Monday, January 31, 2011

Rusuhan di Egypt..Adikku macam mana????

Salam semua.. Sekarang ni hati rasa macam tak tenang je..dalam kepala ni tengah risaukan keadaan adik kat Qairo Mesir..Dah la dia tu perempuan..Macam-macam berita dah baca kat internet ni..Tu yang tambah lagi risau ni..Malam tadi ada mesej dia,tapi tak balas pun..Mungkin mesej tu tak sampai sebab ada baca tadi,semua mesej kerajaan sana sekat..Internet semua kena sekat..Ni pun ada yang kata nak kat bekalan air pulak..Aduhai,dugaan tul tu..

Kebanyakkan diorang kat sana duk umah flat,so leh tgk la rusuhan tu dari atas..Dan ada yang kata,dari atas rumah lak,dengar jet-jet pejuang lalu lalang..Adoi..menakutkan..

Hari sabtu dia ada call mak daku,dia cakap tengah darurat..dari kul 4 pagi sampai 8 malam..Dah la makanan pun dah kurang..Yang penting sekali sekarang ni,kena charge handphone sampai penuh..jangan bagi bateri flat,sebab itu jelah talian komunikasi sekarang..yang lain semua dah tak boleh..

Kak de,kalau la awak terbaca ni,(tapi tak rasa dia akan baca) ' Jaga diri ye..kalau boleh jangan keluar rumah..makan tu catu2 skit..yang penting sentiasa alert dengan pesanan dari kerajaan kat sana..Handphone sentiasa kat tangan..Jangan silent lak..Selagi boleh charge telefon tu,biar bateri sentiasa full..kang klu dah tak ada elektrik lagi haru..

Emm tak dapat bayangkan kalau la berada kat sana dalam keadaan macam tu..Bersyukur sangat dengan keamanan dia Malaysia ni..

Korang,sesama kita doakan adik daku dan semua pelajar kat sana selamat..Cepat la habis rusuhan tu..

p/s:-boleh baca berita terkini di http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com

8 comments:

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

takutnye dgr

e.l.i.s.s.m.i.e said...

moga2 semuanya selamat..amin..

[-suziey-] said...

haih tu la..aku pn ngeri gk dgr berita..adeii..smga rusuhan tu cpt la reda..skang ni xpuas ati je buat rusuhan..tu yg mesia nk ikt sgt tu..byk menderita dr bahagia..huhu...smga adik ko sntiasa dlm lindunganNya..

aku pn rsau gk ni..hope cpt la reda sblm aku pegi sana. :(

lily azliyana @ mama zara said...

semoga sume selamat buat adik Fara kat sane yek..sama2 kite doakan..

Gieyana said...

insyaallah moga ur sis ok kt sn..risau kan..tawakkal byk2 k..:)

beruntung jd rakyat mesia kan..:)

shila ariff said...

moga-moga semua selamat dan dilindungi olehNya..amin...

ibu_Arifa said...

semoga kak de selamat...risau jgk dgr berita cenggini kan.

Farra Dhelina said...

smga semuanya selamat..takut lah kan...