Wednesday, May 18, 2011

Adik dan Kakak siri 2..

Eh, asal tak reti nak menulis ni..tulis-tulis padam..dah tulis satu ayat lagi padam..nak mula tu tak tahu macam ne..hihi..macam nak wat karangan SPM lak ekh..

Hah,bebenornya nak cite apa ni..emmm,cite pasal eisya ngan amani leh tak..jangan la boring k..dah nama pun umah dia orang,so itu jelah bahannya..

OK,kita mulakan dengan si kakak ye..

IMG_1509  

IMG_1513

IMG_1504 

IMG_1515

kakak sekarang dah makin kurus..susah tul nak bagi dia makan..asyik tak nak je..makan nasi pun tak nak lauk..makan nasi putih kosong je..sayur lagi la..kena paksa pun tak nak..susu je kuat..

lepas tu,kakak sekarang ni dah free diapers..malam pakai CD je..so memang jimat duit daddy..makin besar,makin banyak karenah dia..so layankan aje la..tulah,buah hati intan payungkan..

tapi ada masa,bila dah terlebih dengar cakap dia,dia terlebih over..lagi lak,time tu ummi dah hilang sabar skit..dah pernah la kakak ni kena pukul dengan hanger..ala,pukul manja tapi dengan bertujuan nak bagi dia ingat..

Wei,aku sokong nak mengajar memang kena guna rotan..tapi adala cara dia..takut nanti bile terlebih manja,jadi kurang diajar lak..lagi bila bab berhadapan dengan orang..maklumla,ummi eisya ni kuno skit..ikut ajaran orang dulu-dulu..hihii..

IMG_1523

IMG_1536

IMG_1537

IMG_1498

IMG_1524

ni bab adik lak..adik dah nak masuk 7 bulan..dah pandai nak memanjat je..gerun tengok..memang tak boleh alpa skit..

adik ni memang berbeza skit ngan kakak..adik ni kurang berisi skit ngan kakak..adik lebih suka main..adik sangat aktif,tak boleh duduk diam..kalah kakak time kecik2 dulu..adik lebih kasar skit dari kakak..

kakak eisya,kalau berjalan tu,mesti ada je jatuh..tak ada apa2 pun leh jatuh..adoi,gemalai tul kakak eisya..

memang orang kata,setiap anak tu berbezakan..ada karekter dia tersendiri..

Moga bila dah besar nanti,kakak leh jaga adik dengan baik..lagi kalau ummi ngan daddy dahh tak de..kakak mesti jaga adik..

yang pasti..ummi sayang kakak ngan adik..

 

anak korang pun mesti berbeza-beza jugakan..

4 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

memang kalo tengok dari air muka, eisya tu penuh dengan ciri2 keperempuanan, lemah gemalai gitu, muka yang suci cam pompan melayu terakhir....auntie suka tapi tak de anak lelaki nak wat menantu

etiey.com© said...

alalhai somel! tak sabar nak baby gurl jugak

ummiaqeef said...

kakak bam bam nye...

Ummi Salsabila said...

bam bam jer eisya..aufa je makin kurus.amani mkin melasak yer.

mmg anak2 lain karakter.itu yg buat mereka unik :)