Monday, May 31, 2010

My Village

Tak puas la balik kampung..rasa macam nak balik lama lagi je..tapi daddy eisya tak leh cuti lelama..kan makan gaji,harusnya cuti pun disekat..kalau bukak company sendiri best gak kan..leh cuti bila-bila masa nak je..tapi bila la agaknya tu..angan je lebih..huhuu..

Cite bab pregnant ni,sekarang ni,ummi eisya dah naik 3 kg dari berat sebelum ni..4 bulan naik 3 kg..pipi pun dah macam pau dah..dulu masa pregnantkan eisya,berat naik hampir 20kg..kalau ni pun sama gak,tak dapat dibayangkan..waaa..takutnya susah nak turun nanti..perut pun dah nampak sekarang ni..dah ramai yang tegur..tapi dah campur ngan lemak yang ade..mana tak cepat nampak kan..kekeekeee..

ok..ok..tak leh nak cite pepanjang la sebab nak kena tanda paper lak ni..curi masa jap update..kalau boleh nak habiskan tanda paper ni sebelum cuti sekolah,so nanti leh tumpukan sepenuh masa kat eisya je..

jom tengok pic yang sempat snap sepanjang ade kat kg eisya..

low_res_IMG_3079  low_res_IMG_3092

low_res_IMG_3093

low_res_IMG_3088

low_res_IMG_3096

low_res_IMG_3102

low_res_IMG_3101

low_res_IMG_3106

 

p/s:-

-suziey,amacam jadi tak pic aku ni..hihi..

-jumaat ni ke PD lak..

-alhamdulillah,.dapat rezeki lebih..

16 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

suka sgt gmabr sefamily yg eisya dok tergelak sakan tuh..hehehe..nway, gmbar2 kat entry ni gmbar kat teluk chempedak ek..=D

ibu_Arifa said...

amboi..balik kg jgk yer..apa rezeki lebih tu..bak sini hantar kat aku sikit?

sungguh comel sekali klon mia sara nih..leh jd model la Eisya pasni.

nieda said...

comelnya pic eisya

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

makin tomei & tembam la anak dara ni...geram kiter tengok

shila ariff said...

alahai..makin hari makin comel eisya ni..geram nak cubit2 pipi gebu tu...

[-suziey-] said...

hiks...jadi wei..cuma yg blur tu ko saje blur kan atau silap AF point? tp aku pn kadang jadi camtu gk..AF point xtepat..hiks..ye la klu dh shoot byk2 jadi berpino mata ni ha..hahhaa..xpe wei praktis make perfect..dh ok dh tu..aku ni panning xpndai2 lg nih..hiks:p

erkk yg gbr ko 1 famili tu eisya gelak ke nangis? konpius aku:p

(aku dh reply komen ko kt blog aku tu tau)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

baru nak tanya cam suziey...gambar last tu nangis ke atau tgh gelak sakan??

ni macam kat teluk cempedak jer....ekekeke.

apesal ko tak balik time cuti sekolah..kan lama sikit cuti...

firahadifa said...

uhhhhh... tu sume u yg snap ker??? lawa2.. hehe

owh... cikgu ker nie..

Ummi Eisya said...

lily->haah kat telok cempedak..tengok orang main air je..

ibu arifa->rezeki baby ni la min..ala,dalila pun cute gak..lagi la leh jadi model..eisya ni pemalu skit..

nieda->10q nieda

Ummi Eisya said...

anje->hihi..memang makin tembam sampai tak larat nak dukung eisya lelama..sakit pinggang..

suziey->haah,ade yang salah fokus..tapi aku snap je..guna f 1.8..ade yang waktu senja pic tu..tapi tak guna flash pun..tu yang mcm kelam skit..

pic tu,eisya tengah ketawa sampai ternganga..

p/s-aku dah baca..10q

Ummi Eisya said...

ibu damia->hihi..eisya tgh ketawa masa tu..tapi memang nampak cam nangiskan..yup,kat TC masa ni..saje je jejalan..

aku tak balik sebab hubby aku tak leh cuti la..tu yang balik minggu lepas..

firahadifa->ade yang hubby snap ngan kita snap..cantik ke?still blaja lagi ni..ni pun pakai snap ke..

DadyEisya said...

apakan daya kawe ni kan keje make gaji. mana la dpt cuti panjang.cuti kena simpan nanti nak guna utk adik eisya. huhu...

Farra Dhelina said...

besar2 nya gambar kat sinii.. :)

Intan said...

Makin terrer dah farra dan hubby snap2 nie ye...eisya lak model yg sesuai gitu utk jd bahan mama & papa shooting :D

Suke yg the last pic tu, happy tul eisya :)

P/s: Fara, smlm ptg my hubby dah pos lajukan ur pressie ye. Hope u like it :)

Putra Mama said...

waaa... eisya dah nak dpt adik.. xper berat badan naik.. jgn turun sudah.. lg susah.. ;p

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ternganga2 mulut si comel tu.Seronok sangat dia ye