Saturday, September 5, 2009

Leganya...

Bestnye baca komen-komen yang dibawah ni..lega rasanya hati..memang dah tahu bebudak macam tu,tapi sebab nak sedapkan hati,tu yang minta pendapat kengkawan semua..terima kasih sebab banyak bagi komen yang menyejukkan hati. biarlah 'si orang' itu akan lebih memahami emosi budak-budak ni..Thanks semua..memang sayang la korang..hihiii

Nak cerita ni,dah dekat eisya nak setahun ni,barulah daku mengetahui kartun kegemaran eisya..rupa-rupanya eisya suka kat Mickey Mouse Clubhouse..dah dekat setahun baru tahu..eii apelah ummi eisya ni kan..kalau tengok kartun ni,memang eisya tak pandang lain lagi..kusyuk sangat sampai tepuk tangan kalau ade lagu dia..dah puas daku bagi eisya nengok kartun,beli toys kartun-kartun..dengan Barney,Tiger,Pooh,Dibo dan macam-macam bear lagi la..cuma yang satu ni je ummi tak pernah belikan sebab daku ni tak suka kartun tu.. taku tikus sebenarnya eii..nape la kartun tu jugak yang eisya suka..dulu masa tengah mengandungkan eisya daku pernah melompat ketakutan sebab terjumpa dengan Cik Ti ni tikus ..tak silap masa tu dalam 7 bulan..nasib baik la kandungan tak ade ape-ape masa tu sebab memang melompat-lompat lah..hihii klakar lak kalau diingatkan balik..entah-entah sebab tu eisya suka ngan mickey ni..disebabkan eisya suka,daku pun terpaksa la suka juga kartun tu..layan jela..

ni kalau cik kecik tu nampak,memang abis la laptop ni..

hah,lagi satu nak cite ni,dulu masa pregnant daku suka sangat tengok gambar baby-baby yang cantik-cantik..siap daddy printkan dan tampal kat dalam bilik..betul-betul kat depan muka..sebelum tido memang cakap ngan pic tu dan say good night..hahhaaa dah macam orang giler sebab cakap ngan gambarkan..dah tu masa dalam pantang tu ade la kawan daku datang melawat,dia tertengok pic yang di tampal tu,dia leh cakap macam sama la ngan eisya..masa tu macam tertanya gak ade ke persamaan ni..daku tengok macam tak sama je..so saje jela wat pic macam ni sebab punyalah nak tengok sama ke tak..ni pic lama sebab masa eisya dalam 2 bulan lebih lagi..baru terjumpa pic ni..so amacam??ade ke persamaam..hihiii(konon nak anak macam mat saleh ni la..padahal mak bapak makan tempoyak lagi..hihiii)

sama ke??


p/s :- pantasnya masa berlalu..

10 comments:

zieha said...

mmg comel:) tang senyuman nampak sama teww:d

Ummi Salsabila said...

Hihi.eisya sk mickey mouse rupenye..sbb cutela tikus2 tu.even reality,jgn ckpla.ku pun takut n geli..

Pttla eisya cute n bam bam.tgk pic tu ea.mmg nk sama dah.nnt Ummi kn wat cmni gkla.Dulu ms aufa xth petua ni.:)

ibu_arifa said...

Eisya suka cartoon micky mouse yer.. best kan citer cartoon tu..Aunty pun suka..
gambar yg Fara letak tu mmg nak sama lah dgn anakmat salleh tuh..wahh..wahh..wahh..rupanyer Eisya ada kembar seiras di oversea yer...amboiii

[-suziey-] said...

ade la iras2..mmg comel..hehhe..setia ibu msti ade gabr idol yg comel kan..konon nk muka ank sma comey n kebetulan mmg ade iras..hehhe..aku pn ade gk gmbo idol kecik aku..hehe

adda said...

ada persamaan la..

Intan said...

Yup ada persamaan lah fara! Geram kan tgk gambor bb omputeh nie. Intan dule peknenkan arissa pon sama cam fara gak suke tgk. Ada one picture bb omputeh yg intan buat as wallpaper kat pc ofis. Tup tup lahir mmg ada persamaan...tu yg best tu kan :)

At least fara jumpa balik gambor bb tu intan tak jumpa dah coz tak ingat amik kat site mana...hu hu. Kalo tak leh tunjuk kat arissa bila dia besar nanti...hu hu.

s@yangh@sni said...

nampak sama..
lebih2 lagi pada raut wajah tu..

ekekeh..
kita nie suka jer nak anak kita suka apa yang kita sukakan...
pada yus biarlah anak tu buat pilihan..
yang penting pilihannyer tu bagus..

jangan suka tgk ben 10 sudah..

iza iziana hasan said...

sekali imbas gambar tu mmg mcm twin
comel giler

10 said...

aha la... cam kembar la... cute sangat... ooo... petua nk dapat anak comel kena tgk baby2 yg comel2 ek?

zura@iwan said...

ala...sm la...cm kembar gitu...cute ye..