Monday, April 12, 2010

Aku KINI..

Hye..Hello...lamanya tak updated..dalam 2 minggu rasanya..yang sebelum ni daddy eisya yang tolong updatekan..dia suh ummi masa tu,tapi tengah sakit gigi..tgk laptop pun dah malas..Yang sebenarnya 'bercuti' lama tu sebab kena loya-loya dan muntah-muntah..kali ni lagi teruk dari pregnantkan eisya dulu..balik keje tu memang nak baring je..lembik tul badan..sampai tak tahu nak makan pe..Pregnant kali ni tak leh nak manja-manja macam yang 1st dulu..Kalau dulu,balik umah je lepas makan terus tido..sekarang ni,nak kena layan si comel ni eisya ni..dah la eisya tido kul 12 keatas je sekarang..huh,memang mencabar mata tul..

Now,alhamdulillah dah semakin beransur hilang loya-loya tu..tapi dalam loya-loya tu sempat lagi sakit gigi pulak..adei,sampai nak menangis rasa menahan sakit gigi tu..Dulu gigi bongsu dah tumbuh separuh,ni dia tumbuh separuh lagi..sampai bengkak-bengkak pipi sebab sakit gigi tu..

Ok la..bagi yang rindukan eisya,layan la lagi pic eisya..sekarang ni memang kurang dah amik pic eisya.cik canon tu pun dah lama tak bersentuh..sebabnya nak kuar umah pun malas..hihi..teruk tul kan pregnant kali ni..

ni semua pic eisya yang terbaru kat JJ..muka comot sebab baru je bangun tido terus ummi dia suh bergambar..sian eisya blur blur lagi masa ni..itukan ummieisya yang suka memaksa anaknya bergambar..kuikuikuii

p/s:-
-terima kasih daddy sebab updatedkan..
-lepas tak rindu auntie semua aqeel kat eisya..:-0
-sempat juga jumpa rakan blogger..

13 comments:

ibu_Arifa said...

kesiannyer..tu lah kan pengorbanan seorg ibu..penat2 pun anak ttp diutamakan.

patutlah eisya masham jer..baru bgn tido rupanyer..cutenyer cik minie dia tu..

Intan said...

Baby boy kot fara kali nie :D

Suka nya aunty dpt tgk dia...eisya siap bawak minnie g jenjalan ye sayang. Haaa tak lama lg boleh lah ajak adik pulak jenjalan sama :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...siannya ummi eisya...biasalah tu...walaupun anak2 duduk dalam rahim yg sama, tapi perlakuan masa ngandung tu tetap tak serupa kan..

comeyynya eisya walaupun muka blur...uikksss...baru beli ke minnie mouse tu??? asyik bawak jer...

take care ok....jaga pemakanan dan kesihatan....mmmmm...pasti ramai yg rindu kat eisya ni...

lily azliyana @ mama zara said...

siannye kena sakit gigi plk ye.kite dulu mase preknenkan Zara pon smpat cabut gigi geraham sbb tak tahan sakit..nasib baik tkde pape..huhu

nway, harap loya2 tu cptla ilang yek..mesti lembik badan kalau berterusan mcm tu..ngan keja lagi..lyn 'kak long' yg aktif lagi..=p

Ummi Salsabila said...

awal2 preggy ni mmg mencbr kan..xpe,kami phm.kite dulu pun lg lama blog bersawang.hehe

shila ariff said...

salam fara...selamat kembali berblogging...biasa le tu alahan mengandung...yg penting skali baby n ummi sihat sejahtera ok..:)

p/s: aunty slalu terperasan, baju eisya ni comel2 le...+ ngn empunya diri yg comel gak.....:)

[-suziey-] said...

yalorrr..aQeel rindu giler kt eisya..ingtkan eisya dh majuk sebab aQeel asyik posing ngn ayuyun jek..eisya jgn la jeles syg..abg aQeel (ecewah..dan dan abg:p) posing2 jek..adik susuan xpe kan..eisya tetap di hati..ekek:p
merepek meraban dh ni..eisya kem salam kt ummi ok..sian ummi sakit gg ek..eisya jgn noti ok..tlg take care of ummi:)

mama uzma said...

kesiannya...baby boy kot sbb berbeza masa pregkan iesya..mcm iena yg 2nd baby ni x setruk masa pregkan uzma..

iya..betui tuh..ngandung 2nd baby ni kita kena lbih kuat skit walaupun x larat sbb nak melayan anak...klu x dilayan takut dia trasa hati plak nanti...jgn ada skit pun perbezaan kita melayan dia dulu n skang...huhuuhuu

semakin comel iesya skang..geram mma uzma tgk...x mau noti2 ye syg...

shi3la said...

wahhhh chomelnyer Nur Eleesya..

salam kenal dari sy...rasernyer sy first time jengah kat sini..kiter xchange link yer..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kena paksa gambar pun chomel :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

ala tomeinyer eisya...dah pandai possing ek...tapi nape masam je sayang...tenyum la tikit

CuTeMiUt78 said...

salam singgah sini..
lorr... nampak sgt dah ketinggalan keretapi ni... alkisahnya.. eisya bakal dpt adik la ya... dah berapa bulan pregnant ni... ??? harap2 sihat2 hendaknya... smpi kan eisya dah nak dpt adik.. kita tak juga ketemu kan

Farra Dhelina said...

laaa skt gigi? kesian nya akk..

tk care tauu...