Tuesday, April 19, 2011

Bila tengah ‘GIAN’ ini lah jadinya..

Sejak dah tahu skit-skit pasal DSLR ni..hati tu macam meronta-ronta je nak tembak sana sini..hahaa..orang kata tengah ‘gian’..masa dulu daddy pernah ajar,tapi macam tak berapa minat sangat..amik tahu skit2 je..sekarang ni,sejak dah mula faham n dah pergi kelas..baru la terkedek-kedek nak blaja..orang dah pandai,ko baru nak blaja..hahaa..

Tak pelah,pelan-pelan kayuh..so lepas ni macam kena grab lagi satu je..satu daddy satu ummi..Wah!!!ada hati tu..tgk la kot-kot rezeki lebih ke kan…uikss..ni konon2 je la..pasang angan-angan je..hihii

Jom la tengok hasil orang yang boring malam-malam..

IMG_0661

IMG_0650

IMG_0678_e

ketiga-tiga gambar ni semuanya salah..banyak tul kesalahan dia..tak pe,nanti leh improve lagi..

Opss..daku dapat komen,kalau nak shoot jam ni kena jarum dia 10.10..ngan kena tegak..senang nak tgk brand..korang,ada nak komen lagi tak..

emm,sekarang ni daku selalu amik gambar pastu letak kat FB..masuk kat forum sal DSLR ni la.nanti ada la yang komen..daku masuk kat sini..SHUTTER SYNDROME ngan Steady.Art.Club

ok..sama-sama kita blaja..

ni eisya suh amik pic bby dia ngan bby adik..layankan aje la..

IMG_0671

bear auncle eisya belikan masa g holiday..

12 comments:

zaidah said...

salah tang mana tu...tengok gambar tu ok aje...cuma tang jarum n brand ajelah...tapi cantik ...

Ummi Hanie said...

kamera mahal mesti hasilnye superb kan ?
sy belum tringin lg...hiks..mmg jenis xberapa rajin snap gambor :p

ibu_Arifa said...

yer ker salam..kalo aku kira okey dah ler tu..janji nampak-tak blur.. hihihi

Gieyana said...

mmg mcm2 teknik kan..igt nk tmbah satu gak nnt..tp not this year la psl tgh gigih nk fullfilledkan wishlist lain dulu..kang x larat nk cover lak nnt..kekeke

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

bestnye nk tmbah dslr yg kedua..kite ni yg pertama pon ntah bile dpt can nk beli..huhu

nway, utk org yg buta seni dslr mcm kite nih, nmpak cantek jek sume gmbar yg fara amik tuh..=p

mamamuhammad said...

wah..syoknye dpt pkai dslr.saye ni camera cokia pn x amik2 gamba..hehe ( x minat) tapikan 1 menda yg syok, ORIS tu...riban2 jugak...teringin nak beli present ORIS/TAG buat husben tapi x mampu..uwaaa.uwaaaa

Ummi Salsabila said...

ok jer sume..salah ke? kn belajar juga ni..hehe

Ummi Salsabila said...

daj join club tu..nak belajar jugak ni.smnagat! hehe

Farra Dhelina said...

sy takde ikut tknik pun kak, main tembak je haha..asal tak blur..dh suka hehe

[-suziey-] said...

btl..klu nk amik gbr jam jarum dia kt 10.10 nmpk cun..tp actually nombor lain pn bole as long as nmpk brand n ape je tulisan mcm date n day..angel dia yg no.2 tu cun..coz clear bole nmpk n baca brand dia..cuma jarum dia je tercover tulisan...angel no 3 tu jarum dh cun cuma angel xbrapa ok..gbr 1st ni bg aku cun klu nmpk kan penuh object tu..mmg cun klu object comel mcm size jam ni kita guna one third technique...tmbah nmpk titisan2 air tu kan..apepun cantik itu subjective :)
tu pndangan aku jek..bgs ko rajin g klass..huhu aku xpnh g klass lg:D

e!ya said...

beshkan klu tau teknik yg betoi sure cantikk punya snap...tingin gak dslr..bila ntah leh dpt keh3

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

shantek gambo ni, pandai la farra snap2 kami tak teror lagik kena banyak belajo kekangan masa plak tu