Monday, September 14, 2009

Dah nak raya??

Rindu nye nak kemas 'umah' ni...asyik tak sempat je sebab weekend hari tu sibuk ngan persiapan raya..beli barang-barang yang masih belum settle lagi..alhamdulillah semua dah siap..tinggal nak basuh baju yang baru dibeli ngan baju kurung yang dah siap tu je..nak snap pic baju kurung eisya pun tak sempat..eisya ade 2 baju kurung..tak sabar nak gayakan kat eisya..tapi sekarang ni eisya tak berapa sihat skit..eisya demam hari tu..pastu dah baik..lepas tu datang lagi..dah tu lak,eisya diserang bery-bery yang banyak lak tu..makan kurang tapi bery2 je yang lebih..sampai 1 hari 4 kali..kesiannya la eisya..tak tahu la pe yang eisya salah makan ni..badan eisya dah kurus je sekarang sebab eisya tak makan sangat tapi buang banyak..pengasuh eisya cakap bebudak yang nak pandai jalan,kadang-kadang memang akan demam dan membuang sebab dia nak ringankan badan dia..betul ke??tapi risau gak ni..esok kalau eisya still tak ok lagi,nak bawak eisya jumpa paed la..moga-moga eisya sihat la hari ni..dah la nak raya ni..nak balik kampung lagi..kalau eisya tak sihat susah skit la nak bergerak pergi mana-mana nanti..Eisya,cepat baik ye sayang..

okla sempat cite tu la dulu..nanti story lagi..

p/s :-
-tengah risaukan pasal eisya ni..
-aku belum 'cuti' posa lagi ni..bestnye kalau dapt pose penuh..hihii



10 comments:

MeL said...

ala ciannye eisya demam ye, demam nk raya ni. nnti kumpul duit raya byk2 k. raya sakan! ;)

s@yangh@sni said...

ader gak orang kata gitu..
nanti dah pandai jalan lagi arr ..
musti hilang sikit cubby dia..

tengok arr tahap kecergasan dia nanti..

syahir pun sama..
astik berlari..
turun naik tangga..
heiii..
makin keding arr..
makan malas lak tu..

syanis said...

moga eisya cepat sembuh yer

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hr ni pun my nuha demam, mak pengasuh dier pun ckp mcm pengasuh iesya..demam nk ringan tubuh sebb nuha tengah nak berjalan ni..hrp2 our lil princess baik2 selalu

me baru hr ni cuti puasa :)

EIJAM'S FAMILY said...

eisya cepat sihat yerk sayang nak raya x?
insya-Allah eisya sempat sembuh sebelom raya nie..

ibu_arifa said...

aku setuju dgn pengasuh ko tuh.. anak aku demam bila nk tumbuh gigi.. anak aku takleh berjalan sendiri lg.. jalan pegang2 dinding..meja boleh lah..

cepat sembuh yer Eisya..
ummi mu nk bg adik kat Eisya dah nuh..hehehe...peace yo!!

shila ariff said...

hah..macam betul je tu..hazim pun macam tu gak..sekali membuang 3-4 kali sehari masa umur dia nak masuk 11 bulan..sampai pampers 5-7 keping sehari tu..masa tu mama dia pening kepala pikir pasal membuang byk n kos pampers...kui kui kui....skrg ni kadang 2-3 kali sehari...

CuTeMiUt78 said...

la.. sian eisya... emmm mungkin salah makan kot.. better g check la..

10 said...

ooooo... ciannya eisya demam ek... budak2 nk membesar mmg la camtu... kejap demam kejap baik... arap2 sebelum raya ni eisya sihat kembali yer...

Intan said...

Semoga eisya sayang cepat sembuh ye :) Kesian sgt aunty dengar...