Monday, March 15, 2010

Next Top Model-Aleesya-

Sekarang ni memang tak ade mood nak update blog..nak tulis tak ade idea..nak edit gambar malas..semuanya ade la..tapi tak boleh dilayankan perasaan mcm tu kan..kena lawan..akhirnya berjaya gak menulis untuk n3 ni..so korang jamu la mata selera ngan aksi si cilik eisya ni..hihi..model cilik ok..lagipun ade yang rindukan eisya kan..hihii..sape la tu kan??

eisya sekarang,dah banyak suku kata yang dia leh sebut..ade yang jelas dan ade yang bunyi hujung je..tapi still leh faham lagi..teruskan usaha ye sayang..

sekarang eisya dah pandai nak suh amik gambar..dia akan cakap 'bar bar ummi' sambil suh amik kamera ..maknanya nak bergambar la tu..so kat sini memang tempat favourite eisya..dengan aksi sengetkan badan or kepala..hihi..sweet tul

tengok la..sakit pinggang ke ni??kat sini adalah tempat eisya main game ps2..kat dlm almari tu semuanya cd game..

ni kononnya nak letak tgn kat dagu tu..slalu ajar eisya suh wat mcm tu..tapi inilah gaya yang eisya wat..layankan jela...

kadang-kadang terjadi aksi tgn letak kat telinga lak..ikut suka dia je..

bila suh berdiri,eisya akan pergi kat tempat ni lak..sambil wat gaya ayu tu..ayu sangat ye..hihii

dah siap nak jalan..suh amik gambar lagi..kena layan lagi...tapi sape la yang pakaikan stokin senget tu..kekeekeee

ni lagi dengan gaya yang memang dia suka..

bergaya dengan segala aksesori k..semua suh dipakaikan..dia amik sendiri dalam laci suh pakaikan..nak melawa je si kecik ni..

ni jangan pelik ye..eisya sengetkan badan dia sambil aksi tutup telinga tu..
hah,nampak tak ade tanda kat tepi mata eisya tu..hari tu eisya jatuh kat tepi longkang kat umah babysitter dia..tak tahu la macam ne dia leh jatuh..balik je dah ade..nasib lah tak ade ape2..luka kat tepi tu je..

tersenyum gembira sebab dapat g jalan..yeye..

p/s:
-terima kasih wat semua yang ucap tahniah dalam n3 sebelum ni..tak sempat nak balas..
-selera makan menjadi-jadi sekarang..adoi,takutnya ternaik banyak sangat ni..nak turun dah lah susah..kena control..

15 comments:

Siti said...

alahai...cute jer budak easya nih..nasib baik wafi tu kecik lagi..kalau tak dah buat menantu nih...hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

alala..pndainye alesha mintak bergmbar ek..beria2 posing tu..gmbar die berdiri tu mmg ayu pon..=D

kan best klu Zara pon cm eisya..suka pakai aksesori gegirl + amik gmbar,,hehe

Ena said...

vaavavavvavava...

memg sesuai jd model cilik nie.. comel sangat!!!.. siap senget2 lg tu.. sweeeeeeetttt!!

mama tisya said...

mcm2 gaya model cilik ni..dh nmpk mcm kakak dh..yela tklama lg nk jd kaklong kn

[-suziey-] said...

wei posing mcm aQeel..sakit pinggang..ekekek:D mmg comel...hehe..

ala lps bersalin nnti ko g la slim world:D

shila ariff said...

dah besar nnti jadi..next top host ye...mmm..kerjaya glamer tu..sesuai ngn eisya yg comel tu...

Intan said...

Senang lah fara nak snap picca dia ye coz dia "mesra" kamera...best best :)

Pandai bergaya si comel sorang nie ;)

P/s: Selera mkn tu takpe fara, makan je...lepas tu mcm kata suziey go go go slim world!

mama uzma said...

comel sgt la iesya ni..geram betul ngan dia..nak pandang muka iesya lama nanti kot dpt baby girl ke...hihihi...

taniah gak ye iesya nak dapat adik..suka sgt bila dpt tau..

Ummi Eisya said...

siti->hihi,wat menantu..tunggu ye..

lily->ayu ye auntie..mekacih..ala auntie pakaikan aje kat zara tu..lelama zara nak la..

ena->mekacih..

Ummi Eisya said...

mamatisya->dah mcm kaklong..tak sabar eisya nak ade baby..

suziey->ni sebab asyik dok tgk pic aqeel je..sekali dah terikut daa..

slim world..takut nanti poket pun slim..hhihii

shilariff->emm best gak kan jadi pengacara..

Ummi Eisya said...

intan->ikut mood gak eisya ni..klu mood tak nak tu,kena gak la paksa..hihii

ade tak sesiapa nak sponsor den ni hah..nak gak rasanya..hihii

mama uzma->tgk la..ummieisya pun teringin gak nak anak lelaki ni..

ibu damia said...

waduh waduh....banyak tul gambar eisya dalam entry ni yer....ummi eisya tak der ke?

dah pregnant...so tak yah pk nak slim2...terima seadanya...

yer lah tu gi slim world...kena ikut diet gak...kalau tak ikut, huhuhu...sama jer hasil + habis duit lagi...heheheh ikut pengalaman masa buat treatment kat mayfair.....masa tu b4 ader anak lagi tapi sesaja gatal habiskan duit...

ah ah kan..mood sekarang malas tul ....

ibu_arifa said...

pandainyer eisya pose..comel tul.. pandai ko ajar dia posing2 tu ek..
mak dgn anak sume sama cantik sama pandai bergaya..
senang keje kameraman..

Diarihatiku1976 said...

ayoyo.. tomei nyer ini budakkk... pandai dia posing

Ummi Salsabila said...

eisya pandai pose la.comel n bergaya btol.if suh aufa agak sshla.tgk mood die..