Thursday, July 22, 2010

Cat Walk!!!

 

Kembali lagi..tapi tak tahu nak cite pe..sebab kepala otak ni tengah fikirkan pasal nak siapkan keje…sebabnya minggu depan dapat jadual mengajar baru,so kena ajar subjek lain lak..sebelum nak hand over tu,nak settlekan dulu,keje-keje yang tertangguh ni..daku kena jadi cikgu sejarah lak lepas ni..Sejarah tau..kena banyak meMbaca la pulak lepas ni..

Tetiba teringat lak nak cite pasal eisya..eisya ni memang dari dulu lagi sangat suka dengan kucing..eisya panggil ‘cat miow’..mana-mana dia nampak gambar ke,dalam tv ke,memang dia excited sangat..sebabnya umah kat kg ummi,memang ade bela kucing..

Atuk eisya kat kuantan ngan mak sedara eisya kat kuantan tu,sangat suka dengan kucing..maka cucu ni pun ikut la..Daku jugak yang geli ngan kucing..jom layan pic kucing ni..

low_res_IMG_3041

tak ingat dah nama pe kucing ni..pic ni masa balik raya cina dulu..hihii..giler lamakan..

 

low_res_IMG_3045

bagi close up skit..nama tak tahu ye..tapi kucing ni sangat aktif..suka tul ikut kaki orang..

 

low_res_IMG_3046

yang ni hitam semua bulu dia..manja terlebih..eisya takut dengan kucing ni memula..tapi last-last..

low_res_IMG_3056

dia leh bagi kucing tu telefon dia..suh kucing tu cakap ‘hello’..emm layankan aje la..

 

low_res_IMG_3077

ni pun tak tahu kucing pe..keje dia tido je..dah tu suka tido kat grill tingkap..

 

tapi yang pasti,ummieisya ni memang penakut ngan kucing..kalau balik kuantan je,mesti asyik lari je dari kucing ni semua..huhuuu….semua dah tahu,so dia orang akan kawal kucing ni dari mendekati diriku..

8 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

alahaiiiii...comeyyyyyy!!

tgk gmbar2 ni td tros tunjuk kat Zara..punyelah eksited die tgk siap ulang2 sebut 'cat ngiau' (cm eisya gakla..hehehe)..kitorang anak beranak kan mmg 'antu' kucing..=p

nway, sweet je tgk si eisya dok bubuh tepon kat telinga kucing..hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aku memang pengemar kucing...dulu2 b4 kawen memang kat rumah ader 2 ekor kucing...nama cumi ngan ketot...cumi tu punyalah lama hidup ngan kitaorg...sampai dah bercucu cicit...last mati sebab sakit tua..

tapi sejak2 dah kawen, kucing diharamkan...sebab ayah damia MENYAMPAH & GELI kucing dtg gesel2 kat dia...katanya tak MACHO lelaki suka kucing...HAMPEHHH AHHHH..

walaupun kat rumah tak der kucing, tapi aku memang sayang kucing...huhuhu...

p/s: Selamat membaca sejarah...subjek paling aku mencik...tapi dapat A masa PMR & SPM...heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnyer semua kucing2 ni..
Sweet tgk pic Eisya ltk tepon kat kucing tu..hehe... :)

Farra Dhelina said...

wah mgajar sejarah pasni?? huhu syok tuuuu ekekekke slmt mgajar yea! ;)

sy suka kucing!! ;)

[-suziey-] said...

ceh ye ye aku ingt eisya nk buat catwalk..haih...aku bkn penggemar kucing tp aku xkejam ngn kucing..kesian je tgk kucing berkeliaran tnpa umah tu..huhu..binatang kesayangan nabi kan..

10 said...

kucing comei... hawa pun skrg suka kucing... siap belai2 lagi...

ibu_Arifa said...

wah..banyaknyer kucing...siap aksesori lagi tu.
dalila pun suka kucing, pantang nampak sure nak p tegur..dia pun panggil "miow" dan kadang2 "kat" jgk.

pic yg last tu...cantik giler weh.. pandai korang shoot dan edit.

Yan said...

kdg2 kelakar jugak tgk orang takut/geli ngan kucing cm Aznil... tp takpela... coz setiap org lain2 ketakutan & fobia dia.. klu yan cukup takut ngan anjing.. kadang anjing tu duduknye nun jauh kat sane.. yan sanggup amik jalan jauh semata2 nak ngelak dari bertembung.. klu anjing tu datang dekat ke.. siap gigil2 kaki nak melangkah.. taktaula mmg takut gile ngan anjing..