Tuesday, March 17, 2009

Aleesya kena cucuk

Alhamdulillah eisya dah baik dah demam. hari tu teruk jugak la eisya demam. rasanya ni first time eisya demam tu yang teruk skit. sebelum ni kalau kena cucuk ke eisya ni still maintain lagi tapi dah 5 bulan ni demam lak.then orang-orang yang menjaga eisya ni pun semuanya demam.so hari jumaat pergi la klinik sebab eisya tak boleh nak menyusu.lepas minum susu je mesti muntah.dah la batuk teruk sangat sampai tengok dia batuk kesian sangat.doc ckp eisya punya tekak pun dah merah.tapi dalam demam-demam tu senyuman still tak lekang dari mulut eisya ni sampaikan atuk eisya cakap cucu dia ni demam pun nampak cantik lagi.ha..ha..ha..tengok la ummi dia ni.cehh puji diri lak..

gaya tak macam eisya demam...

lepas je eisya ni macam nak baik je bawak la eisya pegi jalan-jalan skit.nak bagi dia seronok lar..pegi la shopping baju eisya lgpun dah kebetulan ummi lak dapat baucer dari jucso.so gunakan la baucer tu untuk beli baju-baju eisya.lupa lak nak snap pic baju-baju tu.Sekarang ni kalau kat umah memang susah skit nak update blog sebab eisya ni dah pandai lak nak main laptop.memang pantang tengok ummi ngan daddy depan laptop mesti nak joint sama.eisya ni nak ikut perangai daddy ke jadi hantu laptop.ha..ha..daddy jangan mare ye..orang lelaki ni kalau dah minat sangat ni susah jugakkan.kat ofis ngan pc, kat umah ngan laptop lak.entah la wat pe.rasanya duk main internet jela tak pun melayan game bola kat internet.betul tak daddy..

eisya main laptop ngan daddy..(abaikan la yang bersepah kat belakang tu.huhu)

sekarang ni pulak eisya dah ade kegemaran yang baru.eisya suka sangat main tarik-tarik stokin dia. sampaikan dah nak tercabut dah.emm pastu suka isap kaki sendiri.kata orang tua-tua itu petanda dia nak adik.yeke??ala itu ramalan sajekan.kalau ade terima je la tapi kalau boleh tunggu la eisya besar skit..ponat den.. :0...tengok jela aksi eisya ni ....

tengah aim la tu nak tarik stokin mane lak ni...

hah dah dapat..kaki ni la..

tukar kaki la pulak..boring la sebelah je tarik..

susah sangat nak pilih, tarik 2 sekali kan senang.ha..ha..adoi, sampai terkangkang anak dara aku ni..ish..ish..

ummi,tengok la stokin eisya ni..

6 comments:

ibu_arifa said...

sama la dgn Dalila pun..suka sgt tarik dan hisap stokin dia..tak kira dimana2..dlm stroler pun wat jgk..aduyai...

Putra Mama said...

same la jgk ngan fawzan.. agaknyer budak dah 5 bulan jd prangai camtu kot.. kalo stokin tu tertanggal lagi sukelah die main ngan kaki die .. huhuh

sharifah syahirah TSM [chep] said...

huhu~
cantik lak gmbr2 eisya nie...
npk step by step...hehe...

rmbut eisya mmg lebat...cacak2..jd hensem lak..huhu~

happy bday ummi eisya!!!
eisya..ummieisya dh tua laaa..kekekeke~

joanna said...

mcm kenal jek babt chair tue.. :) auntie yg cute bagi baby chair yg cute utk eisya yg cute.. :D

Mrs. Adz said...

to chep=>kenape cakap handsome...eisya gegirl tau...

Mrs. Adz said...

to joanna=>berapa banyak cute daaa...