Sunday, May 2, 2010

Dia Kembali..

Kembali lagi setelah seminggu menyepi..Alhamdulillah sekarang ni,kandungan pun dah semakin ok..tak ade bleeding lagi..Moga 'adik eisya' akan terus membesar dan sempurna dalam perut ummi..

Ok..ok..cite bab eisya ni,dah lama sangat tak cite pasal cik kecik tu..dah mendapat pertanyaan ramai tu..ramai gak auntie-auntie yang rindukan eisyakan..lepas ni cite akan eisya akan kembali seperti biasa..coz ummi eisya ni dah semakin sihat sekarang..dah 4 bulan..makan pun dah mula nak merasa kenikmatannya..ceh,macam sebelum ni tak rasa nikmat je kan..ok..masuk topik asal ye..

untuk semua yang rindukan eisya,ibu-ibu,bapak-bapak..(ade ke bapak ekh..) saksikan wajah-wajah comel eisya yang semakin baik nakal sekarang ni..dah besar la katakan..
ops,ummi nak update sekali milestone eisya la..wat kenangan..

Nur Aleesya- menghampiri 1 tahun 7 bulan..

jelingan menggoda eisya..ayu tak??

mari mewarna bersama eisya semua..

eisya sekarang ni dah semakin petah bercakap..semua kita cakap,eisya akan ikut..so memang kena tapis semua perkataan sekarang..

dah pandai mengira 1-10 BM & BI..tapi ade gak la yang hilang tetengah tu nanti..layankan aje la..

dah nak makan sendiri..semua nak wat sendiri..jadi sekarang kalau nak makan,kena satu untuk dia makan sendiri,satu untuk kita suapkan..

dah mula memahami yang ade baby dalam perut ummi dia ni..kalau tanya baby mane,mesti point kan perut ummi dia..

semua mickey & minnie eisya akan pakaikan pampers..nasib la ade beli pampers yang murah,tak la rasa membazir sangat..nak pakaikan sendiri lak tu..

rajinkan eisya..

nak pilik warna pe ekh untuk baju minnie ni??

semakin suka mewarna sekarang..nasib tak conteng dinding..habis semua buku yang ade gambar dia nak warna..

dah pandai membunyikan segala bunyi-bunyi haiwan yang kita ajar kat dia..tanya je,mesti wat gaya sekali ngan bunyi..hihii..

setiap malam,eisya mesti akan makan keju..so sekarang ni,memang kena pastikan keju tak kehabisan kat umah ni..

dah pandai bagi tahu kalau dia nak buang air besar..dia akan cakap "cha,biyak" sambil tunjukkan punggung dia..lepas ni slow-slow leh train tak pakai pampers la..

ni eisya dah mula nak marah sebab asyik kacau dia nak warna je..lariiiiiii

rajin daddy layan eisya warna..
ni ade yang kata,mcm nak jadi qariah je..hihii

ni dah tahu gaya pe..layannnn

layan lagi ye...

ok...sampai sini dulu..nanti kita update lagi..nak pergi cari makanan ni..laparrr

p/s:-
-pic ni dah upload kat fb..ulang tayang ye..
-terima kasih yang beri semangat dan nasihat pada ummi pada n3 lepas..




10 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alhamdulillah...adik eisya dah takder apa2..semoga dia membesar dengan sihat dan sempurna...

amboiii..rajin tul eisya mewarna dan menulis yer...daddy pun enterframe gak...

sama ngan ayyunie...dah nak makan sendiri...kena sediakan 2 bekas cam ko gak...

Naz-Segalanya disini said...

model eisya.hehehe..eisya ni makin tembamlah.pandai pegang colour.Rikazz pun dah pandai mewarna tp masih train dia pegang dengan betul mcm kakak eisya

ibu_Arifa said...

hoho..aku pun pening gak bila dalila dok sibuk nak makan sendiri, habis sepah makanan dan rumah ku selalu di serang semut.. tu dah tiap2 kali makan (w/pun sekeping biskut) pasti ku sapu tuh.. tetap jadi perhatian sang semut.. tension dgn semut..

alhamdulillah adik eisya dah 4 bulan.. lagi 5 bulan lagi jer.. go..go..go.

lily azliyana @ mama zara said...

pandainya alesha mewarna, mengira sume ek. Zara mmg lom berapa minat belajar kira2..dok asyik bukak buku animals jek..suruh kria, smpai 4 jek berjaya..kekekkee


nway, sgt suke tgk set meja tulis eisya tuh..=D

Intan said...

Alhamdulillah dgr bb fara dah makin kuat :) Eisya lak dah makin bijak!

Arissa pon la nie takmo dah bubur nasi. Nak mkanan biasa...dah lah nak mkn sendiri tapi yg parahnya takmo disuap :(

So mkn dia dah makin kurang...badan pon dah makin susut nie :(

Riso btl skrg nie...

[-suziey-] said...

syukur..jg elok2 wei..

aiseyyy rindu banget sama kamu ni eisya..hehe..aQeel pn pndai dh btau kalu yak..nn dia xkan duduk kalu di beyak..ekkek:p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alaha..geram nya sama kamu esiya.nanti buleh la tolong ummi jaga baby lah yer sebab dah besar :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

dah lama eisya menyepi....tup2 dah pandai menulis...bagus la eisya ni...mana umi pi lama tak update blog eisya???

shila ariff said...

wah...eisya dah boleh ngira 1-10 bm & bi..bagus!! bagus!!...hazim asyik suka tgk buku animals je...then wat bunyi animals..mmmm...suka main2 kucing je...huhu..cepat eisya belajar bercakap...good girl!!!...

ct rahani said...

comel dan bijak eisya nih.. suka tgk matanya yg bolat bersinar tuh..