Tuesday, November 9, 2010

Panaskan Badan???

 

Yuhuuu..pe nak tulis ni..otak dah macam tak tahu nak tulis pe..padahal rasanya banyak nak cite..tula,mungkin sebab dah lama tak menulis..haih..kena wat sesuatu ni..hihii

ok,la sebenarnya nak cite pengalaman bersalin tu,tapi idea tak datang lagi la..kena bagi idea melimpah ruah baru best citekan…sabar ye kalau nak tahu cite horror tu..ceh,siap horror lagi..tapi yang pasti satu pengalaman yang tak boleh dilupakan..

Pejam celik,dah 2 minggu Nur Amani hadir dalam hidup kami sekeluarga..si kakak eisya pun dah tahu yang dia ada adik..tapi still nak bermanja..sambil susukan adik,dia mesti baring atas riba gak..huh,makin nak bermanja..

Tapi sangat sayang adik dia tau..orang lain tak boleh pegang adik dia..nanti kena marah...dah boleh harap gak..amikkan barang then buangkan pampers adik dalam tong sampah..bagus kakak…

Anak dah 2 ni rasanya semuanya berubah..masa nak bertenet ni semakin kurangla nampaknya..kena bagi diorang tido baru leh bertenet dengan amannya…hikss..

Opsss..ada baca tak n3 kat bawah ni..adoi,masa buka blog ni,menangis jap..hubby bagi lagu tu lagi..adoi,tersentuh jiwa..lagi dengan layanan dia sekarang ni..memang lain sangat..semakin sayang rasanya..mungkin sebab dia tengok sendiri depan mata dia,macam ne nak lahirkan Amani tu..tul tak daddy??

ok..ok..siren dah berbunyi suruh stop..siren dari si adik ye..nak cucu la tu..hihii..okla,thanks pada yang wish dah sudi lagi singgah kat blog yang semakin sepi ni..

rindu nak baca cite-cite korang semua..dah yang paling tak tahan,rindu nak makan besttttttttttttttt….cepatla skit habis pantang…hihiiii

 

p/s

-task untuk contest final suziey dah ada..kena mengarang lak..mana nak cari idea ni??????

-farra dhelina,barang u dah sampai tau..tak sempat nak wat n3..10q k..

8 comments:

[-suziey-] said...

wee sempat bertenet ek..hiks..ape lagi layan anak2 dulu ok..jgn suami pn terabai mcm blog ni.ekekekek:p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

yang penting kalau makin bahagia kan...kalut2 ngan anak2 tu biasalah...kena biasakan tu..hehe..

adoiii...tu lah pasal...kena mengarang pulak ni..kang alih2 tgk dekat2 due date baru sempat nak mengarang...huhu

ok..pi jaga anak..

Farra Dhelina said...

dh smpai ye? ok2 sama2 kakk :)

tak sbr nk bc cite seram akk tu hihihi..rasanya lagi hebat kan bsalin no 2 ni kak??

ha tu laaa..nk mgarang..takde ideaaa..uwaaaa temenung jap ..adeii

firahadifa said...

dear, laksam i tak jadi ,kuah laksam je jadi .. tu la.. buat jeles u lagik.. padan muka i . hehehe

Ummi Salsabila said...

Hihi.baca entry ni,mcm sama je semua..

dah 2 anak,masa limited kan? masa berblog pon da kurang..

selamat berpantang! kiss for amani.

ieda said...

hahah sempat layie tuu bertenet kann ..
ermmm mustilah eisya suka dpt adik baru heheh ..
pengalaman berpantang adalah paling manis sebenarnya :))

10 said...

rehat byk2 tau...

CuTeMiUt78 said...

dah bersalin ya... tahniah ya.. ni berpantang kat mana ni... klu kat JB blh gak la menjenguk..