Thursday, June 10, 2010

Kisah Aleesya..

Sekejapnya masa ni berlalu..hari ni dah hari khamis..tinggal dalam seminggu je lagi cuti  sekolah..tak puas dok rumah main ngan eisya..hiksss

Cite bab eisya ni,eisya semalam genap 1 tahun 8 bulan..tak lama lagi eisya akan 2 tahun..plan nak wat gak birthday party eisya nanti..tapi daddy cakap,tgh sarat tu,larat ke nak wat..sebab masa tu,mybe dah hampir 9 bulan..emm,mybe akan wat jugak..tapi wat kecik2 jela..mana yang larat la kan..

eisya sekarang ni makin ligat dan makin banyak mulut..time terjaga dari tido terus cakap ape2 tah..syok tul melayan walaupun ade gak yang tak faham..eisya lak,dah faham yang ummi dia tak leh dukung dia selalu..time nak dukung mesti eisya cari daddy..kadang2 sedih pun ade sebab kesian tengok eisya kena dukung ngan daddy je..tapi ummi mesti ade kat sebelah dia masa tu..

kalau cite bab makan ni,eisya memang suka sangat makan cheese macam tu je..tetiap hari mesti makan..tapi bei yang light punya la..kurang garam..kadang2 lebih dari sekeping..lagi la sekarang dia dah tahu amik sendiri dalam fridge..terpaksa la disorokkan sebab takut gak kang terobes lak makan cheese je..lagi satu  eisya suka makan sup.tak kira la sup ape pun..

kita tengok eisya yang seronok sangat makan masa kat pizza last week..abis roti ngan spageti eisya makan semuanya..makin tak larat la,ummi nak dukung eisya lagi lepas ni..hihii

IMG_3470

IMG_3471

IMG_3474

IMG_3475

 

lepas makan je,eisya terus g main..bagus gak terus exercise..tapi dah la tak basuh mulut..eiii,anak sapa la ni..heheeee..

IMG_3480

IMG_3481

 

ok..ok..nak sambung tanda paper semula

7 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

baguslah kalau eisya ni pemakan..kecik biarlah diaorg makan selagi lalu...jangan dihalang2...esok2 dah besar sikit dah pandai nak melawa...masa tu mulalah cakap...tak nak makan nak diet lah, tak nak makan tak der selera lah...hikss.macam2 nanti alasan..

sama ngan aleesya + ayyunie..suka makan sup jugak...ari ni disebabkan aku malas nak masak coz puasa (alasan)....sian budak2 tu..aku masak maggie perasa sup ayam..ekekeke..tapi breakfast diaorg dah makan nasi goreng lah...kejamkan..bagi makan maggie jer..tapikan...ni first time bagi diaorg makan maggie ni....bagi explore rasa sikit kengkonon...

Ummi Eisya said...

hihi..tula,bagus gak eisya ni senang makan..

ape!!makan maggi..memang kijam la ibu di ni..hihi..wei,aku pun posa ni,ko sebut maggi macam lapar lak..

tak pe,nanti zaman blaja mesti aleesya tu makan magginya..macam kita dedulu..tapi ade ke lagi maggi masa tu..

ibu_Arifa said...

aku mmg suka dgr dan tengok anak2 org suka makan.
sebab anak aku ni agak memilih bab makan..aku rasa dia ikut Abah dia ni..itu tak nak, ini tak mau..

bagus lah Eisya..makan pastu exercise gitu..makan byk2 pun tak pe.

[-suziey-] said...

selera btl aku tgk eisya mkn..adussss..aQeel payah sgt nk dpt moment camni..hehe..

hmm aku xdpt byg la tgh boyot2 tu ko nk dukung eisya..aku yg boyot lemak ni je pn dh rs semput dukung aQeel..ekekek:D

shila ariff said...

udah pandai makan sendiri n berselera plak tu...hehehehe...

mama naufal said...

memg dah sesuai sgt jadik kakak.. hehe.. eisya.. eisya..

Farra Dhelina said...

amboi pemakan ye kak eisya..mirza pun suka cheese dgn sup..kadang2 air basuh tgn pun dia igt sup..adehh