Saturday, August 28, 2010

Bila eisya berpuasa….

 

Adoi…lama dah tak update ni..skrg ni baru la rasa free skit..tapi tak siap lagi analisis item ni..cuma part menanda tu dah habis la..ada la masa skit nak menconteng-conteng dia ‘rumah’ eisya ni..

Alhamdulillah,sepanjang bulan ramadhan ni dapat puasa..masih larat lagi nak puasa tu..cuma perut sekarang ni dah selalu sangat mengeras..time tengah nak naik tangga kat sekolah,kalau mengeras mesti terhenti jap..sakittt….

Berbuka pun,dah jarang masak..asyik beli je lepas balik sekolah tu..masak pun cuma satu lauk je la..tak larat tul rasanya..tapi tulah,sekarang ni harga makanan memang makin mahal..huh,kena berjimat cermat tul..tak boleh beli ikut nafsu..kang tak habis,lagi la rugi..

Cite bab eisya lak,sekarang ni eisya punya selera makin menjadi-jadi..bayangkan,baju raya eisya dah siap,tapi tak muat lak..hihi..sebab masa amik ukuran tu time eisya baru baik demam,so kurus la kan..sekarang ni,amik ko..muncit makin naik la..hihi..kena la bukak balik baju tu..besarkan skit..

jom tengok eisya berbuka posa…hehee…tak posa pun,tapi masa ni,berbuka kat luar..sebab tetiba je rasa nak makan pizza..so mr hubby pun bawak la..layannnnnnn

 

IMG_4757

ni peace style eisya tau..puas ajar yang betul..gini gak jadinya..

 

IMG_4755

ni makanan cik eisya tu…

 

IMG_4766

ni makanan ummi dan daddy

 

IMG_4765

IMG_4760

inilah gaya budak yang berposa tu..huhu..

 

IMG_4768

masa ni eisya tak nak amik gambar..tapi kena paksa..so jadila gini..

 

oppps..nak letak lagi satu pic la…jangan terkejut ye…

 

-

 

 

 

-

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

IMG_4754

hihi,,kena kecikkan pic ni..lagi satu,WM tu kena cover skit tang dagu tu..huahuaahuaaa..

 

p/s-tak sabar nak tunggu cuti..nak balik kampung…seminggu dok kampung..puasnya…

5 comments:

Farra Dhelina said...

wee buka kat pizza!!

hehe yg piece eisya tu kak, sbb dah 4org..hehehe sbb tu naik 4jari.. :-)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha...lawak lah ko ni..gambar last dikecilkan, pastu double chin di cover ngan WM...ekekeke..alah..ko kan peknen, macam lah org tak tau..

apa??? baju raya dah ketat?? aiyaaaa...nasib baik boleh buka kan..

sueRAFE said...

pregnant sakit keh ?
comel lah eisya , pinjam boleh ?

ibu_Arifa said...

huahuahuaa,,ko pun dah tembam tu tembam jugak lah..hahaha..lawak lah mak buyung ni :P

amboi makin semngat yer eisya ..org lain puasa kurus..dia yg 'puasa' makin berisi yer..
dah mcm muka abahnyer dah si Eisya ni..anak abah ler nnt.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bukan main lagik berselera makan ye...makin tomei eisya ni semakin tembam gitu