Tuesday, April 5, 2011

Ehh,Ada rama-rama besar la..comel lak tu..Cepat tengok..

 

Jom tengok rama-rama comel..hihii..

IMG_0342

uikss..headband senget kan masa ni..cacat pic..haihhh

 

IMG_0344

IMG_0347_e2

IMG_0350

hye semua..sayalah rama-rama comel tu..Nur Amani..ummi paksa saya bergambar sebab dia nak test  kepakaran dia..ceh,pakar ke ummi tu..ala,diakan baru g kelas hari tu..nak tunjuk skill la tu..macam ne,hasil ummi ni..banyak lagi kena belajarkan..Amani sudi jadi model lagi..

ok..bye semua…

 

opss,nak tengok satu lagi tak sebelum tu..

~

 

 

 

 

~

 

 

 

 

~

 

 

 

 

~

 

 

 

 

~

 

 

 

 

~

 

IMG_0400

haha..inilah ibu rama-rama tadi..a.k.a photog yang hampeh tu..ni daddy la yang amik..sebab ummi ni sibuk gak nak suh amik pic dia..

 

masa tu petang..so memang kurang cahaya..tak guna speedlight pun..malas nak pasang..natural light je..lens 50mm je..edit pun ummi gak wat tapi guna Phtoscape je..

baru balik dari kenduri kawen kawan daddy..so semua kepenatan sebab kuar dari kul 1 amik gambar ni kul 5..mau tak penatkan..

11 comments:

etiey.com© said...

memang comel bangat si rama-rama tue.. walaweiii gegurl! si mak rama-rama pun comel jugak!

Zaidah said...

memang comel rerama tu....bila rerama comel tu nak terbang...hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

ui....besonye rerama!
comey plak tu..
cer terobang, cer terobang..
hehehehe

Farra Dhelina said...

comelnyaa diaaaa... muah2

[-suziey-] said...

weeee comel la rama2 itu..bole terbang x..hehe..

aku rs gbr 2-3 tu mcm ade shaking ke atau focal point xsharp..mcm xclear muka amani..gbr 1 superb..clear..tp lense 50mm ni mmg payah sket..kena btl2 sharpkan focal point br btl2 clear..n aku pasan klu kita xckp focal length pn gbr xleh jadi clear n sharp..dia mcm ade blur sket..bkn blur gegar tp blur mcm kelabu2 tu..n kadang kt tgk dlm kamera tu ok tp bila transfer laaa xclear rupenye..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..rajin mama menembak si rama-rama comel :) lepas ni boleh buat bisnes :)

Ummi Eisya&Amani said...

suziey - Betul la. ada pernah terbaca nak kena cari f mana yg sharp tak silap kena 2 stop dari 1.8. Lbh kurang kat 2.8 or 4. Nanti nak try.

BabyIntan said...

Phewitttt! Sape lah si rama2 yg dok posing tu...comei mcm anak daro!

Wahai amani si rama-rama, terbang lah dtg ke rumah aunty :D

Suke!

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

comelllllllllll!!!!! pndai ummi amik gmbar..=D

ibu_Arifa said...

hihihi..sempat jgk tu suruh asben ambikkan gambao ko pose tu.. hihihi.

cepatnyer rase..dah makin besar yer amani ni..rase baru jer ko bising2 sakit kaki/kaki bengkak aritu.
dah makin comel amani ni pun.muahh gerammm nyer tgk..

ummiaqeef said...

comel betul rama-rama ni...nak pinjam sayap leh? hehehe