Wednesday, May 6, 2009

Eisya di Kampung..

Lamanya rasa dah tak update blog ni.actually bukan ummi saje je tak nak update tapi ummi sebenarnya baru baik dari demam.adoi..teruk nye ummi demam sampaikan nak bangun pun tak leh.tula sebab dah lama sangat tak demam.bila dah demam ambik kau..kesian eisya sebab daddy je yang jaga,ummi takut nanti eisya jangkit dari ummi lak..semalam baru la sihat skit..ala tak yah story panjang-panjang la ummi,terus la cite pasal eisya je.

Ni ummi nak cite pasal balik kampung hari tu. Huh sangat mencabar ok bawak eisya naik kete lelama sangat ni. dah macam-macam perangai eisya ni wat..bermacam-macam aksi jugak ummi ngan eisya dalam kete masa tu..eisya ni sejak dah 'besar' ni,tak nak duk lelama dalam carseat. yelah boringkan sebab tak boleh nak pusing kiri kanan.so ummi pun baringkan la eisya kat seat kete tu je..eisya ni siap nak meniarap ye..eisya tu kete ye sayang,bukannya katil eisya yang besar tu..Susah sangat nak terangkan so layan jela gambar ni..

masa ni dalam kul 6 pagi,tu yang eisya syok je tido..

haha..eisya nape hidung kembang tu..buruk benor la..

eisya nak ngamuk ni..sebab ummi pegang kaki dia tak bagi gerak..

dah mula nak meniarap la ni..mainan abis semua eisya campak kat bawah

huhu..eisya marah kat ummi ke..

Masa ummi kat kampung,ummi pegi jejalan la..belikan barang untuk eisya la..pe lagikan..kesian ummikan tak beli ape-ape pun..lepas penat jejelan tu,we all pun pegi la makan kat johnny's restaurant.nasib baik eisya baik je masa makan ni..good girl ye sayang..

angah,me and eisya..

alalala...eisya jadi budak baik ye.

opps..sebelum nak abis ni ummi nak syer lagi skit gambar eisya masa eisya tengah makan..huh eisya sekarang ni dah pandai nak suap sendiri makan ye.abis sudu tu dia nak pegang n akhirnya abis semua comot. eisya ni kan ade ikut perangai daddy dia tau..mudah tido kat mane-mane je..hahha...eisya boleh tido masa tengah-tengah makan tu.mula-mula macam lapar sangat then tiba-tiba..inilah jadinya..

eisya..comotnya..ngantuk sangat ye..ciannya anak ummi ni

akhirnya..terlentuk jua..


15 comments:

~~zuraiwan~~ said...

ala...comotnya dia...hehehe...sian smpi tertiton...hehehe..

[-suziey-] said...

hahahha..lucula ankmu ini mrs adz...tgh mkn bole zzzzz..ekeek:D

Putra Mama said...

Ya ampun... boleh tido time makan.. kang dtg semut gigit kang.. klakor la eisya nie..

CuTeMiUt78 said...

alahai penat sgt la tu.. smpi terlentuk2 pala2nya.. sweet je muka eisya

sayanghasni @ yus said...

comelnyer eisya.....
makan2 sampai tertidor..
penat sangat ler tu..
teringat syahir masa baby dulu..
selalu tertidur masa makan..
ahakss

diniedinar said...

kiut je eisya makan sampai tertido.. ntah2 dlm tido dia mimpi makan tak..??

neezareef said...

br nk puji elok je bersepit rambut..skali dah comot smpai telentok..kekekeke

mummy_ayu said...

alahai comel nye...tetambah lagie yang tgh comot tu boleh la tetido tu..ngantuk sangat la tu...montel sangat..rambut hitam tetiba ada sepit pink cutenye!!!kiss sikit....muah!

Mrs. Adz said...

zuraiwan->auntie nak joint tak eisya tido..

suziey->haha..tula suziey..tak leh wat menantu eisya ni kan..huhu

putramama-> ya ampun ummi..eisya tertido la..

cutemiut78->sebab sweet la sampai tido pun nak sweet gak..ekeke..

Mrs. Adz said...

yus->ye ke yus shahir pun sama??hehe eisya ade kawan la..

diniedinar->tula agaknya eisya mimpi dia tgh makan dlm tido tu..

neezaref->ala auntie..puji la lagi ye..eisya suka tau..

mummy ayu->muahhh..eisya balas kiss auntie ye..

ibu_arifa said...

aik? td petang min ada drop komen kat sini..pagi ni check tgk tak de pulak..huhu..sian kat aku

anyway..td taip best tgk Eisya tido tu..nyenyak yer..comel sgt. rambut dia lebat tul..dah berapa kali potong rambut tu..
Fara balik kg siapa?kg asben ke? kg fara kat mana?

Mrs. Adz said...

min -> rambut eisya mmg lebat.baru sekali je botakkan hari tu. tp ni rs mcm nak potong je lagi sebab panas.sian dia rimas.tgk la mcm ne nanti. blk kg fara kat kuantan

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ahahah comot nyew dier...

Intan said...

Alaaa ciannyer leh tertido eisya mcm tu saje kat stroller. Comel tul!

Yan said...

hahah kelakar ler eisya..
kekenyangan smpai tertido ke tu?