Saturday, May 30, 2009

Love Story 2...

Akhirnya dapat jugak nak sambung cite ni..dah la anniversary tak lama lagi ni.so kena la post sebelum tu..tak sangka betul cepat je masa berlalu.rasa macam baru je kawen.ceh..padahal baru je 3 tahun..pengantin baru lagi la tu kan..ala usia perkahwinan pun masih muda lagi..harap sangat la perkahwinan ni berkekalan ke hujung nyawa..takut tau dengar banyak sangat kes penceraian sekarang ni..Ya Allah selamatkan lah rumah tangga ku..wei cepat la sambung fara.benda ape lak yang ko membebel ni.haha..dah lari topik lak kan..okla kisahnye akan bersambung..tapikan takut la nak cite bab ni sebab kang family daku baca la, macam mane ni..buat adik-adikku jangan la melaporkan kisah ni ye..nasib baik la ummi ngan abah tak tahu pasal blog ni..huhu..selamat..

Sepanjang percintaan kami tu,dah banyak kali juga la kami ni break..ala putus sekejap la..aku la yang slalu mintak putus tu..tapi lepas tu mula la menyesal lak..nape ye pempuan macam tu..tapi tak semua macam tu,entah-entah aku je macam tu.haha..masa kami mula couple tu kami selalu la bergayut kat telepon.ala handphone tak ade lagi ok..mahal sangat masa tu.nak jumpa susah sangat sebab kitaorang berlainan kos.so masa memang tak sama..malam-malam kalau free tu telefon la..ni nak cite pasal satu kes ni..eii bestnye la saat macam tu..rasa macam nak ulang semula la..dengan kitaorang ni berjanji jumpa kat library la..sebabnya mr hubby nak study sesama la..ala buat penguat semangat la kononnya..haha klako bebenor kalau difikirkan..masa memula bercinta tu kitaorang sembunyi-sembunyi tau sebabnye aku malu la..dulu kat member cakap skit punya benci kat mamat ni tapi akhirnya couple gak..cover line giler la masa tu.tapi akhirnya bebudak umah tahu gak.kena ejek la masa tu.tapi nak wat macam manekan..hati dah terpikat.kalau nak dating pun memula keluar ngan member tau.ajak wat peneman la..kunonye la masa tu kan..dating pun ajak kawan..ala gadis timur la katakan..pemalu tu lebih skit la.huhu..tapi bila dah lelama tu keluar gak la berdua..dalam tahun 2001 tu my boyfriend tu kena pergi ke kampus skudai johor.sebelum tu kitaorang kat kampus kuantan..tapi kampus tu dah tutup sekarang.dah jagi universiti malaysia pahang.aduh..masa dia kena pergi ke skudai tu sedih giler la sebab terpaksa la kitaorang ni berpisah..aku belum kena pindah lagi.dugaan betul la masa tu.rindu la masa tu,sebab dah slalu jumpa tiba-tiba lak dia dah tak ade..sengsara jiwa ko..haha..so disebabkan itulah juga aku slalu la telefon dia.kalau balik umah pun telefon gak la.tapi curi-curi la masa ni..ala bukan lama pun sekejap je sebab suh dia call back.disebabkan itulah juga punca perhubungan kami dihidu oleh kedua orang tua dan faham-faham jela..perhubungan terhalang la..

kalau tak silap la sepanjang sebelum kawen tu ade la dalam 4 kali ummi aku call my boyfriend.suh putus la..dia dapat no telefon dalam bil la..napelah tak cerdik sangat masa tu kan..hai bebudak lagi la..masa memula dia call tu my noyfriend la yang bagu tahu.dia cakap ummi aku call dia..huh masa tu cuak giler..takut beb..dia cakap kalau boleh jangan kawan ngan anak dia..tapi lepas tu ummi memang dah terfikir nak break terus sebab dah mendapat tentangan keluargakan..memang rasa tak best sangat.tapi tula,perasaan cinta tu menebal lagi la..kami terus juga berkapel tapi secara sembunyi la..kalau dah nama ibu memang dia tahu gakkan..dia dapat tahu dan cuba call lagi.memang setiap kali dia call tu itu jela yang dia cakap..suh putus la sebab masa belajar tak boleh bercinta..alasan la tu kan..nak pulak masa aku balik umah family je mesti dia cakap jangan nak berangan la nak kawen ngan orang biasa. aduh perasaan masa tu rasa sedih sangat.dalam hati tak nak ingkar cakap mak.tapi tulah..jiwa remaja sangat membuak masa tu..kitaorang teruskan juga kapel sampai la my boyfriend tu dah habis blaja.ummi pun dah habis blaja..tapi masa tu perhubungan kami memang dah serius la.kalau boleh nak sampai ke jinjang pelamin.cuma itulah masalah dari family aku ni..jadinya setiap kali lepas solat je mesti tak putus-putus doa agar dilembutkan hati kedua ibu bapa..dengan jumpa lecturer lagi masa tu.siap minta pandangan lecturer lagi.nasib baik la lecturer tu banyak membantu..

