Wednesday, December 8, 2010

MERDEKA!!!MERDEKA!!MERDEKA!!

 

Akhirnya………..waktu yang daku nanti dah tiba…gumbira tul…hiksss

pe yang ditunggu tu..kalau orang dalam pantang ni,tentulah time kita MERDEKA

mana tak gembira, 44 hari duk dalam umah je..tak kuar..naik lemau otak semua ni..hehee..kononnya la..padahal dah ber FB tetiap hari..

so dengan tak sabarnye, daku pun mengheret la 2 ‘handbeg’ ke Jusco Permas..memula nak cari baju Amani je,sekali terbeli macam-macam lak..untuk ummi pun terbeli sekali..

dah nama ke Juscokan..lagi la sekarang ni ada YES..

memula keluar dengan 2 princess ni ,kelam kabut skit la.lagi dengan Amani yang kecik lagi..kejap-kejap nak susu..kena la stop shopping jap..bagi susu dulu..

Sambil keluar tu,sempat la snap pic skit-skit..dah lama tak snap-snap ni..gian lak rasa nak g shoot ni..

Jom layan picas masa jalan tu..lagipun dah lama kakak Eisya tak menunjukkan muka..dah susah nak amik pic dia sekarang ni..asyik tak nak je..haih..jenuh paksa..

IMG_6744

IMG_6747

IMG_6750

IMG_6746

ni la Kakak Eisya yang makin comel..hikss puji anak sendiri tu..kakak yang dah boleh harap tolong ummi..sangat sayangkan adiknya..

buat kakak Eisya “ummi dan daddy tetap sayang kakak macam dulu..”

 

IMG_6755

2 handbeg yang perlu dibawa kemana-mana..2 stroler juga sekarang..sorang satu la maknanya..hihiii

 

IMG_6759

dok rehat jap..penat ooo..sekali 2 princess ni dah tido…

 

IMG_6743

ni time susu..Amani dok dalam nursing cover tu..

yuhu…rasanya macam dah lama tak bagi ‘muka’ yang satu ni masuk blog ni..ada yang rindu tak..hehee…jom tengok!!!!

-

 

 

 

-

 

 

 

 

 

-

 

 

 

-

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6758

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

muka orang baru lepas pantang….amacam,muka dah kurus kan..tak tembam lagi..huhuuuu

p/s:

-hari sabtu ni balik kuantan..tak sabar nak sabtuuuu….

--sabtu depan Nur Amani cukur jambul..

8 comments:

Farra Dhelina said...

awww kuwus lah kamu kakak!!

Ummi Salsabila said...

Haahla..dah kurus....bestnya..tahniah dah merdeka! ;)

Anamarza said...

Seronok kan dah habis pantang boleh jalan2 tapi BF nak kena jaga makan juga kan..hmmm next year saya plak yg akan menghadapi tempoh berpantang tu...

Body Slim said...

wah cantik la ur daughter!
tumpang iklan ye..TQ

TESTIMONI ENVY BODY SLIM (RM120 termasuk pos)
komen dari pembeli:
1. Ok, rasa selesa dan mmg membantu bentukkan badan.
2. Best pakai, rasa yakin je. Nak order lg satu.
3. Sedap pakai. Kemas je badan.
4. Mmg best pakai. Bila pakai sakit belakang hilang.
5. Sedap2. Best pakai. Tiap2 hari pakai. Ingat nak beli lg hujung bln ni.
6. Mula2 pakai dulu ambik masa jgk, tp skrg dah ok. Kemas je badan. Walaupun masih chubby(br pakai 4 minggu, berat 80kg), tapi ombak kolesterol dah hilang.
7. Lepas pakai seminggu rasa ada perubahan, lenguh2 badan dah hilang.
8. Mmg ok, makan pun berkurangan.
9. OK sgt. Best je pkai. Bila pkai terus rase kenyang.
Makan pun sikit je.Even klu bukak pun rase kenyang.
Tq la jual envy ni.Nti blh beli lg wat spare.
Suke sgt envy..

10.materialnya ok sgt..x mudah meregang.
selesa sgt.
bintik2 getah tu very useful nak elak dari
bhgn bwh corset...dari tersingkap dan bergulung.
x mcm korset lain selalu jer kena tarik nak bg cover seluruh bontot.

11. Set ni OK. Infact this is my 2nd time.skg tgh pregnant so stop.
nti dah bsalin pkai balik.hehe.

12.Ok best, rasa sgt selesa.

13.Selesa, sgt selesa.punggung kecik sket. dah blh pakai seluar jeans lama.

14.bila pakai terasa kemas badan x geleber and bila dijadikan habit rasa x sah bila keluar kerja x pakai.
...................
bila pakai envy ni terasa best sebab cam badan ni terletak je... badan rasa sedap je..
kawan-kawan ofis yg pakai pun kata best especially tang ada bintik-bintik FIR tu rasa panas .
badan rasa ringan makan pun tak banyak sebab rasa kenyang.
......................
Best arr pkai envy ni,very effective,
sblum ni 73kg skg dah turun jd 56kg,
badan yg lembik pas b'salin skg dah rasa makin mantap.
mmg nampak lah perubahan atas badan i skang nih.
.......................
okay gak envy nie....rasa selesa & kain pun lembut...yg paling bagus....murah pun murah.
envy nie menyerap peluh & menjadikan peluh kiter tidak berbau...
......................
dah pakai envy tu...best sangat..selesa...sekarang ni kalau tak pakai rasa cam tak lengkap la pulak badan ni..perut dah kempis..sukanya...
......................
pakai Envy ni ...best rasa kemas je badan... murah dan berkesan.
.....................
kawan mak i ni pkai envy ni.
terkejut gak tgk makcik tu...dah slim...
tu la hasilnya pakai envy ni..
......................
Akak pun ada pakai, walaupun dah 40+,
akak pakai bukan nak kurus, cuma utk kesihatan....
utk peredaran darah yg lebihbaik..
dah tua tua nih cepat letih, so far puas hatilah... badan lebih rasa umpphhh......
.....................
I dah pkai 1 bulan,berat dah turun 5 kg,
badan pun dah terbentuk.
Dulu badan I bongkok sikit tapi masalah tu dah hilang lepas sebulan I pakai tak bongkok lagi dan
rakan-rakan pun puji I dah slim dan bentuk badan cantik.Hehe..
......................
sekarang pakai korset envy ....dah jadi mcm ofis attire lak...korset ni sarung je tapi sedap pakai rasa kemas je badan...kalau tak pakai rasa tak best lak...
Envy ni murah dan berkesan utk dptkan figure badan yg cantik...
yg penting harga tak la mahal mana sgt...

Pertanyaan/order sms 012-6291231
http://kedairevell-online.blogspot.com
1.BAGUS UNTUK LENGUH2 BADAN
2.HILANG MASALAH KEKEJANGAN = CRAMP
3.HILANG MASALAH BADAN BERANGIN
4.MELANGSINGKAN BADAN
5.HILANG MASALAH SAKIT PINGGANG
6.BADAN RASA LEBIH CERGAS

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah dah kurus tu cayalah, eisya dah ada watak cam kakak la cute je dia, memang dalam pantang tension kan tak leh pi mana2 langsung tak tau dunia luar & sale2 kat luar....hu...hu...selamat merdeka kan diri k

ibu_BatRiSya @wardah said...

tahniah dgn kehadiran baby baru yer!

CuTeMiUt78 said...

wah.. kemain tomey lagi tgk...

[-suziey-] said...

tahniah..dh bedal donut big apple? ekekek:p

makin comel eisya..