Tuesday, July 20, 2010

TerHangat di pasaran???

Kali ni nak ceita sal pregnant la pulak..sekarang ni daku dah 6 bulan..tak lama je lagi kan..dalam 3 bulan lebih je lagi..Due date doc bagi 1 nov nanti..rasa macam tak sabar nak tunggu tapi takut pun ade..

Sekarang ni dah mula terasa sakit pinggang..kalau balik sekolah tu,mesti rasa nak baring terus je..memang sakit pinggang..dengan naik tangga turun tangga lagi..berdiri dalam kelas lagi..tapi selalunya kul 11 malam nanti baru leh baring..Balik je mesti melayan cik eisya ni dulu..siapkan makanan..tu dah tugas rasmi..best gak kan kalau ada bibik..leh suh bibik wat..’bik,wat susu eisya,bik tolong lipat baju,bik tolong mandikan eisya,bik tolong basuh pinggang,tolong tu,tolong ni,last-last aku kena kena debik sekali ngan daddy..amik ko..berangan je lebih..heheeheee..

Tapi rasanya lagi bertambah sakit sebab selalu dukung eisya ni..eisya lak sekarang ni makin manja..kalau boleh nak berkepit je setiap masa..tulah pengorbanan kan..sorang dalam perut sorang lagi atas perut..hihiiii

Hah,lagi satu,kalau masa pregnantkan eisya dulu,leher jadi hitam tau..memula ingat daki,tapi dah puas sental pun tetap ada lagi..tapi lepas lahir je dah hilang..cuma sekarang ni,leher tah hitam dah..tapi kuku lak..jadi macam tak cantik je kuku sekarang..orang kata memang macam tu time pregnant..betul kan..

Kuku kaki still boleh potong sendiri lagi..dulu time perut dah besar tu,minta daddy eisya tolong potongkan..huhu..manja skit time tu..sekarnag ni dah tak boleh nak manja-manja lagi..dah ade perhatian lain yang perlu diutamakan..cik eisya la,sapa lagi kan..

korang nak tahu tak berat sekarang..Mak dah berat ko…dah 58kg sekarang ni..huhu..lagi 3 bulan tu,berapa la agaknya..lepas ni memang kena diet habis-habisan la..tunggu pantang nanti mintak-mintak la turun ke berat masa sebelum kawen..berangan ni tau..baju pun dah kena pakai ‘uniform’ pregnant..kalau pegi sekolah tu,baju kurung dah out of service.kena cari baju lagi la lepas ni..

mak oi,dah panjang dah menaip ni..syok je bercerita kat sini..wat luahan hati skit..mesti korang boringkan..tapi layankan aje la ye..sian mak buyung ni pendam perasan sendiri..:(

BH ni pic scan 4d masa 4 bulan..dah nampak baby..

bye..bye..nak masak roti dulu….lapar…

p/s-n3 tak ade pic..macam tak best je kan..

16 comments:

Gieyana said...

dh 6 bln dh yer..mmg cpt masa berlalu kan..=)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

what??? dgn Dr. Tokha??? kat regency ke sekarang??? dulu kat penawar kan...2 kali aku D&C ngan dia tu...btw, he is ok kan...very supportive...

58 kg??? sikit jer tu... tu berat aku b4 kawen..

dah tahu boy atau girl???

Ummi Eisya said...

gieyana->haah memang cepat..tapi bila tunggu rasa lambat lak..huhuuu

ayu->yup dia dah pindah regency..dah setahun kat situ..dia memang best..byk cete klu kita tanya..

ko tak pe la,ko tinggi,aku ni ...

boy ke girl??tunggu dekat2 nak bersalin aku announce ye..skrg ni biarlah rahsia..hiiihiii

ibu_Arifa said...

alahai..teringat aku masa prggy dulu2.. kat 1st time masa tu serba-serbi mcm 'sesuatu yg baru' bg ibu baru/muda mcm kita (waktu tu lah)...sakit pinggang lah..mengah (susah nak nafas)..kaki bengkak..

wah dah wat scan 4D yer..dah ketara adik eisya tu yer.

ummiaqeef said...

cpt je membesar kan..hehe..semoga eisya jadi kakak yg baik.. ;P

[-suziey-] said...

adeiii dpt rs la keletihan ko..haihh ..tp tu la pengorbanan seorang isteri demi zuriat suami ctercinta..ecewah..ekkek:D

take care...sempat lg la nk blasah rendang time raya..hehe

miera said...

kejap je rasa yer..dah 6 bulan.. =) org yang melihat rasa cepat jer..tp org yang menuggu tu rasa lambat kan?hii.hii..tinggin plak nak prggy blik..haa.haa..

10 said...

lagi besar baby lagi x larat la nak wat keja... tapi kalo semuanya ikhlas... insyallah Allah permudahkan...

Farra Dhelina said...

kejap kn ms berlalu..tak lama lgi dh tu.. jg dr & bby!! ;)

muah2 utk eisya!!

Yan said...

owhh tengah preggy rupenye...
nanti agaknye berpantang kat mane...

yanpun ms peknen kan qis.. leher hitam.. org kata pasal peknen anak pempuan.. seken time peknen. takde plak kuar itam2 tu.

lily azliyana @ mama zara said...

wahh..bestnye scan 4D..nmpak jelas bentuk bby kan..tk pernah lagi buat scan mcm ni..dulu mase Zara check kat klinik private biase jek..yg baru ni tk decide lagi nak check up katner..tp nak gak ade gmbar scan mcm nih..ehehehehe

hmmm..Zara skang pon dh mula menunjukkan tanda2 manja terlebih..slalu nasihatkan org soh bersabar..kali ni sndiri mau ingatla..=p

Ummi Eisya said...

ibuarifa->tulah..skrg ni nak kena tempuhi skali lagi..moga aku kuat hadapi semua ni..

ummiaqeef->amin..

Ummi Eisya said...

suziey->wei,sempat la aku makan betul2 time raya tu nanti..aku nak makan puas-puas supaya nanti raya haji tak terliur..hihii

miera->tul tu,rasa skjp je,tapi nak lalui tu,huh..tapi best gak..hihiii

Ummi Eisya said...

10->tula,moga Allah permudahkan segalanya..

farra->kiss juga utk si handsome dan si cantik tu..

Ummi Eisya said...

yan->betul ke klu hitam tu perempuan..tapi skrg ni tak hitam lagi..adakah...hihi

lily->lepas ni dah besar perut tu leh la gi wat scan 4d tu..pastu simpan..wat kenangan tu..

memang nanti anak kita akan terlebih manja tau..tunggu jela ye..

Ummi Salsabila said...

cptnya dah 6bulan yer..tak sbr gk nk tgk adik eisya ni..adik eisya boy ye? dr 4d mcm boy je..:)