Sunday, January 16, 2011

Gini le hidup aku....

Mood berblog dah kembali sebenarnya ni..tapi itulah, bila mula nak menaip je, Nur Amani ni memang tahu je..dia mula la menunjukkan reaksi tak selesa..dah memangil suruh tengok dia..emm,nak wat macam ne..penuhi la keperluan anak-anak dulu..

banyak nak cite,nak post gambar tapi hanyalah tinggal impian sahaja..kalau jalan tu,memang amik je gambar sebab keinginan utk menjadi bloger tegar ada lagi kat hati ni..mungkin masa je tak mengizinkan untuk nak tegar seperti dulu..hahaaa..

ada juga try nak update time malam, atau 2 3 pagi..tapi klu wat macam tu selalu,alamatnya jadi ZOMBIE la daku di siang hari..hihi..yelah,amani ni setiap 2 jam menyusu..dah tu,bila nak tido nye...Amani,nanti baca ni,ingat tau..kesiankan ummi tak dapat update blog..hihiii..bagus punya pesanan..

kakak eisya sekarang ni memang manja macam adik dia juga..lepas bagi susu adik,kena bagi kakak eisya lak..jealous la tu..semua nak ummi yang buat..daddy, kena duduk je..waaaaaa..

tu belum bab keje rumah lagi..tapi nasib la daddy banyak gak membantu sekarang..terima kasih daddy..macam mana la orang ada anak ramai ekh..ni anak 2 dah macam lipas kudung wat keje..nak kena laju je..tak boleh nak menyanyi lagi sambil memasak ye..hihii..dulu kalau masak siap leh nyanyi...dalam bilik air lagi la..tak boleh nak belai-belai manja lagi badan ye..nanti ada yang mengetuk pintu suh keluar cepat..hahaa...gitu le jadi ibu kan..

ni korang tahu tak, sambil menaip ni,dok pangku amani..semangat tul..tak boleh lelama ni..kejap lagi nak keluar lak..boring wei duduk umah je..

ok..chau dulu..nanti update lagi kalau sempat..kena wat marathon update sekarang..

tapi sebelum tu, bagi korang tatap wajah suci ni ye....


kat taman dengan amani..

belum habis lagi,kakak eisya dah datang, yak yak la pulakkkk...waaaaaaa...


9 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

macam2 dugaan jaga anak ni kan, kita baru sorang pun dah macam2 peel di abelum ramai lagik....comey amani dah besaq nanti mesti sebijik cam kakak nya

Farra Dhelina said...

aduiii mmg bizi sgt nmpk kak far..hehehe saba la ye..nnti dh lama, dah ok, pndai lah tu nk sesuaikan keadn..mula2 mmg cenggitu..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

huhu..mcm manelah keadaan kite bile dh beranak dua plak nanti..dhlah sorang2..layan kakak ngan adek lagi..kompemmmmm blog pon bakal berhabuk sat lg...kena curi2 mase update kat opis plak kot..=p

Gieyana said...

huhu..really perlukan komitment utk anak2 kan although bsemangat utk berblogging..aperpon take ur time..family is no 1 yer..:D

kakyong said...

lama tak singgah sin.. dah besor baby... eisya pun dah makin comel..

shila ariff said...

huhuhu...itu ke gayanya org beranak dua??..aduhai..kelam kabut gak ye...tapi bila amani dh boleh berjalan nnti..lega la skit kot....

Intan said...

Aduii k.intan pon tak leh nak bygkan cam no lah nanti kalau dah ada anak 2...mesti kelam kabut punya.

Tapi semangat blogging Fara tinggi, caiyok caiyok :)

Hee hee...tergelak k.intan baca nasihat tuk amani tu...hee hee :D

ieda said...

bila dah besar mcm tu lah dikk
amani dah bertambah usia bertambahlah kerenahnya .. akak dah merasa semua .. tapi semua itu indah bila kenangkan kembali :)

lepas nie standby utk reaksi2 dia yg mendatang ok :)

Ummi Salsabila said...

we are in the same boat :)
xpe,anak2 lebih penting.insy amani faham hehe