Sunday, August 8, 2010

EIsya sakit..

 

Emm…tak dapat nak cite panjang kat n3 ni..ni pun curi-curi update time eisya tengah tido..eisya sekarang ni tengah demam..dah 4 hari demam..pergi klinik pun dah..still tak baik lagi..makan langsung tak nak..minum susu pun muntah je..batuk dan ada kahak..doc cakap pun kat paru-paru dia ada kahak..so esok nak bawak eisya g paed la..moga eisya cepat la sihat..doakan untuk eisya ye..

Sebelum tu,nak bagi korang tengok la gaya orang yang berlagak pandai ni..hihii..yang bebenornya,daddy eisya pergi kelas outing ngan kawan-kawan ayah damia atau husband ayu..so korang tengok la dulu pic yang ni dulu..pic yang lain next n3 k..(takut eisya bangun nangis lak nanti ummi tak ade kat dia..)

 

39020_116598615059743_100001288156869_119340_3499132_n 39020_116598628393075_100001288156869_119343_3667969_n 39020_116598608393077_100001288156869_119339_2257984_n

hihi..macam-macam style ada..

(style2 ni semuanya copy from FB ayah damia..10q ye cikgu din..)

 

ok,ni 1 hasil dari tembakan tu

low_res_IMG_4210

amacam..ok ke hasil dari daddy eiisya ni???

 

p/s:

-ada tip tak macam mana nak bagi budak sebaya eisya makan ubat..eisya asyik muntahkan semula je ubat..

12 comments:

ibu_Arifa said...

eisya demam yer... kesiannyer..semoga cepat2 sembuh yer. aku pun xreti gak bab bagi mkn ubat anak ni.. dalila jenis susah mkn ubat. paksa dalam terpaksa lah bg dia makan..MIL aku suruh guna sudu kalo dia tak mau guna syring.. tp xjalan jugak.

amboi..Mr. Aseng..kan main lagi yer dia..bagus2.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...kesiannya eisya demam...lama lak tu...tips bagi makan ubat erk??? aleesya senang makan ubat, ayyunie susah sikit macam eisya kot...masuk mulut muntah balik...cara dia, pegang badan ayyunie kuat2 pastu paksa dia minum guna picagari..lepas tu setiap kali dia nampak kita pegang picagari, terus auto duduk depan kita buka mulut...hehehe tau takut...tapi take time jugak lah...

hahah...patut ler kenal semua gambar tu...sebab aku yg tolong uploadkan dalam fb ayah damia...btw dah nampak ok gambar daddy eisya tu...cuma kena beli lens 70-200mm, baru lagi cun bokeh...hehehe..racun racun..

Intan said...

Alahai kesian nya dak eisya...aunty doakan eisya lekas sembuh ye sayang.

Mkn ubat budak2 nie mmg payah sikit fara. Arissa dulu pon tak suka mkn especially vitamin then k.intan main "doktor2" ngan dia...and now dia suke banget leh siap gelak2 lagi.

Tapi kalo budak sakit nie maybe dia rasa ubat tu tak sedap coz tekak dia rasa lain so rasanya mmg susah sikit for them to swallow it.

nieda said...

get well soon eisya..cantik gambar..gadjet pun gempak

Yan said...

siannye eisya demam dah 4 ari???
qis pun samela tak bole sungguh nak diberi mkn ubat.. mesti muntah...
tu klu ubat jenis cecairla..
yg dia boleh makan.. ubat 'cortal' coz dia mcm gula2..tp ikut angin gak.. sumtimes dia tak nak..
cubela try beli & bg kat dia..

kami ni klu p klinik if qis demam.. selalu request kt doc nak ubat pil.. tp ade doctor bongok sekali tu.. dia bg ubat orang besar.. cume dia suh kerat 1/4 bg kat anak.. ubat org besar dah tentula pahit.. cemane budak nak mkan? konfemla tak nak..

Qis bole dikatakan jarng sangat demam.. mmg klu boleh tak nakla dia demam.. kesian..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Siannye..Eisya demam yer..Moga cepat sembuh yer..jgn takut mkn ubat..

Zaidah said...

semoga cepat sembuh.....bebudak memang susah nak bagi makan ubat...klu dah bagi makan ubat mesti kuarkan balik....

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

kesian dgr eisya demam.. dgr anak sapa demam pun dah teringat masa anak2 demam..

eisya cepat sembuh ye..

CuTeMiUt78 said...

alahai kesian eisya demam ya/..
eemmm klu mirul memang jenis tak takut mkn ubat.. akak plak yg takut klu dia makan ubat.. sebab blh plak dia nak lagi dan lagi..dan lagi klu mkn ubat.. takut overdose..

wah dah cantik tu..

mama uzma said...

cepat sembuh ye syg....
hmm kena pandai main2 ngan dia la masa bg ubat tu..rasanya sbb tekak iesya tgh x sedap kot tu yg dia muntahkan blik....


hehehe...anak pompuan ni kita lain skit..manjakan..klu uzma iena mmg paksa n berkeras skit..x tau la nanti baby girl ni mcm mana...

lily azliyana @ mama zara said...

siannye eisya..tk sihat rupenyer die ek..tp tulaa..kite nak bagi tips pon tk tau sbb si Zara pon spesis susah makan ubat..so sejak besar ni mmg klu demam kena kasik ubat montot jekla..batuk n selsema klu tak teruk mmg tk bagi ubat bagi die baik sndiri..sbb klu bagi pon die luah balik..cume klu dh teruk sgt, nak taknak kena paksa die telan jugakla..huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah la ni semua nak jadi Pro snap2 la...kita suka baca entry ni...