Tuesday, June 8, 2010

Aleesya @ Bandaraya Melaka

Lepas je balik dari PD hari tu,weoll sempat singgah jap kat Melaka..jalan-jalan Bandar Melaka..tapi cuaca panas sangat hari tu..eisya pun tak berapa selesa..dah la ramai orang sebab kat Melaka,ade wat pesta air..tak tido pun..malam je terus balik Jb.. sempat gak la bawak eisya naik bot keliling sungai Melaka tu..suka tul eisya sampai nanyi lagu ‘Row Row your boat’..siap gaya orang kayuh bot lagi..hiksss..tak payah panjang cite,tgk je la picas yang sempat snap sepanjang kat Melaka..

low_res_IMG_3410

punya la susah nak parking kat Bandar Melaka tu..dah la polis siap saman kalau salah parking..

low_res_IMG_3407

nasib ade ibu yang banyak layan eisya..ummi eisya tak larat nak dukung eisya lama-lama sekarang..

low_res_IMG_3417

naik cruise ni la..Dewasa RM10 kanak-kanak atas 2 tahun RM 6

low_res_IMG_3422

ye…dah naik bot..tunggu nak jalan je..

low_res_IMG_3425

sempat gak snap ngan daddy..tapi muka masamnya..penat ekh..

low_res_IMG_3434

ade kereta berhias..tapi siang tak nampak la cantik..

low_res_IMG_3440

eisya penuh perasaan bila ummi cite kat dia sepanjang sungai tu..dia cakap “oooo”

low_res_IMG_3457

sebelum balik sempat singgah makan asam pedas melaka..sedapnya..

low_res_IMG_3458

eisya makan roti ngan sup la plus ngan bubur lagi..banyak tul makanan eisya..

 

p/s-bila lah nak habis tanda karangan bm ni..sape nak tolong…

9 comments:

[-suziey-] said...

waa bestnye naik cruise..comel nye muncung eisya..hehe..

wei asam pedas tu mmg kaw..mangkuk tu mcm sama je tpt aku mkn hr tu..hahhhahahaah..

meh aku tlg tanda paper bm tu..senang jek;p

cikgu@CiTi said...

wah..serunuknya jalan2 melaka..naik cruise tuh mmg best..cuma part yg x bestnye ialah air sungai ada bau sket..

dh makin comel lak si eisya tuh..Terigt si eisya time aku lawat ko bersalin kt pakar puteri dolu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

naik cruise waktu malam lagi best katanya...aku pun pernah naik waktu siang gak....

ko makan tak cendol femes kat depan bangunan merah tu??? femes tu weiii..walaupun nampak cam biasa..

suka tul aleesya leh jalan2 yer...

firahadifa said...

agreed ngan ayu, naik cruise waktu malam lagi best!!

asam laksa tu mengancam arrrr.. ahahaha

10 said...

syoknya p cuti2 mesia... pandai eisya ya... ummi cite dia 'ooooo'... faham ek....

sukanya kalo anak2 makan dgn byk tp hawa demam lak... so, x lalu makan la...

mama naufal said...

syok tul tgk eisya jln2.. bagus, x wat hal.. dahlah comel, cute.. ish, segala2 lah... hehe..

ibu_Arifa said...

ooo..korang jln2 dgn Datuk Jalaludin Hassan yer..hihihi..
best lah dah sampai Melaka lagi..aku last jejak Melaka pun tahun 1999 jer..time msk matrik Londang, kat Alor Gajah.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

beshnyer jln² kt melaka.. tp cuti skolah gini punyela ramai umat manusia kn..
re: tqvm 4 ur wishes.. =)

Farra Dhelina said...

best kan baik cruise tu kak..rasa nya time mlm lagi ctk kot kan..ada lampu2..

tak naik taming sari ke?