Monday, October 18, 2010

Debaran Makin Hampir!!!!

 

Untuk entry yang hari tu,ramai yang bertanya bila duekan..bebenornya due daku pada 31.10 ni..kira hujung bulan la tu..tapi hari tu doc kata bebila masa je sebab kepala baby dah masuk lorong..sekarang ni pun,dah selalu sangat sakit kat tut….hihi..korang tahula kan..muka ngan kaki pun dah bengkak ni..tido malam memang makin tak lena..

Alhamdulillah,barang-barang baby semua dah siap..ahad lepas dah habis membeli semua yang tertangguh sebelum ni..lagipun bukan banyak sangat membeli,ada yang boleh guna barang-barang eisya..tapi kalau dah nama tengok baju baby ni,rasa macam nak beli je lagikan..eii memang nafsu tul..haihhh..

barang-barang untuk daku pun dah siap..cuma tinggal nak beli pam je belum..still survey lagi tak tahu nak beli brand ape..dulu masa eisya pakai yang manual ngan bateri tu..tapi sakit la guna yang tu..tu yang nak beli yang baru..

korang ada tak brand apa yang ok,tapi kalau boleh nak ada yang bateri sekali sebab senang nak pam kat skul nanti..kat surau tu,tak da suis..tu yang susah skit nak pam nanti..

Emm korang semua doakan daku ngan baby selamat ye..moga mampu lahirkan baby secara normal lak kali ni..tapi kalau dah terpaksa,czer pun tak kisahlah..janji baby selamat dah sihat..yang pasti tak sabar nak tengok baby pun ada,tapi takut pun ada..

Jom layan picas yang diambil minggu lepas..masa ni,boring tak tahu nak g mana,so ajak la daddy g jalan-jalan bawak eisya..nantikan kena duk umah 44 hari..masa leh jalan ni,kita jalan puas2 kan..heheee..

 

IMG_6163

IMG_6188 

IMG_6189

IMG_6190

                              masa ni 38 minggu..

 

IMG_6163-1 

IMG_6195

cik eisya yang berlari-lari..nak amik pic dia pun susah..haih..

 

IMG_6198 

                       dapat gak tangkap akhirnya..

17 comments:

mama tisya said...

smoga dipermudahkan smua..tklama je lg...

ummiaqeef said...

wah...due tu same ngan besday kite tu..hihi...semoga dipermudahkan segala urusan ye..

firahadifa said...

wahhh .. best nyer farah.. baby baru da nak keluar.. mesti tak sabo kan..

semoga dipermudahkan.. :)

kakyong said...

Insya Allah.. semoga dipermudahkan

jels la tgk org ade gambor masa pregnant ni... harus juga pregnant lagi ni...

adda said...

sukanye tgk gambo last tu.. good luck yer.. semoga semuanyer berjalan lancar dan dpt normal lak kali ni.. aminn

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

nampak dah turun perut tu.. selamat semuanya insyaallah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

minta doa banyak2...semoga segalanya dipermudahkan...lagi satu, jangan tension2 ngan eisya..sebab selalu kalau nak dapat anak no 2, yg no 1 lagi akan menempek kat kita...layan jer selagi mampu..esok2 dah cuti 44 hari, sian lak kat eisya..

take care

lily azliyana @ mama zara said...

dlm debar2 tu smpat gak makyong ni berposing2 lagi yek..hehehe..smoga slamat sume yek..tumpang berdebar gak nih..=p

♥ QaseH ♥ said...

wau tunggu hr la kire nyer akk ni,,menghitung hari yer kak,,,saya doakan semuanyer selamat amin,,,

ZiE FAUZi said...

tak lama dah tu... elok juga kuar berjalan2 ni.. org cakap kerap berjalan,senang bersalin nanti...
moga ummi dgn new baby selamat

mama_umar_maryam said...

wahhh xlame dah..semoga slmt sumernye nnt ye ;)

mama uzma said...

semoga segalanya dipermudahkan ye..Amin...

EIJAM'S FAMILY said...

wowo..cute yerk ibu preggy nie.. makin berseri2.. insya-Allah semua yerk akan selamat.. tentang breastpump tue saya sekarang pakai medela freestyle.. tapi spectra 3 pun dah okies dah..

[-suziey-] said...

haih aku plak yg berdebar wei..dup dap dup dap nih..ekeke:p
ala takat baju baby beli je baru..br la semngt baru..pakai baju eisya xsyiok la..heheh..menghasut ni:p

Farra Dhelina said...

weee besar jugak ye perut akk..mcm bb boy je..eh tp dah tau kan??

smga semua nya selamat ye kak

~ ms julie ~ said...

semoga Allah permudahkan segalanya..
semoga Kakak eisya jadi kak long yg baek :)

10 said...

berdebar2 jugak rasanya ni... semoga semuanya dipermudahkan...