berat la tu..so pergi la salin pampers jap..sempat lagi bergambar kat babyroom tu..lawak tul la..macam dah tak ade tempat lain..orang lain mesti nengok pelik..hihihii..lantak ar kan..

baju eisya yang sempat ku rembat..


cik kecik kalau berjalan memang suka..mulut riuh dok tegur semua orang..


eisya,nape awat mulut macam tu...haih..

dalam jusco tu tak sedar dah kul 5 rupanya..sebelum balik umah singgah kat umah yang jual t-shirt muslimah jap sebab ade yang nak memborong..sampai umah dalam kul 7 lebih gak la..dah nak maghrib betul..dah tu malam tu tak masak..mak penat ko..tapi ajak makan luar larat lagi tu..dalam kul 8 lebih gitu kuar lagi pergi dinner lak..dah la hujan masa tu..tak tahu nak makan kat ne..last-last pergi la makan kat singgah selalu..kononnya nak pergi danga bay jejalan lagi tapi sebab hujan so cancel la..punya la ramai kat singgah selalu tu..perut dah bernyanyi ngan girangnya masa tu..sabar jela nak nunggu makanan sampai.

harus bergambar lagi..wei nape pakai baju sama macam siang hari je..kekekeee..malas nak kotorkan baju la..balik tu baru mandi..eisya je yang mandi dulu..harusla kan..cik kecik tu baru bangun tido sebab tu muka tak cun tu..rambut serabai betul..ish..ish..


orang demam pun sempat lagi interframe..ish,masuk lak botol air eisya ni..


makanan yang tengah makan dan sesudah makan..licin semua ko..

lepas je makan tu dok lepak-lepak jap..nengok eisya mata pun dah kuyu semula,so balik la terus..penat giler masa tu..1 hari dok berjalan je..tapi sampai umah sempat lagi berborak sampai kul brape tah..sebab dah lama tak jumpa,banyak betul benda nak cite..esoknya diaorang dah balik..sedihnya la..rasa macam nak ikut je..hihihi..

p/s:-
-kak de,nanti datang la lagi ye..terima kasih belikan baju untuk eisya dari ireland tu..
-malasnya nak keje ni..syok la dok umah melayan eisya je..
-cepatla jumaat balik..hahaha..


8 comments:

[-suziey-] said...

waa meriah gituh..mkn2..lapo nih..huuh..posa plak tuh..
eh org demam bdn je demam..tekak xdemam kot..perut harus diisi..ekek:D
comey la eisya..geram..rs nk geget:p

CuTeMiUt78 said...

wah.. mka2 gitu.. hik..hik..eemmm ni g jusco mana ni..

ibu_arifa said...

wah..kak de dah balik yer...ari tu curi2 baca chat box fara ckp flight dia delay kan? best2 ni dpat jumpa adik beradik..mesti rindu tak abis lagi kat diorg tuh:)

ibu_arifa said...

kak de =chep kan? risau tersalah org plak.

rambut eisya dah pjg balik yer.. cantik mata eisya.. nampak bulu mata lentik dia tu kat mata bulat cam tu.. comelllll!!!

Ummi Salsabila said...

jauh2 adik ummi blajo ek?
skali sala blanje adik2 ea.best3..
sdpnye steamboat...terliur lak.;p

eisya so cute bam bam..best2 byk bju baru..

adda said...

hehe bestnye makan steam boat.. dah besar dh eisya.. sgt comel.. gerenti ramai org cubit pipi eisya kan..

neezareef said...

peramahnya baby ni semua org dia nk tegur ya

~mama danish~ said...

wah..mkn2!!! sedapnyer......