Sunday, March 22, 2009

Mom award

Wah!!award ni dapat dari mamasyafi. sorry k mamasyafi sebab baru nak wat tag ni..

It seems that the award comes with a set of rules which are:
1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.


1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom).
emm pe yang yang rasa awful ni..baru je jadi mom so susah skit la nak jawab. tapi rasanya yang wat rasa macam bersalah sangat kat eisya ialah ummi tak dapat nak susukan eisya dengan susu ibu sepenuhnya.eisya dah stop susu ibu masa dia 3 bulan. tu pun masa dalam pantang ummi dah campur ngan susu formula.sampai sekarang kalau tengok anak orang lain menyusu badan sampai sampai 2 tahun ke rasa macam bersalah sangat kat eisya.tapi ummi doakan agar eisya terus sihat walaupun kurang mendapat khasiat dari susu ibu..eisya ummi minta maaf ye sebab ummi kurang kesedaran sangat masa tu..so untuk anak-anak ummi yang akan datang..insyaAllah ummi nak berikan sepenuhnya susu ibu..'Belajarla dari kesilapan'

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
i) Suka sangat tengok eisya pandang ummi dan terus senyum kat ummi..Aduh rasa macam tersentuh sangat naluri keibuan ku..
ii) Eisya ni memang pemurah dengan senyuman..so suka la tengok anak ummi senyum.
iii) Ummi suka tengok eisya menangis sebab kadang-kadang eisya menangis ni macam ngada-ngada skit.nakkan perhatian la tu..
iv) Eisyakan dah kenal orang..so kalau tengok ummi je mesti eisya dah hulurkan tangan nak minta ummi dukung walaupun masa tu daddy yang dukung eisysa.emm terasa sangat yang eisya ni sayang kat ummi..
v)Eisya baby yang tak banyak sangat ragam..dia faham agaknya yang ummi n daddy dia baru nak belajar jadi ibu n ayah..
vi) Eisya baby yang comel..(boleh ke macam ni.hahaha..)
vii) Kalau ummi tido ngan eisya then eisya yang terjaga dulu dari tido, mesti eisya akan belai-belai muka ummi suh ummi bangun..emm bestnye kena belai ngan tangan eisya yang lembut tu..

3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.
Rasanya ramai yang dah wat..so sesiapa yang belum baca then rasa nak wat ambik je la ye..

1 comment:

Mama_Aqish said...

salam perkenalan...comel baby jom tukar link...i dah add as follower u...