Wednesday, May 26, 2010

Baby Baby Baby..

Ya ampun…lama betul ta update cite kat blog ni..semakin sepi dam suram je..maaf ye eisya sebab ummi bz la skrg ni..tak dpt ceriakan umah eisya..

Memula bz dengan nak key in data pelajar dlm sistem..sekarang ni lak,bz menanda kertas..esok exam..selamat menanda la ye Puan Fara..hihiii

Eisya lak sekarang ni semakin aktif dan aktif..bagus la tu kan..tapi semakin kerap nak bermanja..klu dulu,time ummi wat keje dlm bilik study,eisya leh main kat luar ngan daddy dia,but now,eisya dah tak nak..kemana ummi pergi,eisya akan ikut je..klu dlm bilik study ni,eisya pun join la sekali..tu yang tak leh nak pegang laptop lelama..kang dia yang sibuk nak update gak..

ok la,dah nak siap pe yang patut ni,korang semua layan la pic eisya ni k..masa ni  daddy eisya printkan gambar baby nak tampal dalam bilik tido coz masa eisya dulu pun daddy wat macam ni gak..dia suh ummi pandang tetiap hari..layankan aje la..kot2 nanti ade iras2 ke.ok gak kan..eisya pun nak tolong tampal sekali..dia yang lebih ok..tgk je la aksi dia..low_res_IMG_2820

low_res_IMG_2819

low_res_IMG_2798

inilah hasil tampalan eisya dan daddy..ummi suka gak tengok pic baby-baby ni tetiap hari..

opss,lagi satu,nak tengok tak baby kesayangan eisya sekarang..jom..

low_res_IMG_2829

IMG_2831

nilah baby kesayangan eisya sekarang..kehulu hilir dok usung si minnie n mickey ni..ke rumah pengasuh pun eisya bawak..pakaikan pampers,bagi susu..klu tak layan nanti marah lak..nasib ade beli pampers yang murah masa ni..tak la habis duit kat mickey ni je..

tapi eisya suka patung yang ni jer..yang lain dia tak nak..hari tu,ade nak belikan minnie yang besar kat eisya kat JJ,tapi eisya cakap “nanak,nanak”..dia memang suka yang ni dari kecik lagi..nasib tak demand kan anak ummi ni..bagus nak oi....hihii

ok…nanti update lagi..

p/s-maaf ye kawan-kawan,tak banyak komen kat blog korang..tapi still baca cerita terbaru. korang semua..

9 comments:

[-suziey-] said...

weee..tgk hari2..aku dulu pn tgk gbr baby comel letak kt desktop..hiks..kot2 la terkenan kan..
pndai btl eisya pakaikan pampers tu..dia buat sdiri ke?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehehe...tgk hari2 yer...kot2 terkenan...

budak2 kalau suka patung tu, patung tu je lah...take time sikit nak suruh dia minat patung lain kan...

apa2 pun semoga ko dan baby sentiasa dalam keadaan sihat...

ibu_Arifa said...

rajinnyer dia tolong ummi dia..
Dalila pun kekadang pakai kan Barney dia daipers jgk..tp aku ajar dia guna CD kat Barney dia..hihihi

comelnyer baby2 tuh..moga anak 2nd ko nnt pun secomel baby2 tu jgak yer..aminn..

shila ariff said...

wah wah wah..eisya praktis pakai pampers kat mickey..hah..dah ada 'instinct' nak jadi kakak tu...good sis!!!..

MeL MikaiL said...

ahaha! camni rupanya ada anak perempuan, pakaikan diapers kat anak patung ye? comelnya..

lily azliyana @ mama zara said...

ohhh..inilah rahsia dpt anak comel lote yek..hihi

eisya pakaikan sndiri ke pampers kat patung tu..cute jek tgk..=p

Farra Dhelina said...

mak aiii micky pakai pmpes?? hahaha..pndai nya aleesyaaaaa

sama lah sy klu prgy pon msti tgok bby2 comey :)

Intan said...

Suke picca yg eisya tampal tu, cute banget! Tapi gambar eisya tak tampal ke kat dinding ummi nya...hee hee :D

Lagi satu waaa, dah boleh harap dah eisya nie ye. Nanti leh tlg ummi dia pakaikan pampers kat adik baru :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

comel nya...tambah comel bila tengok mickey pakai pampers...ekekeke