Monday, December 13, 2010

Amani Menangis je…:-(

Kali ni bersiaran dari tempat kelahiran ku…syoknya la..kat mana??Kuantan la..

hari sabtu hari tu bertolak dari Jb kul 8 pagi then sampai dalam kul 1 tgh hari..tapi kena tinggal ngan mr hubby..dia dah balik Jb..tinggal la ummi,eisya dan amani..

Lagipun hari sabtu ni ada wat Majlis CuKUR jAMBUL aMANI..

emm..masa malam yang 1st sampai sini tu,amani tak lena betul tido..tido dalam 15 minit then jaga semula..start dari kul 11 sampai la kul 5 pagi..

memang tension tul sebab dah la penat jalan jauh,dia lak nak kena pegang..letak je bangun semula..pastu nangis..satu malam tu memang tak tido..dah la rasa macam sesuatu je masa tu..tapi malas nak fikir sangat benda yang bukan-bukan..

last-last suruh la daddy amani ni baca surah apa yang patut..then hembus kat Amani..Suh amik air sembahyang then sapukan kat amani..

bukan pe,sebab takut la dalam perjalanan tu ada yang ‘terikut’ amani ke..baby ni kan senang skit nak kena benda macam tu..

akhirnya dalam kul 5 pagi baru  la amani lena tido..tak nangis lagi..mungkin kat tempat baru,tu yang amani tak serasi..

malam tadi alhamdulillah,dia dah leh tido macam biasa..

korang pernah tak alami macam ni???

p/s:-

- rindu la ngan daddy eisya..hihi..

- dah nak akhir tahun la…cepatnye masa….

 

8 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sian amani nagis ek maybe jalan jauh kot tu yang nangis tu

ibuayahdamia said...

selalu baby2 kalau jalan2 jauh memang ader lah yg sangkut2 sikit tu..hehe..

tak pun mungkin sebab tempat baru..so ader yg tak selesa lah tu..

alhamdulillah..amani dah ok

Zur@ZaRi said...

tak penah ader pengalama macam nie...
takut gak kalo jadi. hope d jauhkan la.. sian kat baby nanges jer kan.. mama lak penat. tak hangin pun da cukup bagus, penyabar tol!

lily azliyana @ mama zara said...

hmmm..Zara dl time kecik sensitip gak mcm tuh..bak kate Fara lah..1st, maybe sbb tak serasi kat tpt baru..tp, klu berlarut nangesnye, mmg ada yg ikut or tegur la gamaknye...huhu

slmat smbung cuti kat Kuantan yek..smpai abeh cuti skolah ke dok kat kampung?

Aseng said...

Miss UUuu....

ieda said...

biasa tu dikk .. budak2 kalau menangis jer ..ada sebab .. mgkin dia x selesa , penat atau x biasa dgn keadaan yg sedia ada ..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm agak la kan.. sebab dia berubah tmpt tu.. tu yg dia nangis.. sian dia... tak sempat nak jumpa

[-suziey-] said...

dulu aku pn sgt la risau bende2 mengikut baby ni..tp ape pun kena yakin pd yg satu..doa n tawakal jek..
kadang budak nangis bukn sbb tu..tp maybe kembung ke..xselesa ke..