masa rasa macam dah bersedia je nak berkawen tu memang takut sangat.dah la kena bagi tahu family lagi.tapi alhamdulillah jugak la sebab my boyfriend ni dia seorang yang sabar dan berfikir panjang.dia cakap dia tak akan kawen ngan aku kalau familay aku tak izinkan..maknanye kitaorang kena putus la..huh takut sangat masa tu..tapikan yang tak bestnye aku tak merasa la dilamar secara romantik tau.sebabnya kitaorang berdua memang dah berbincang je bile nak kawen.takdenye dia nak kononnya bagi cincin la..cakap 'do u want to marry me?'..hampeh jela..tak ade langsung tau..dulu masa bercinta aku selalu berangan konon nak dia wat macam tu..ala terpengaruh ngan novel atau tv la ni..ekekeke..setelah kitaorang dah berbincang tentang hal tu,tibalah masa untuk aku nak kena bagi tahu ngan family ni..takut sangat ok..so 1st sekali aku bagitahu ngan abah dulu..siap nak ajak abah makan kat luar lagi.berdua tau..tapi tak jadi lak sebab ade masa lak untuk nak cakap terus ngan abah masa ni..sebelum cakap tu memang baca bismillah banyak giler..susun ayat skit punya cantik la..so cakap la kat abah yang ade orang nak datang merisik.abah tanya sape.aku pun cakap la kawan masa kat universiti dulu tapi nama dia tak ade syed la..abah masa ni macam dah tahu je..abah cakap la nanti dulu sebab kena bincang ngan ummi dulu..aku pun cakap la macam merayu berbagai la masa tu..berani cakap nagan abah dulu sebabnya adalah abah ni dia jenis rang yang cool skit..ala cikgu la katakan.sifat lebih memahami la.abah siap cakap yang dia kena wat solat istiharah dulu mintak petunjuk.wei kan sepatutnya aku la yang kena buat..dah abah nak wat okla jugakkan..dua orang sekali buat..tapi takut la jugak..cuma masa tu aku pasrah je.kalau tak ade jodoh nak wat macam manekan.

alamak..kena stop kat sini dulu la.esok-esok aku sambung lagi ye.eisya dah nangis nak susu..adios...

p/s-buat adik-adik yang masih muda tu jangan tiru kisah cinta aku ni ye..jadikan kisah cinta ni sebagai satu pedoman.janganlah diulangi ape yang telah aku lakukan ini..jadilah yang terbaik k





9 comments:

ibu_arifa said...

adeh..ada lagi sambungan nih.. Fara ni keturunan syed/syarifah yg memang link rapat dgn kerabat ker? sbb tgk nama fara cam ala2 gitu jer..
If rasa soalan terlalu privacy..tak yah jwb ler..

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..rase kapel2 melayu mmg ramai yg bincng sesama mase nak kawen.pahtu mintak mak ayah risikkan. klu kat keluarga kitorng, ade berani nk bwk balik cincin then tetibe kate dh tunag ngan bf? cari nahas tuh..hehehehe

Ummi Salsabila said...

alamk.smbung lgi..ok2.oo.ssh gak ni.ade dugaan nak bersatu..mcm cite dlm dramala.huhu.kite nntkan episod strusnye!!!

[-suziey-] said...

hahha,,cam sama je kisah cinta..ekek:D mak aku pn siap call bf sbbnya bil tepon melambung tnggi sbb gayut..wakakk:p

naurah makwa said...

haha..kelakar..naura lak MIL yang call sebab hubby call guna phone umah dia sampai melambung bill..heh..

neezareef said...

sy dgn hubby dulu pn ade break jugak..pstu sambung trus tunang

sayanghasni @ yus said...

fuhhh..
dah boleh buat movie nie...
ahhh..indahnyer zaman bercinta..
segala cabaran sanggup nie disahut bersama...
cinta maut gitu..

CuTeMiUt78 said...

addeehh.. punya la terkun membaca.. skali bersambung la plak ya.. ish..ish.. jom vote mirul ya.. udian akan ditutup esok... :D

Anonymous said...

hoho....
terharunye abah buat istikharah untuk tgk jodoh anak dia...
uwaaaa.....
akhirnya lps abah buat istikharah abah ade ckp pape x??

3 hari je lg anniversary yg ke 3...
n yg pertama bersama chya mata... =D
jgn lupe bday ummi...

kakde