Tuesday, March 31, 2009

Happy Vs bAD sTORY

Rasa macam dah lama je dah tak update blog ni. Banyak sangat keje kat ofis so memang tak sempat nak update. Tag yang member-member bagi pun belum sempat disiapkan. Tunggu la time free nanti k. Actually hari tu busy ngan nak study lagi,tapi tak study sangat jugak.Time nak study tu la time mata ni ngantuk. So ape lagi..tido je la..Hentam la labu...hahah.. Lepas je balik dari ujian KPLI hari tu terus la daddy bawak ummi ngan eisya pegi makan kat Jusco. Tapi kalau jalan tak beli barang kenapa macam tak sedap je..memang macam tu ke perangai perempuan..Daddy kena wat survey ni sebab daddy kata ummi ni suka je shopping. Konon-konon nak beli la baju untuk ummi tapi emm dah lama sangat kat tempat baby dan duit lak terlebih belanja kat sane..So ummi lupakan la niat tu..bile dah ade anak ni rasa macam tak beli untuk diri sendiri pun tak pe kan. Itulah naluri seorang ibu..segala keperluanya diberikan kepada anak..hahaha macam 'poyo' je ayat tu.

kat dalam barang tu ade la tempat makan eisya..feeding set..ummi dah tak sabar nak bagi eisya makan..nak tengok reaksi eisya macam ne..

ni antara baju-baju untuk eisya.kebetulan ade sale lak hari tu..so ummi pun beli la yang murah-murah je..untuk eisya pakai kat umah sebab baju yang kat umah kebanyakkannya semua dah kecik.(alasan untuk membeli la tu..). Habis la bab shopping..

Ade lagi satu ummi nak syer kat sini. Malam khamis yang lepas kira-kira jam 9 malam..daddy pergi belikan susu untuk eisya sebab susu dah habis stok..ummi lak kat dalam bilik air, then tiba-tiba ummi terdengar bunyi macam benda jatuh..'buk' .masa tu hati ummi macam dah berdebar-debar dah.lepas tu dengar lak budak macam meraung menangis..ummi pun sepantas kilat dengan muka yang bersabun tu cepat-cepat keluar bilik air dah meluru ke dalam bilik. Ya Allah..anak aku..hati ummi meronta dan ummi menggigil..eisya jatuh katil..eisya dah meraung dah masa tu.cepat-cepat ummi angkat dan tengok anggota badan eisya..dekat kepala eisya benjol dan ade macam darah yang berbiji-biji..memang masa tu ummi pun nangis sama..kesiannya anak aku..ummi bagi la eisya minum air zam-zam..alhamdulillah eisya senyap lepas tu then ummi tuam la kepala eisya..ummi terus call daddy cakap eisya jatuh katil..nasib baik eisya jatuh atas karpet kalau la eisya jatuh betul-betul kat mozet tu..emm tak nak ummi fikir.So esoknya ummi ngan daddy ingat nak bawak eisya g klinik sebab risau gak gegaran pada kepala eisya tapi alhamdulillah eisya tak ade ape-ape..kepala pun tak benjol sangat..Sampai malam tu ummi tak boleh tido sebab fikirkan eisya..Eisya maafkan ummi ye..Lain kali ummi kena lebih berhati-hati..tapi dah letak bantal & kepong sekeliling..macam ne la eisya boleh melepasi bantal tu..confius ni..

eisya yang dah pandai wat memek muka..

5 comments:

ibu_arifa said...

Laa..jatuh ker..suspen la baca..harap tak de apa2 la kan..tu la Dalila pun sama, aritu dia guling2 atas katil gak..laju+cepat je tiba2 kepala dah terjuntai dah..nasih saya perasan on the time jd..sempat sambut.
tak bgtau asben..malas nk dgr org berleter.. just peringat kat diri sendiri je la..kena lebih berhati2.

Mrs. Adz said...

ibu arifa-> tula..lepas ni memang kena berhati-hati..

mama-qaisara said...

anak sya even dh kepung bantal pn dia dh boleh merangkak ats bantal2 tu..skrg mmg tak guna katil dh.tilam letak ats lantaila..kalau dia tegolek pn tak kuatla sgt impaknye..
yg penting,jgn biasakan tinggal baby sorg2.bhy tau..malang tak berbau.

Putra Mama said...

Bahaye la jatuh katil.. sy pun ingat nak masukkan fawzan dlm katil die jer.. tp problem gak sbb die x nak.. so mama2 lps nie kene tido kat bawah jer la.. xder katil2 lg..

Mama_Aqish said...

wah..banyaknyer menyoping....biasa la bila dah jadi ibu ni asyik nak beli baju anak je lebih2 lagi anak pompan..bila masuk pasaraya mesti tuju tempat baby tol tak?