Monday, November 29, 2010

N3 UNTUK SUZIEY DAN MOMGUESS

 

Memula sekali perkataan yang sesuai adalah Maaf kepada Suziey dan Momguess..

tapi kenapa kena minta maaf..

sebabnya daku a.k.a ummieisya ni tak dapat join contest finale season yang terakhir hari tu..

kenapa tak dapat join??

sebabnya banyak tul halangan nak siapkan n3 tu..lagi satu mmg salah daku sebab lambat sangat nak siapkan n3 tu..dengan amani sekarang ni tak boleh kena tinggal..tido nak kena dodoi..bila letak je mesti jaga..so kena pastikan dia dah tido lena baru leh letak..

so hari khamis malam tu sebenarnya baru la mula wat n3 tu..tapi tak sempat siap  gak..dibawa ke hari jumaat..tapi jumaat tu memang tak leh nak tumpu lansung..tapi bila amani tido,curi-curi gak wat n3 tu..

senang cite memang tension tul la..nak fikir bab kretif lagi..emm :(

last2 bila malam dalam kul 8 malam tu,nak siap kan sikit lagi n3 tu,tapi memang Allah nak duga betul..

internet tak dapat nak connect..dah berapa kali restart modem tu..sampai la ke pukul 10 malam..bayangkan masa tu memang gelisah je..sampai eisya pun kena marah sebab kacau ummi dia..hihi..

(buat n3 guna WLW,so boleh taip walaupun tak ada internet)

sampai la pukul 11 malam,nak post n3 tu,tapi internet still tak boleh connect lagi..mr hubby dah bising masa tu,sebab asyik dok restart je modem tu..dan akhirnya sampai kul 11.30,daku dah berserah…

malam tu siap tak boleh tido lagi..dok terfikir-fikir je..

memang di takdirkan daku tak dapat nak join contest tu..rugi tul rasanya..dah la hadiah best..bukan senang nak dapat masuk final tu..siap angkut eisya g shoot lagi..

mungkin dah ditetapkan orang lain la yang menang..daku memang tak ada rezeki untuk hadiah tu..

tapi ada pengajaran dari kisah tu,lain kali jangan wat keje last minit ye..konon nak post dekat2 date line tapi diri sendiri yang merana..

so wat Penganjur,harap dapat maafkan diriku ini..bukan tak sudi dan tak hargai,tapi dah tak ada rezeki..

buat finalist yang lain..good luck ye..tak sabar nak tahu sape yang memang..

 

‘Kita hanya merancang,Allah jua yang tentukan’

9 comments:

aseng said...

tula....
suka sangat buat keje last minit...
hahah......

zura@iwan said...

nk buat mcm mn kan....kita hnya merancang....mmg frust kan...cuba len kali le...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sama kes la kita ni, last minit punyer keje last2 tak leh nak submit, anggap je tak de rezeki kan next time leh cuba lagik tapi jadiakn pengajaran bersama2

Ummi Eisya said...

aseng->yuhu...daddy eisya dah menyampuk...lariiii

zura->betul tu..tak da rezeki..

anje->sama ke??tula,kita ni suka wat last minitkan..

momguess said...

huhuhuhu
nak sentap boleh?
heheheh
xper
angap je xde rezeki
insyallah ada contest lain nnt blh join
luv

ibuayahdamia said...

alahai....pesal buat last minute...aku takut gak kalau buat last minute...takut black out ke, takut tenet problem ke, takut kita tercopy cat org punya ke..memang gelisah jugak..benda dah siap, tapi nak jugak publish last minute kan..

pengajaran tu...tak pe lah tak der rezeki..next time join lagi...hehe

AshAnas said...

alahai, sedihnye baca entry ummi eisya ni... sy submit pun ala kadar je... mmg tak harap pun nk menang...

[-suziey-] said...

hmm..xpela nk buat camne..ko xperlu minta maaf ngn aku wei..sbb bkn aku yg rugi..hehe..apepun jadikan pengajaran ok :) anggap la xde rezeki..

Farra Dhelina said...

hampir sma dgn farra kak...hehehe tapi ku gagah kan jua..submit mana yg sempat je..adeii..takpe blh cuba lain kali :D