Wednesday, August 18, 2010

Aku Stresss…..

 

Sunyi sekejap ‘rumah’ eisya ni..sebab penulis sedang dilanda masalah mengantuk je sekarang ni..ni nak edit pic yang ada pun tak sempat..lagi bertambah dengan keje yang dah sedia ada..Kena tanda paper lagi la..bebudak tengah exam sekarang ni..

Mengantuk bukan sebab posa tau,tapi sebab cik eisya sekarang ni punya wakktu tido dah .terbalik..huh,leh wat stress tau mcm ni..sebab tak cukup rehat..tido malam pun kejap-kejap terjaga tengok eisya main ape..kang tah ape-apa yang dia main lak..

Eisya sekarang ni waktu tido dia adalah kul 5 pagi..emm dengan ummi dia sekali la kena tido waktu tu jugak..tapi leh gak la dia main sensorang kalau ummi dia tertido..ada satu malam tu,daku tertido,sekali bangun je sebab terbau wangi je..buka mata je tengok eisya dah bermandikan bedak..habis bedak satu botol dia sapu seluruh badan dia termasuk la ngan ummi dia sekali dia letak bedak tu..katil penuh ngan bedak..nak marah pun tak jadi masa tu sebab dia leh tersengih-sengih je…huhu..

agaknya nanti nak g check up ni mesti tekanan darah naik..hihi..tak cukup rehat..korang ada idea tak nak bg dia tido balik macam biasa..dah tak bagi tido siang tapi dia mesti tido siang gak.sbb dia mengantuk..yelah,malam tak tido,siang dia tido la..TOLONG ye…

9 comments:

mama uzma said...

kesiannya mama iesya...
mmg stress la klu x cukup rehat...
hmm nak tanya iesya tido siang bape jam..??klu bleh bg dia tido skali je tuk cover mlm punya yg x tido tp jgn bg dia tido berjam2..sbb tu mlm dia payah nak tido..


macam uzma..kat school dia tido skali je dlm sejam lbih..balik umah mesti dia nak tido pas maghrib..klu iena bleh tahan x bg dia tido n dia x meragam..dia akan tido kul10 smpai la pagi..klu dia meragam betui2 ngantuk iena bg tido dlm setgh jam ke empat puluh mint je..pastu iena kejut...bg hilang ngantuk dia je..dan dia akan tido balik dlm kul11 lbih sampai la kepagi...hehehe...tu cara iena la...Alhamdulillah sampai skang x penah la alami mcm mama iesya tgh alami ni....

Farra Dhelina said...

alahai kesian nya kak fara..

cane ek nk buat..

mmmm cuba akk mati kan lampu je..biasa mirza mcm tu lah org buat..bila gelap, dia trus tido..heee

Sidratul Muntaha said...

beselah..
hmm..
aku plak..
setot asyik jeles jer dgn adik dia.
mana tak stress aku
asal adik dia tido..
dia boleh plak melalak tepi telinag adik dia..
grrrrrrrrr!!
masa tu dah jadi mcm gondorowo aku!

Yan said...

kite qis lambat tido kul 12/kul 1 tupun dah rase lambat..
dulu klu tak tido siang.. dia tido mlm cepat kul 8... tp klu dah tido siang.. tengah malam ler dia baru tido..
ni eisya nape lewat benar tidurnyer...?? siang tido lame sangat ke>

ibu_Arifa said...

alhamdulillah...anak aku dah ok skrg..xde lg berjaga sampai 4-5pg. sejak kami xde tv(tv dh bwk ke rumah di bertam) awal lah dia tido..paling lewat pun jam 11mlm...tu pun sbb kami tutup lampu tutup tingkap semua..dan 2-3 mlm..abah dalila dah "bertegas"..marah2 kalo dalila bangun dan nk main..time tu sabar jer lah tahan telingan drg dia menangis dan kena marah..tp alhamdulillah..pastu dia ikut "rules" -waktu mlm kena tido.

anak aku aritu..siang mmg tido xsampai sejam(siang 1kali jer tdo)...bila mlm pun dia tak mau tido (aritu lah) mmg susah aku nk wat keje dan berbloging. mujur skrg dia dah ok..

CuTeMiUt78 said...

eemm sian la fara.. camne nak buat ya..

shila ariff said...

lor..eisya dah berubah waktu tido plak..budak2 ni mmg 'unexpected' tul le..susah le kalo camtu..aku pun tak tau mcmana nak bagi idea..cuma boleh bg nasihat kat ko..bykkan bersabar le ye...

~ ms julie ~ said...

alala..ciannye ummi eisya..
mcm ne nanti kalo adik eisya da kua,
hope sumernyer ok..
bese budak baya eisya ni,better
tidokan siang sekali..antara jam 10am-1pm..then..pas maghrib msti die ngantuk.mcm julie,mang xbg muiz tido awal.julie pastikan die tido jam 10pm..jd..subuh otomatik die bangun. Kak Fara tryla..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

budak2 ni memang tak leh nak jangka kan...kadang2 awal tido...kadang sampai ke pagi baru lah nak tido..

apa2 pun ko tetap kena jaga kesihatan...makan kena cukup...tido pun kena cukup...uishhh tak sabar pulak nak tgk ko ader baby...cam mana lah reaksi eisya nanti erkk